Батстанчо написа:Може ли кратък разбор на мача?
Схема, силни и слаби/ако ги е имало/, положителни и отрицателни елементи от играта в двете фази?
Резервите как се представиха?
Младите момчета, Янчо, Виктор, Румбата?
Започнахме в схема 4-4-2 (диамант), както срещу Литекс:
-------------- -------------------------- Денчев
С.Александров -- Ал.Александров -- Ж.Атанасов -- Попов
--------------------------------------- Камазола
-------------------- Илиев ---------------------------- Симеонов
-------------------------------------- Фернандес
---------------------------- Манолов ------- Божилов
Стартирахме бавно (имам предвид без силен натиск), но бързо започнахме да мачкаме. Страхотен Миро, имаше няколко много добри положения, а защитата им често изпадаше в паника. Фернандес и Жоро Илиев си сменяха местата от време на време. В защита бяхме много добре през целия мач, с изключение на последната минута. Живко се представи много по-добре (вкара и дебютен гол), но все пак Калиакра не е мерило (тоя отбор загуби от Светкавица, ако не се лъжа). Шерифа беше много стабилен, както и Попов. Сашко малко повече се увличаше в атаки, но това си го знаем. Рядък гол на Шерифа, на който много се зарадва. След контузията на Миро влезе Румбата, като схемата не се промени. Беше много активен през цялото време и определено мога да кажа, че позицията на централен нападател повече му подхожда. Вкара и гол, който не видях много добре заради купчината от тела.
Камазола беше сменен явно за да се съхрани за ЦСКА (няма и смисъл да играе, мача беше вече решен) и схемата се промени на стандартната ни, с Жорката и Симеонов опорни, Фернандес атакуващ халф, Румбата дясно крило, Виктор Митев ляво и Божилов единствен нападател. Много по-добре стояхме на терена според мен, като Жоро Илиев беше навсякъде. Фернандес взе дейно участие при шестия гол. Виктор Митев отстъпва на Дончо основно по скорост, иначе центриранията му са страхотни, позиционирането и четенето на играта също са на ниво. Техника -- повече от прилична. Стори ми се малко разочарован, че не можа да отбележи той шестия гол. Това момче трябва да играе много по-редовно! Янчо също се представи много добре.
Към края на мача имаше към 6-7 поредни корнера за тях. Като казвам поредни, имам предвид точно това -- изчиствахме топката пак в корнер.
Симеонов сякаш беше най-слаб от всички, много пасове бъркаше. Божилов в атака беше ялов както винаги; имаше две отлично отиграни ситуации, за друго не се сещам. При отсъствието на Миро и Паломино за мен трети избор за нападател трябва да е Румбата, не Божилов. По-бърз и по-остър, по-добро пласиране, по-добър удар с глава. И не на последното място -- повече хищнически хъс.