Даааа.....така помагаха и тогава на правителствения отбор

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
.Спас Джевизов: Не играх с Байерн заради червен картон с Левски! Няма друг такъв случай
14 април 2012
Шефът на ДЮШ на ЦСКА и легендарен нападател на армейците Спас Джевизов даде интересно интервю пред "24" часа, в което се върна назад в годините и си припомни за славните времена от началото на 80-те години на миналия век, когато "червените" стигат до полуфинал в турнира за КЕШ.
"За мен най-силният мач на ЦСКА от онова време е с Нотингам Форест там. Те бяха двукратни европейски шампиони, а ги надиграхме по всички правила. След това бяха пратили оферта за мен, но от ЦСКА я скрили. Незабравими години. Уникален отбор бяхме с невероятен треньор. И никой не мислеше за заплата. Аз моята така и не я видях цяла през всичките години, защото ми е голяма устата. На никого не съм цепел басма.
Най-важният ми гол? Много са. Не мога да ги разделя. Имам гол от центъра срещу Атлетико Мадрид на един турнир. Колко задни ножици съм правил. Лесно ли е с този ръст? Но никога не съм вкарвал само за мен, а за ЦСКА. Защо не стигнахме до финал за КЕШ? Никой нямаше да ни разреши. Бяхме подплашили всички и взеха мерки. То не бяха дузпи, не бяха фаулове. Набутаха ни в собствената врата. За какво сме им да играем финал с 50 фенове на стадиона. Тогава у нас си бе истинска желязна завеса. Сърбите и румънците бяха по-свободни. Заради това пробиха Цървена звезда и Стяуа.
Федерацията в България, вярна на синята идея, също помогна. Аз не играх на полуфинала с Байерн, защото ме изгониха срещу Левски. И се оказа, че наказанието важи и за международните мачове. Това е за първи и единствен път в историята. Световен прецедент. Как ли Дитер Хьонес, онзи с белите вежди, щеше да вкара, ако аз бях на терена? Никак! На Пламен Марков пък му разпориха крака. И също не игра. И пак бяхме по-силни от Байерн. В Мюнхен съдията им спечели мача. Иначе бяхме невероятно сплотени. Нямаше барове, нямаше фолкпевици. Всички бяхме семейни, ходехме си на гости", каза Джевизов
727150 написа:Спас дървото , така беше известен .Спомням си като играха срещу Сент Етиен , топката влизаше във вратата на французите и Спас дървото, вместо да я довкара във вратата я изкара от голлинията над гредата .
Old_death написа:downlow написа:Мисля че тогава е имало правило картоните да важат за всички мачове,но не съм сигурен де.
Това "правило" бе измислено от БФС точно за тоя случай и никога повече не влезе в сила.До колкото зная няма друг такъв случай в световната футболна практика.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 37 госта