Манчестър Юнайтед е най-скъпият отбор и тази година

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DerrickRose
Контакти:

Re: Манчестър Юнайтед е най-скъпият отбор и тази година

Мнениеот DerrickRose » 20 апр 2012 00:29

clever_ написа:
Tommi написа:
clever_ написа:Кои са отборите след 10-то място?

Тотнъм, Интер, Ман Сити, Дортмунд, Лион, Хамбург, Рома, Марсилия, Валенсия, Наполи.

Изненадан съм от отсъствието на ПСЖ :?

Съвсем нормално е да ги няма.Класацията се прави на базата на продажби на билети,приходи от излъчвания,ликвидационна стойност,фенска база,продажби на артикули и т.н.
[wrapimg=]http://www.bulgariaspurs.com/files/signatures/signature5.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://24.media.tumblr.com/da4c4fc014d6af038ca8c480e3fd9be7/tumblr_mf2xgvU6Ye1qg0x4wo6_r1_250.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 апр 2012 00:37

DerrickRose написа:
clever_ написа:Изненадан съм от отсъствието на ПСЖ :?

Съвсем нормално е да ги няма.Класацията се прави на базата на продажби на билети,приходи от излъчвания,ликвидационна стойност,фенска база,продажби на артикули и т.н.

Също спонсорските договори и парите от УЕФА за участието им в ЕКТ.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 20 апр 2012 00:41

DerrickRose написа:

Предполагам,че и те ще влезнат в класациите скоро :roll: Ако трябва да бъдем честни,само до преди 1-2 сезона се бориха за оцеляване в Лига 1 8-) Това са си инвестиции,които дават резултат след време,а не веднага :geek: Не зная как е с другите клубове,но примерно с Челси,като ги купи Абрамович им трябваше около 3-4 години за да влезнат в тези класации :roll: ако не и повече време :roll: Ман.Сити преди колко време ги купиха арабите и все още не са влезнали в тези класации,както и това,че нямат все още някакви успехи на международните форуми.Но и това ще стане де.Въпросът е до правилна стратегия и правилен мениджмънт.А там където се дават толкова много пари,няма как да е неправилен мениджмънта ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 апр 2012 00:53

CTAHKO написа:
DerrickRose написа:

Предполагам,че и те ще влезнат в класациите скоро :roll: Ако трябва да бъдем честни,само до преди 1-2 сезона се бориха за оцеляване в Лига 1 8-) Това са си инвестиции,които дават резултат след време,а не веднага :geek: Не зная как е с другите клубове,но примерно с Челси,като ги купи Абрамович им трябваше около 3-4 години за да влезнат в тези класации :roll: ако не и повече време :roll: Ман.Сити преди колко време ги купиха арабите и все още не са влезнали в тези класации,както и това,че нямат все още някакви успехи на международните форуми.Но и това ще стане де.Въпросът е до правилна стратегия и правилен мениджмънт.А там където се дават толкова много пари,няма как да е неправилен мениджмънта ;)

Ман Сити са в класацията на Форбс поне от 2007г. (преди това нямам информация). А ПСЖ очаквам да влязат още догодина.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 20 апр 2012 01:09

Tommi написа:Ман Сити са в класацията на Форбс поне от 2007г. (преди това нямам информация). А ПСЖ очаквам да влязат още догодина.

Да бе,ама като какви :roll: като богатство на собствениците,като инвестиции от самия клуб,като капитализация на самия клуб,като генерирани печалби :roll: На мен това ми е интересно и не ми е ясно.По какъв начин и на каква база се правят тези класации :roll:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 апр 2012 01:24

CTAHKO написа:
Tommi написа:Ман Сити са в класацията на Форбс поне от 2007г. (преди това нямам информация). А ПСЖ очаквам да влязат още догодина.

Да бе,ама като какви :roll: като богатство на собствениците,като инвестиции от самия клуб,като капитализация на самия клуб,като генерирани печалби :roll: На мен това ми е интересно и не ми е ясно.По какъв начин и на каква база се правят тези класации :roll:

Вземат се предвид транзакциите, пазарната стойност, стадион, дълговете. Само по приходи, например, Юнайтед е след Реал и Барса.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 20 апр 2012 01:29

По печалба,доколкото ми е известно,Бйерн са в тройката,дали не са и на първо място,но не съм сигурен :roll: Макар,че в другите класации са по-назад.Немците като цяло,ми се струва,че вдоят най-успешна финансова политика.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 апр 2012 01:36

CTAHKO написа:По печалба,доколкото ми е известно,Бйерн са в тройката,дали не са и на първо място,но не съм сигурен :roll: Макар,че в другите класации са по-назад.Немците като цяло,ми се струва,че вдоят най-успешна финансова политика.

По-горе дадох пример само за приходи, че Юнайтед са след Реал и Барса. А по печалба (преди данъци, амортизация и др.) тройката е Реал, Юнайтед и Шалке (от 10-и в класацията, трети само по печалба). :) Байерн са 6-и, а 4-и и 5-и са Арсенал и Барселона.
Последна промяна от Tommi на 20 апр 2012 01:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ShtrudeL
Контакти:

Мнениеот ShtrudeL » 20 апр 2012 01:38

Заглавието по-скоро трябва да е най-скъпият клуб. :P
[center][wrapimg=]http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8z5biC2nV1qhxcnho1_500.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 20 апр 2012 01:49

Tommi написа:
CTAHKO написа:По печалба,доколкото ми е известно,Бйерн са в тройката,дали не са и на първо място,но не съм сигурен :roll: Макар,че в другите класации са по-назад.Немците като цяло,ми се струва,че вдоят най-успешна финансова политика.

По-горе дадох пример само за приходи, че Юнайтед са след Реал и Барса. А по печалба тройката е Реал, Юнайтед и Шалке (от 10-и в класацията, трети само по печалба). :) Байерн са 6-и, а 4-и и 5-и са Арсенал и Барселона.

Байерн доколото знам са назад покрай стадиона и по-точно покрай това,че изплатиха дяла за Алианц Арена на Мюнхен 1860 :? Ама в този клуб имат участие и големи концерни,така че всичко си е по реда на нещата.Иначе за Шалке,едно глоямо БРАВО.Спомням си,че в началото на 90-те години бяха пред фалит и бяха между отборите борещи се за оцеляване в първа Бундеслига.А аз лично им симпатизирам от времето,когато Хюб Стевес им дойде като треньор за първи път 8-)А сега щом са трети по печалба от клубовете в света,няма какво повече да говорим 8-)

Върни се в “Футбол - Свят”