Има ли организация срещу Черноморец или толкова си можем ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: Има ли организация срещу Черноморец или толкова си можем ???

Мнениеот Искам си Акаунта » 03 апр 2012 12:11

petkan написа:
Искам си Акаунта написа:Толкова може отбора . Още преди началото на сезона прогнозирах класиране между 4 и 6 място . Единствено поради факта , че треньор на отбора стана Херо . Отбора няма потенциал за нещо повече . Няма равностойни смени , няма манталитет . Има един Херо който може да измъкне и невъзможното от играчи с посредствени качества . Но това не може да става във всеки мач . Дори и 4-то място ще е успех при факта , че ръководството на отбора откровено пречи на нормалната работа . При едно нормално ръководство , нито Жужу щеше да бъде продаден , нито Анисе щеше да си помисли да бяга . Нито на Херо ще му се налага на всеки 6 месеца да сглобява нов отбор . Защото лятото отново ще трябва да го прави ( с оглед предстоящото напускане на поне 3-а титуляри по различни причини ) . Смешно е да се говори за организация срещу отбора , след като той не е в състояние да спечели решаващи мачове . И то срещу отбори с по-слаби възможности . Отбора няма потенциал да се класира за евротурнирите , нито манталитет да надскочи собствените си възможности . Няма и ясна и последователна политика на ръководството , което преди началото на полусезона обяви за цел - място в тройката, а сега би отбой . Не е сигурно и дали това ръководство иска отбора да се класира там ... с оглед на факта , че това само ще донесе повече разходи . А както знаем излишните разходи не са в стила на президента , когато става въпрос за неговите пари . Но от друга страна , конкурентите правят всичко възможно Черноморец до последно да има шансове за класиране . А това е нещо което Херо няма как да не използва .
В заключение - отбора няма нито потенциал , нито манталитет , нито лоби за място в тройката . Но пък има Херо ... което на моменти е повече отколкото всичко изброено взето заедно . Просто трябва да се надяваме , че тези моменти ще са правилните ;)

Можеш ли да се обосновеш за пасажите в синьо? Пак си надянал "мразещата" маска :(

относно потенциала - Левски , Литекс и Лудогорец ( и ЦСКА до зимната пауза ) , разполагат с по-качествени футболисти и с по-дълга и равностойна резервна скамейка . Тоест имат повече потенциал ... друг е въпроса как се използва от треньорите .
липсата на манталитет - да не се бърка с характер . В редица мачове бяха загубени точки именно поради факта , че отбора излезе с неправилна нагласа за двубоя - дали е подценен противника или пък се е играло прекалено предпазливо . Визирам основно мачовете с Ботев Враца там , двата мача със Славия , с Ботев за купата и с Берое тук . С известни уговорки и мачовете с Локо Пловдив и Лудогорец . Докато ЦСКА , Левски и Литекс спечелиха някои мачове единствено заради името си .
Ръководството - какво му беше осигурено на Херо ? Освен с плявата , лятото бяха освободени и футболисти които щяха да свършат много работа . Особено под ръководството на Херо . Визирам най-вече Браганца , Рикардо Андре и Старокин - играчи на позиции където в момента отбора изпитва най-голяма нужда . Или пък му осигуриха условия за нормална селекция . Че само зимата се разминахме с поне 4 класни играча , които нямаха чак толкова големи претенции . Нормално ли е Херо и Чиликов да плащат заплатите на играчи от собствения си джоб , за да не се разбягат ? Защо трябваше да се продава Жужу зимата , след като лятото щеше да струва поне 1 млн евро ? Ако Анисе си получаваше редовно заплатите , дали щеше да тръгне да прави глупости ?
Лига Европа - там пари има едва след като се влезе в групите . Предварителните пресявки , през които Черноморец ще трябва да премине при класиране ще струват между 200 000 и 500 000 лева в зависимост от това с кои отбори ще трябва да играе Черноморец ( говорим само за пътувания и хотели ) . При практическа почти нулева възвращаемост !
това е накратко :)

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 04 апр 2012 01:20

petkan написа:
k.dimitrov написа:
petkan написа:Ами днес съдията не мереше с еднакъв аршин, което пък не значи, че непременно е част от "организациата".

Петьо, а кое значи?

Ами може да си беше резонно домакинско подпиране... знам ли...

А защо в Бургас нас никой не ни подпира .....???2 Това значи ли нещо??????

