Нахапаният от кучета професор почина
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
100 години 100
Re: Нахапаният от кучета професор почина
Истината е, че във всяка община трябва да се заградят по няколко декара в покрайнините и да се направят нещо като резервати. Там да работят по 5-6 човека - 1 ветеринар, 2 работника с един бус да обикалят постоянно и да търсят безстопанствени кучета и котки и 1-2 общаци да ги хранят и поддържат клетките и мрежите. Храна винаги може да се намира и без пари или почти без пари, изостанала по супермаркетите или остатъци от ресторанти, купуване на едро на кокали от кланници и т.н. И ако работят усърдно в тея приюти след година, максимум 2 проблема с уличните кучета и котки ще бъде забравен. Всъщност това не го откривам аз а е отдавна приложено в САЩ и някои други развити страни.
galin56 написа:Истината е, че във всяка община трябва да се заградят по няколко декара в покрайнините и да се направят нещо като резервати. Там да работят по 5-6 човека - 1 ветеринар, 2 работника с един бус да обикалят постоянно и да търсят безстопанствени кучета и котки и 1-2 общаци да ги хранят и поддържат клетките и мрежите. Храна винаги може да се намира и без пари или почти без пари, изостанала по супермаркетите или остатъци от ресторанти, купуване на едро на кокали от кланници и т.н. И ако работят усърдно в тея приюти след година, максимум 2 проблема с уличните кучета и котки ще бъде забравен. Всъщност това не го откривам аз а е отдавна приложено в САЩ и някои други развити страни.
+1.Ето възможност и безработните цигани(и не само те) да бъдат полезни с нещо.
Почивай в мир професоре !
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .
Бог да го прости.А на тия всички които ми защитават разните помияри да излязат сега и да обясняват.
Абе стига сте винили псетата, те не са някакви интелигентни същества. Това при тях е инстинкт, били са зверски гладни и инстинктът им за самосъхранение се включил, природен инстинкт, който го имаме и ние хората, всички са чували за случаи при които при катастрофи оцелелите са яли от труповете на загиналите за да оцелеят докато бъдат спасени. Единствените, които трябва да бъдат винени и обругавани в случая са българската държава и общината за това, че не съумяват да се справят с кучешкия проблем. Разбирате ли, кучетата са животни, които са последвали животинския си инстинкт, те няма да се самоубият или самокастрират. Вината е на държавата и общината, че не предприемат действия за справяне с проблема. Не псувайте кучетата, няма смисъл, псувайте Фандъкова от колко години вече е кмет абсолютно нищо не е направила за справяне с проблема, а не мисля и, че ще направи.
След като стана "кучкар на годината" , кметицата е номинирана и за "пожарникар на годината".http://www.glasove.com/nov-tsirk-fanduk ... nata-20159Нов цирк: Фандъкова номинирана за "Пожарникар на годината".
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .
Gil-galad написа:Никакви приюти, никакво кастриране, никакво осиновяване за тея псета....всичките под ножа....който където види псе да има правото да го усмъртява на място...а за тея дето ги хранят затвор....никъде по белия свят няма такова нещо като бездомни кучета...
под какъф нож всички бе ганьо?? тебе дивото те зове повече от колкото на кучетата ми се струва!
galin56 написа:
Истината е, че във всяка община трябва да се заградят по няколко декара в покрайнините и да се направят нещо като резервати. Там да работят по 5-6 човека - 1 ветеринар, 2 работника с един бус да обикалят постоянно и да търсят безстопанствени кучета и котки и 1-2 общаци да ги хранят и поддържат клетките и мрежите. Храна винаги може да се намира и без пари или почти без пари, изостанала по супермаркетите или остатъци от ресторанти, купуване на едро на кокали от кланници и т.н. И ако работят усърдно в тея приюти след година, максимум 2 проблема с уличните кучета и котки ще бъде забравен. Всъщност това не го откривам аз а е отдавна приложено в САЩ и някои други развити страни.
+
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]
galin56 написа:Истината е, че във всяка община трябва да се заградят по няколко декара в покрайнините и да се направят нещо като резервати. Там да работят по 5-6 човека - 1 ветеринар, 2 работника с един бус да обикалят постоянно и да търсят безстопанствени кучета и котки и 1-2 общаци да ги хранят и поддържат клетките и мрежите. Храна винаги може да се намира и без пари или почти без пари, изостанала по супермаркетите или остатъци от ресторанти, купуване на едро на кокали от кланници и т.н. И ако работят усърдно в тея приюти след година, максимум 2 проблема с уличните кучета и котки ще бъде забравен. Всъщност това не го откривам аз а е отдавна приложено в САЩ и някои други развити страни.
Да допълня как би трябвало да се работи. Значи всеки като си купи или на кучето му му се роди кученце му се издава чип от ветеринарната служба в който се вкарва личния номер на картона на кучето, а в картона пише ваксини, порода, собственик (ако се изгуби кучето) и т.н. Всички кучета които нямат такива чипове да се прибират от ония двамата с буса. Мисля че и това всеки го е гледал по американските филми. Защото ще ви кажа в махалата тука в Ботевград какво се случва. Във всяка къща на цигани има по поне едно куче, което си го хранят. Обаче през деня не го връзват и то си обикаля около къщите им на воля. Там се чифтосва и в годината поне по веднъж е бременно. Ражда 5-6 кученца гледат ги докато са малки и после ги гонят защото естествено никой не иска помияр да си купи или вземе, а и на тях не им трябват 7-8 кучета в тях. И ето ти 5 нови бездомни кучета само от 1 къща на година.