Как се става футболен съдия?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Как се става Футболен съдия
БФС - бургас тел.810089 Може да ми пишеш на личната поща ще ти съдействам. От бургас съм с доста стаж като съдия. Съдийството е хоби за мен.
-
- Контакти:
Как се става футболен съдия?
Здравейте
Имам желание да стана футболен съдия и бих желал да помоля за информация по въпроса. Тъй като това е най-големият спортен форум в България и най-голям акцент пада върху футбола, сигурен съм, че има представители на въпросната професия или поне запознати с условията
Търсих информация в интернет и установих, че зоналните съвети провеждат курсове през януари. Това ще рече, че младите съдии ще могат да свирят вероятно от втория полусезон. Малко е странно като се има предвид, че при нас първенството е есен/пролет. Открих информация за физическия норматив, който ми се стои доста сериозен. За по-голяма яснота и конкретика ще задам въпросите си и ще помоля запознатите за отговори.
1. Има ли курсове освен зимните(януари)?
2. Има ли друг изпит освен физическата подготовка?
3. Какви са разходите за изкарване на курсовете?
4. По какъв начин се определя кой е главен и кой страничен съдия?
5. По колко лева са съдийските наряди за най-ниските дивизии(деца, юноши, аматьори)?
6. Колко години са необходими за достигане на "Б" група?
Имам желание да стана футболен съдия и бих желал да помоля за информация по въпроса. Тъй като това е най-големият спортен форум в България и най-голям акцент пада върху футбола, сигурен съм, че има представители на въпросната професия или поне запознати с условията

Търсих информация в интернет и установих, че зоналните съвети провеждат курсове през януари. Това ще рече, че младите съдии ще могат да свирят вероятно от втория полусезон. Малко е странно като се има предвид, че при нас първенството е есен/пролет. Открих информация за физическия норматив, който ми се стои доста сериозен. За по-голяма яснота и конкретика ще задам въпросите си и ще помоля запознатите за отговори.
5. По колко лева са съдийските наряди за най-ниските дивизии(деца, юноши, аматьори)?
Re: Как се става футболен съдия?
Значи трябва ти няколко години стаж преди да почнеш да свириш мъжки футбол,за детските мачове мисля,че е 100 лева общо (не съм 100% сигурен),а освен физическите трябва да минеш и очен тест
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА
Потребителят thesmith е футболен съдия, пиши му на него ЛС, той ще ти обясни най-точно нещата от А->Б

- Red Warrior
- Контакти:
млад рефер написа:Здравейте
А бе пич, защо ти е да ставаш съдия? Само ще ти кълнат семейството. Иначе и аз знам, че БФС организира курсове, но за подробности ще трябва да те светне някой съдия във форума

Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
-
- Контакти:
Благодаря ви за бързите отговори.
Пропуснах да уточня, че съм просто фен на играта и не разчитам да се издържам от съдийство. Към финансовата страна проявявам интерес, за да не стане така аз да си плащам да съдийствам.
В "А" група май главен е 1000, а страничен 500. В "Б" група са на 40%, тоест 400 и 200. Предполагам, че такава е стъпката за "В" групите, а за децата с още едно намаление наистина идват около 100 лева, дори и по-малко.
Пропуснах да уточня, че съм просто фен на играта и не разчитам да се издържам от съдийство. Към финансовата страна проявявам интерес, за да не стане така аз да си плащам да съдийствам.

В "А" група май главен е 1000, а страничен 500. В "Б" група са на 40%, тоест 400 и 200. Предполагам, че такава е стъпката за "В" групите, а за децата с още едно намаление наистина идват около 100 лева, дори и по-малко.
Няма безгрешни съдии , важното е да не грешиш много.
-
Ако си честен човек,не ставаш за съдия! Трябва да си като Ристосков перде невероятно,дето е улучил шестица от тотото ако има балък да му вярва!
братле, имам един приятел, който е съдия. Почна с юнуши - беше горе долу добре, по селата понякога е добре, понякога е зле, но трябва да имаш здрава психика!!! Чак някво сериозно млатене не е имало, но се оплаква понякога от мачовете. Знам, че беше на курс, после изпити, нормативи и така. Никой не му е помагал (макар че преди тва е тренирал футбол и все пак имаше някакви познати)
[center]
[/center]

Върни се в “Футбол - България”