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 04 апр 2012 01:27

Искам си Акаунта написа:
petkan написа:
Искам си Акаунта написа:Толкова може отбора . Още преди началото на сезона прогнозирах класиране между 4 и 6 място . Единствено поради факта , че треньор на отбора стана Херо . Отбора няма потенциал за нещо повече . Няма равностойни смени , няма манталитет . Има един Херо който може да измъкне и невъзможното от играчи с посредствени качества . Но това не може да става във всеки мач . Дори и 4-то място ще е успех при факта , че ръководството на отбора откровено пречи на нормалната работа . При едно нормално ръководство , нито Жужу щеше да бъде продаден , нито Анисе щеше да си помисли да бяга . Нито на Херо ще му се налага на всеки 6 месеца да сглобява нов отбор . Защото лятото отново ще трябва да го прави ( с оглед предстоящото напускане на поне 3-а титуляри по различни причини ) . Смешно е да се говори за организация срещу отбора , след като той не е в състояние да спечели решаващи мачове . И то срещу отбори с по-слаби възможности . Отбора няма потенциал да се класира за евротурнирите , нито манталитет да надскочи собствените си възможности . Няма и ясна и последователна политика на ръководството , което преди началото на полусезона обяви за цел - място в тройката, а сега би отбой . Не е сигурно и дали това ръководство иска отбора да се класира там ... с оглед на факта , че това само ще донесе повече разходи . А както знаем излишните разходи не са в стила на президента , когато става въпрос за неговите пари . Но от друга страна , конкурентите правят всичко възможно Черноморец до последно да има шансове за класиране . А това е нещо което Херо няма как да не използва .
В заключение - отбора няма нито потенциал , нито манталитет , нито лоби за място в тройката . Но пък има Херо ... което на моменти е повече отколкото всичко изброено взето заедно . Просто трябва да се надяваме , че тези моменти ще са правилните ;)

Можеш ли да се обосновеш за пасажите в синьо? Пак си надянал "мразещата" маска :(

относно потенциала - Левски , Литекс и Лудогорец ( и ЦСКА до зимната пауза ) , разполагат с по-качествени футболисти и с по-дълга и равностойна резервна скамейка . Тоест имат повече потенциал ... друг е въпроса как се използва от треньорите .
липсата на манталитет - да не се бърка с характер . В редица мачове бяха загубени точки именно поради факта , че отбора излезе с неправилна нагласа за двубоя - дали е подценен противника или пък се е играло прекалено предпазливо . Визирам основно мачовете с Ботев Враца там , двата мача със Славия , с Ботев за купата и с Берое тук . С известни уговорки и мачовете с Локо Пловдив и Лудогорец . Докато ЦСКА , Левски и Литекс спечелиха някои мачове единствено заради името си .
Ръководството - какво му беше осигурено на Херо ? Освен с плявата , лятото бяха освободени и футболисти които щяха да свършат много работа . Особено под ръководството на Херо . Визирам най-вече Браганца , Рикардо Андре и Старокин - играчи на позиции където в момента отбора изпитва най-голяма нужда . Или пък му осигуриха условия за нормална селекция . Че само зимата се разминахме с поне 4 класни играча , които нямаха чак толкова големи претенции . Нормално ли е Херо и Чиликов да плащат заплатите на играчи от собствения си джоб , за да не се разбягат ? Защо трябваше да се продава Жужу зимата , след като лятото щеше да струва поне 1 млн евро ? Ако Анисе си получаваше редовно заплатите , дали щеше да тръгне да прави глупости ?
Лига Европа - там пари има едва след като се влезе в групите . Предварителните пресявки , през които Черноморец ще трябва да премине при класиране ще струват между 200 000 и 500 000 лева в зависимост от това с кои отбори ще трябва да играе Черноморец ( говорим само за пътувания и хотели ) . При практическа почти нулева възвращаемост !
това е накратко :)

С теб няма смисъл да се спори. Особенно за това, че Левски, ЦСКА и Литекс печелят само с името си и никой никога не им е помогнал, ах горките. За твоя информация - Херо сам е поискал да се освободи от Браганца и Старокин, а след лятната подготовка се е отказал и от Андре. И още нещо, това ръководство да вземе да закрие този отбор, защо ли му е, и така само се харчат пари, а пък и на много хора ще им олекне.

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 04 апр 2012 09:52

Искам си Акаунта написа: относно потенциала - Левски , Литекс и Лудогорец ( и ЦСКА до зимната пауза ) , разполагат с по-качествени футболисти и с по-дълга и равностойна резервна скамейка . Тоест имат повече потенциал ... друг е въпроса как се използва от треньорите .
липсата на манталитет - да не се бърка с характер .

