Мнениеот drvasko98 » 09 апр 2012 14:22
Eстествено, че си спомням отлично това първенство. Не само с 0 точки за 0-0. ЦСКА например започна първенството с 4 загуби подред и тогава се роди вица за калинката и ЦСКА - какви са разликите. Ако не се лъжа и 5-ия си мач не спечелиха, а направиха равен.
4-тата им загуба беше в Търново и аз бях на стадиона. Етър би 3-1, като водеше 3-0 до края.
Левски също го даваше много лежерно, вече се цитираха доста изненадващи резултати и ЦСКА преди пролетния мач (ако не се лъжа в третия кръг) беше почти стопил преднината. С оглед на резултатите, подсказващи криза в Левски и възход на ЦСКА и яда от няколкото поредни загуби се очакваше ЦСКА да спечели мача. Те поведоха първото полувреме, но след това Левски ги обърна с 3-1. Спомням си как даваха сълзите в очите на треньора им към края на мача, мисля че Симулията беше.
Мачът с Тракия в Пловдив беше много възлов и ми се струва, че беше и уговорен, но се получи голяма драма. Вървеше си спокойно 1-1, но минута преди края тогавашната звезда на Тракия, Пашев (който не влизаше в уговорки, знам го и от един друг случай) вкара за 2-1. Тогава не се даваха и продължения по правило и мачът отиваше към края си. Но веднага след центъра Левски напарвиха една свободна атака по дясното крило и след центрирането непокрит играч във вратарското поле върна равенството (вече не помня кой беше, Курдов или Мишо Вълчев).
Няма никога да забравя и решаващия кръг - 3-ия кръг преди края. Левски гостуваше в Търново, а ЦСКА във Враца. Мисля, че разликата беше 1 точка. Стадионът в Търново беше пълен три часа преди началото (тогава по принцип на такива мачове се ходеше 3-4 часа по-рано). Колите и авторусите бяха от цяла Централна България (Габрово, Ловеч, Плевен, Шумен, Стара Загора). Казваха, че около 20 000 човека са останали и извън стадиона. Вътре по всички стълби, по козирката дори имаше хора. Етър играеше много силно като домакин и нямаше загуба, освен това беше победил в предишните два домакински мача Левски като през 1983 до голяма степен го лиши и от титлата отново кръг преди края след обрат в последните три минути от 0-1 до 2-1. Левски обаче изнесе страхотен мач и спечели с
3-0. В същото време Ботев Враца би ЦСКА и на практика титлата вече беше ясна.
Още нещо се сещам по повод на малоумието за 0-0. Някои отбори към края на първенството вместо да правят цирка накрая започнаха да си разменят по един гол още в първите 10 минути и след това започваше истинския мач и каквото стане.