Ремонт на стадион "Христо Ботев"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Re: Ремонт на стадион "Христо Ботев"

Мнениеот rump_shaker » 10 апр 2012 21:51

ivan40 написа:Тоя чакъл за какво е,защо е по висок от предишния терен. :?: Някой наясно ли е с последващите стъпки на полагане на новата настилка.

Не е по-висок. Има лека илюзия на една от снимките. Погледни хубаво единият валяк който е в дясно долу как е закрит от нивото на пистата :). Бях там и чакъла е на около 50 сантиметра надолу.

А на въпроса защо е там. Дренажа на един терен представлява именно този чакъл. Върху него се полага слой ситен пясък и чак върху пясъка се слага тревното покритие. А в чакъла се нареждат водостоци които отвеждат водата отстрани в шахтите. Ситният пясък служи като гъба и попива всичко от тревата след което се отцежда в чакъла който може да отведе доста голям дебит вода.

Старият терен също имаше дренажна система но с годините ситният пясък се набива в чакъла и системата става неефективна.

Отоплението на терена предполагам се слага в слоя със ситния пясък.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
asenkolev
Контакти:

Мнениеот asenkolev » 12 апр 2012 14:55

fireboy написа:е те точно чакъла е за дренаж...през него водата ще минава свободно надолу ...а вероятно между него и чимовете ще се монтират напоителни и отоплителните системи...

Чакъла е дренажа. Само че, аз на тия снимки не виждам да са поставени отводнителни тръби в чакъла. Би трябвало да има сериозна мрежа от перфорирани тръби, които да отвеждат водата.Както и напоителната система, сега трябва да бъде положена.Колкото до отоплението, досега няма такъв стадион в България.:)

Изображение
Изображение
Голфо е за нас, тройката за вас!!!
asenkolev написа:В света има два вида футболни отбори - Барселона и всички останали!

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 13 апр 2012 12:25

asenkolev написа:
fireboy написа:е те точно чакъла е за дренаж...през него водата ще минава свободно надолу ...а вероятно между него и чимовете ще се монтират напоителни и отоплителните системи...

Чакъла е дренажа. Само че, аз на тия снимки не виждам да са поставени отводнителни тръби в чакъла. Би трябвало да има сериозна мрежа от перфорирани тръби, които да отвеждат водата.Както и напоителната система, сега трябва да бъде положена.Колкото до отоплението, досега няма такъв стадион в България.:)

Изображение

Не ми е работа във форума Ботев да ти обяснявам за отопление на терен! В Разград за 4 дена отоплителната система стопи 25см сняг и терена бе сух! :)
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 13 апр 2012 16:04

няма ли кои да нащтрака малко снимки да следим напредъка вече 10 дни няма информация

Потребителски аватар
Пловдивчанинът
Контакти:

Мнениеот Пловдивчанинът » 13 апр 2012 20:03

CHE написа:няма ли кои да нащтрака малко снимки да следим напредъка вече 10 дни няма информация

Виж в независимия там има почти всеки ден ;) .

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 18 апр 2012 14:05

asenkolev написа:Чакъла е дренажа. Само че, аз на тия снимки не виждам да са поставени отводнителни тръби в чакъла. Би трябвало да има сериозна мрежа от перфорирани тръби, които да отвеждат водата.Както и напоителната система, сега трябва да бъде положена.Колкото до отоплението, досега няма такъв стадион в България.:)

Отопление в България имат 5 стадиона. Васил Левски, Георги Аспарухов, Ловеч, Лазур, Лудогорец Арена
ИзображениеИзображение

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 18 апр 2012 16:25

rump_shaker написа:
asenkolev написа:Чакъла е дренажа. Само че, аз на тия снимки не виждам да са поставени отводнителни тръби в чакъла. Би трябвало да има сериозна мрежа от перфорирани тръби, които да отвеждат водата.Както и напоителната система, сега трябва да бъде положена.Колкото до отоплението, досега няма такъв стадион в България.:)

Отопление в България имат 5 стадиона. Васил Левски, Георги Аспарухов, Ловеч, Лазур, Лудогорец Арена

не е вярно само на герена и в разград има отопление терена на националния е сменен 2002 на ловеч 2004 тогава не се слагаше отопление в бургас го смениха 2010 и мисля че също няма в медиите са заблудени и пишат че 5 стадиона имат :mrgreen:

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 20 апр 2012 14:01

И на 5те стадиона има отопление на които съм цитирал.

За националния няма как да няма, защото му дадохда категория 4 след ремонта. Категория 4 и 5 са най-високите категории. На 5 се играят финали за Шампионска лига и Светони и Европески първенства. На категория 4 се играят финали за Супер Купата на Европа, финал на Европа и прочие. Няма стадион без отполение който е категория 4. това е едно от изискванията.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Alex-Plovdiv
Контакти:

Мнениеот Alex-Plovdiv » 20 апр 2012 17:06

С риск да бъда оплют, ще ви кажа, че ст. Васил Левски беше първият с отопление на терена в България, когато го подмениха 1999-2000г. Абсолютно сигурен съм.

П.С. Ясно ли е горе-долу кога ще бъде готов терена на ст. Христо Ботев?

Върни се в “Ботев”