Тук съм съгласен само за Лудогорец и за резервната скамейка. Смея да твърдя, че поредицата от победи на ЦСКА бяха с късмет, мъка, договорки (Локо Пд.), съдийски аванти. Футболистите на Левски ги видяхме колко струват срещу малко по-класни съперници - 3 поредни загуби. Лудогорец наистина имат по-класни изпълнители, но ако на някой липсва манталитет, това май се отнася до тях. Литекс много дръпнаха пролетта, но каква игра са показали? Всичките им победи са с едно на мъка.
В редица мачове бяха загубени точки именно поради факта , че отбора излезе с неправилна нагласа за двубоя - дали с Бе подценен противника или пък се е играло прекалено предпазливо . Визирам основно мачовете с Ботев Враца там , двата мача със Славия , с Ботев за купата и с Берое тук . С известни уговорки и мачовете с Локо Пловдив и Лудогорец . Докато ЦСКА , Левски и Литекс спечелиха някои мачове единствено заради името си .

Не забравяй, че мача с Ботев Вр. се проведе в отсъствието на Херо. На домакинството със Славия отсъствах и не мога да го коментирам, но хайде сложи си ръката на сърцето и кажи, че Славия ни надиграха в неделя. С човек повече не стигнаха до нито едно голово положение, за разлика от нас. Яд ме е за загубените две точки, но понякога си трябва и малко късмет. Мачът с Ботев за купата, аз лично не се наемам да коментирам. Там това не беше Черноморец, а защо не беше, май само от кухнята могат да кажат.... С Берое - ако липсваше манталитет, едва ли можеше да се стигне до равенство, при положение, че ти водят с два гола.
Визирам най-вече Браганца , Рикардо Андре и Старокин - играчи на позиции където в момента отбора изпитва най-голяма нужда .

За Браганца не знам, но за другите двама едва ли някой тук от форума споделя мнението ти.
Защо трябваше да се продава Жужу зимата , след като лятото щеше да струва поне 1 млн евро ? Ако Анисе си получаваше редовно заплатите , дали щеше да тръгне да прави глупости ?

А с какво щяха да се покриват текущите (а и старите) задължения на клуба? Примерът ти за Анисе-то е неподходящ. Доколкото знаем, специално футболистите са си получавали заплатите редовно, с изключение на последните една-две, които са изплатени с малко закъснение. Само той ли я закъса толкова, при положение, че получава около 10 бона месечно, без премиите, че тръгна да дезертира?
Колкото до Лига Европа - там пари има едва след като се влезе в групите . Предварителните пресявки , през които Черноморец ще трябва да премине при класиране ще струват между 200 000 и 500 000 лева в зависимост от това с кои отбори ще трябва да играе Черноморец ( говорим само за пътувания и хотели ) . При практическа почти нулева възвращаемост !
Това е накратко

Да речем, че тези суми, които посочваш са реални. Защо обаче си мислиш, че възвръщаемостта е нулева? Оставяме приходите от билети и ТВ права... Дори и само показването на един непознат отбор в Европа би предизвикал интерес при международните мениджъри, което пък в последствие би донесло добри пари на клуба, при продажбата на някой футболист. И ЦСКА, и Левски и особено Литекс нямат никакви международни успехи през последните години, но продават добре навън, нали? Защото, ако останем под чертата на ЕКТ, ще трябва да продаваме на горните без пари или на "забравено" плащане (Платини).
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 04 апр 2012 14:03

k.dimitrov написа:С теб няма смисъл да се спори. Особенно за това, че Левски, ЦСКА и Литекс печелят само с името си и никой никога не им е помогнал, ах горките. За твоя информация - Херо сам е поискал да се освободи от Браганца и Старокин, а след лятната подготовка се е отказал и от Андре. И още нещо, това ръководство да вземе да закрие този отбор, защо ли му е, и така само се харчат пари, а пък и на много хора ще им олекне.

Не знам колко може да се спори с мен ... но все още има хора които да го правят ;) А с теб вече никой не иска да спори , в което има нещо симптоматично .
п.п На мен лично няма да ми е голям проблем ръководството да закрие отбора , така че на следващата среща с Киряков можеш да направиш това предложение ;)

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 04 апр 2012 19:31

Искам си Акаунта написа:
k.dimitrov написа:С теб няма смисъл да се спори. Особенно за това, че Левски, ЦСКА и Литекс печелят само с името си и никой никога не им е помогнал, ах горките. За твоя информация - Херо сам е поискал да се освободи от Браганца и Старокин, а след лятната подготовка се е отказал и от Андре. И още нещо, това ръководство да вземе да закрие този отбор, защо ли му е, и така само се харчат пари, а пък и на много хора ще им олекне.

Не знам колко може да се спори с мен ... но все още има хора които да го правят ;) А с теб вече никой не иска да спори , в което има нещо симптоматично .
п.п На мен лично няма да ми е голям проблем ръководството да закрие отбора , така че на следващата среща с Киряков можеш да направиш това предложение ;)

Миро, кой трябва да спори с мен, след като споделяме едно и също мнение. Другите спорят с теб, докато разберат, че няма смисъл. Много от тях вече ти го намекнаха по най-коректен начин, е аз съм по-директен. Закриването на отбора не ти е проблем, май ти е мечта.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 04 апр 2012 21:42

k.dimitrov написа:
Искам си Акаунта написа:

Миро, кой трябва да спори с мен, след като споделяме едно и също мнение. Другите спорят с теб, докато разберат, че няма смисъл. Много от тях вече ти го намекнаха по най-коректен начин, е аз съм по-директен. Закриването на отбора не ти е проблем, май ти е мечта.

Аааа , намират се и хора които имат различно мнение от теб по доста въпроси . Но не желаят да спорят с теб , защото ти превръщаш всеки спор в налагане на собственото си мнение и не търпиш различия . ;)
п.п Аз имам много мечти , но вярвай ми в нито една от тях не фигурира Митко Събев или нещо свързано с него :mrgreen:

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 04 апр 2012 23:01

Искам си Акаунта написа:
k.dimitrov написа:
Искам си Акаунта написа: Не знам колко може да се спори с мен ... но все още има хора които да го правят ;) А с теб вече никой не иска да спори , в което има нещо симптоматично .

Аааа , намират се и хора които имат различно мнение от теб по доста въпроси . Но не желаят да спорят с теб , защото ти превръщаш всеки спор в налагане на собственото си мнение и не търпиш различия . ;)
п.п Аз имам много мечти , но вярвай ми в нито една от тях не фигурира Митко Събев или нещо свързано с него :mrgreen:

Как пък ти ги забеляза тези хора, а аз не. По принцип за да има спор, трябва да има хора с различно мнение. Обикновено споря, когато съм убеден в правотата си, когато не съм, не започвам спора, защото това не би било спор. Във форума на Черноморец всяко второ твое мнение е спор с някого, аз, освен с теб, май с друг не съм спорил, да се будалкам може, но не и да споря. Когато споря с теб, обикновено има още 2-3-ма, които не са съгласни с твоето мнение, но го казват с половин уста, или след първо-второ мнение се отказват "защото ти превръщаш всеки спор в налагане на собственото си мнение и не търпиш различия." - струва ми се, че говориш за себе си. А ,относно този Черноморец, засега за хубаво или лошо, е свързан със Събев, знаем, че това не е твоят отбор, но не искай и ние да те последваме.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 05 апр 2012 12:50

В спора се ражда истината. Спора е отстояване на мнение, а мнението се гради от личността. Там където няма разбирателство има съд, война или бой.
В този ред на мисли е ясно, че нито Миро ще обори Ники, нито Ники ще обори Миро.
Другари и другарки*...Аз ВЕЧЕ имам своя истина и тя е от скоро. Истината ми е в резон с битието, възрастта, преживяното, изживяното и оценката за пропуснатото. Установих, че колкото повече се дертя за независещи от мен неща, толкова повече страдам и се натоварвам с "тъмна" енергия. От това страдат близките ми и околните:). Далеч съм от прозрението, относно смисъла на живота, но пък съм убеден, че нищо не си заслужава нервите, ядосването, енергията и дерзанията по различията във вътрешния ми свят и убеждения, другари и другарки. Всички сме хора и сме отворени към другите, живеем с тях, общуваме с тях и си ги приемаме с хубостите, грозотиите, слабостите и силните им черти. Свят, като цвят. Аз обаче съветвам всички по-млади от мен люде и тези, които все още се "лутат" в оценка на ценностите си да не забравят, че истинския благодат е сега и в момента докато се виждаме, събираме, радваме и страдаме. Оставяйте незначителните неща зад себе си. Бъдете умерено-повърхностни и сърцето ще ви служи дълго време. Та да си дойдем на думата. Прочетох леки искри между Миро и Ники. Убеден съм, че те са само в интерес на "закачката" и разнообразието в иначе сивото ни форумно ежедневие. Без вас двамата ( Ники и Миро) форумът няма да е същия. Всички сме едно картонче от пъзел. Това пъзелче вече расте и ще става по-сложно. Ще има спорове, ще има обидени, разсърдени, недооценени, пренебрегнати, обгрижвани, но пък ще сме си ние. Толкова свикнах с всички тук, че вече си мисля, че никой не моЙ да обидя, каквото и да му рекна, както и обратното. Ники и Миро. Ценни сте такива, каквито сте, а вие сте мнооого готини. Даже и, като спорите. ;)

*Легенда - имах възможността да живея във времена, когато всички бяха "другари и другарки" без да се чувстваме такива. Радвам се обаче, че сега живея във времена, когато мога да нарека другари, само тези, които са ми по сърце. :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Върни се в “Черноморец”