Ass.Manager / Player: Steven Gerrard
Фаулър да окача ботушите на пирона и да става мениджър. След това Джерард ще го наследи на поста след 2-3 години.
Той Роби има опит. Водеше за кратко тайландски отбор миналата година.
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
bossar написа:Имам едно странно предчувствие .....Моуриньо ще е.
Човек, който обича да се доказва, а шампионската титла с Ливърпул е едно предизвикателство ,и ако бъде постигнато ще е най-най-най.Той обича да е най-.........
petar123 написа:Далглиш трябва да остане. Проблемът не е в начина на игра, а в опита да се промени психологическата нагласа на отбора. Ако на Ливърпул им трябва треньор за топ 4, то нямаше смисъл да се маха Бенитес, още повече че с неговия тактически гений отборът би почти всички европейски грандове. На Ливърпул му трябва треньор единствено и само за първото място в Англия. Това е големият проблем от 22 години насам. И той е повече психологически отколкото игрови. Далглиш се опитва да възпита такъв манталитет у играчите си (засега разбира се неуспешно) - за тях да има значение единствено и само първото място. Проблемите на отбора дойдоха в момента, когато се загубиха шансове не за топ 4, а за титлата (глупавите равенства у дома с отборите от по-долната част на класирането и най-вече декемврийските равенства с Уиган и Блекбърн). Просто отборът загуби мотивация и заигра много слабо в първенството, за сметка на преследването на двете купи. Чудеса рядко стават, за да стане Ливърпул шампион - е нужна работа точно в тази психологическа насока. Защото дори и през 2009 година, когато бе победен Юнайтед с 4-1 на Олд Трафорд, те все пак рутинно взеха титлата, защото имат изграден манталитет, който дори след неудачни мачове им помага да се изправят на крака.
Gil-galad написа:petar123 написа:Далглиш трябва да остане. Проблемът не е в начина на игра, а в опита да се промени психологическата нагласа на отбора. Ако на Ливърпул им трябва треньор за топ 4, то нямаше смисъл да се маха Бенитес, още повече че с неговия тактически гений отборът би почти всички европейски грандове. На Ливърпул му трябва треньор единствено и само за първото място в Англия. Това е големият проблем от 22 години насам. И той е повече психологически отколкото игрови. Далглиш се опитва да възпита такъв манталитет у играчите си (засега разбира се неуспешно) - за тях да има значение единствено и само първото място. Проблемите на отбора дойдоха в момента, когато се загубиха шансове не за топ 4, а за титлата (глупавите равенства у дома с отборите от по-долната част на класирането и най-вече декемврийските равенства с Уиган и Блекбърн). Просто отборът загуби мотивация и заигра много слабо в първенството, за сметка на преследването на двете купи. Чудеса рядко стават, за да стане Ливърпул шампион - е нужна работа точно в тази психологическа насока. Защото дори и през 2009 година, когато бе победен Юнайтед с 4-1 на Олд Трафорд, те все пак рутинно взеха титлата, защото имат изграден манталитет, който дори след неудачни мачове им помага да се изправят на крака.
Първо да кажа че съм почти на 100% съгласен с колегата![]()
После да кажа според моето скромно мнение Кени Далглиш ще остане докрая на този сезон със сигурност, а най-вероятно и до края на следващия сезон, когато при евентуални подобни резултати Хенри и Вернер може да помислят за смяната муАз лично повече не харесвам Комоли, но предвид работата му в Тотнъм и играчите които той привлече там като младежи на по 17-19 години и голяма част от тях са в момента гръбнака на отбора им и като гледам какви играчи привлече в академията съм обнадежден че след 2-3 години и при нас ще има такива диаманти...друг е въпроса, че Комоли не е човека за типа трансфери които да правят sudden impact и които да пасват веднага в да са подходящи за отбора, така че мисля че първо би трябвало да се почне с неговата смяна(което ми е ясно че няма как да стане)
![]()
Също така според мен това лято ще бъдат направени максимум 5 трансфера, всичките на играчи от континента, като задължително ще бъдат взети крило, нападател и халф(плеймейкър или дефанзивен, а може и двата) и евентуално защитник. (Аз лично съм за смяна и на вратаря, но това е малко вероятно, освен ако Рейна сам не поиска да си ходи)
Колкото до смяната на мениджъра, както казах в началото, за мен Далглиш ще остане поне до края на следващия сезон. А ако постигне добри резултати(демек класиране в Топ 4 и задоволително представяне в ЛЕ(демек минимум полуфинал)) може да остане и след това. Вече, ако ще бъде сменян, моите лични фаворити са Биелса, АВБ, Клоп и може би Льов, но той не е ясно как ще се справи на клубно ниво(като поне засега АВБ е изглежда най-вероятен вариант) Също така има и нова вълна млади мениджъри, които навлизат във футбола и трябва да се види как ще се справят и какви качества ще покажат. Такива са и новото треньорче на Интер, Антонио Конте, ето сега Сами Хюпия стана треньор на Леверкузен, някои колеги вече споменаха Фаулър, но и той трябва да понатрупа опит, също така Ако се докаже че може, защо не и Карагър(за който е ясно, че му остават максимум още 2 сезона футбол и то като твърда резерва).
Колкото до споменатия вариант с Моуриньо. Аз лично не го харесвам и то като човек и държание и характер. Като специалист е много добър. Самия Моу преди време беше казал, че с най-голямо удоволствие би работил в Ливуърпул, но само при стабилни собственици и финансово състояние на отбора. А по времето когато го каза все още бяха собственици Хикс и Жилет. А и както знаем всички Моу винаги е работил с много пари освен всичко друго. Сега обаче при наличието на стабилни собственици и финанси не бих се изненадал да приеме, ако му бъде предложена работата от Джон Хенри. Въпреки всичко обаче, това ми се струва много малко вероятно, за да не каза невъзможно. Но ако е писано той да е човека, който да направи Ливърпул отново шампион ще го приема.![]()
И като финал да кажа, че в момента основната грижа на собствениците от ФСГ, освен издържането на отбора, е вземането на може би най-важното решение в историята на клуба, след основаването му и назначаването съответно на Шенкли и Пейсли, и това е какво да правят със стадиона. Дали да се мъчат да разширят Анфийлд, което е на практика невъзможно, или да се построи нов стадион във Стенли парк. Всичко друго е на заден план в момента. Нов стадион би означавало наливане още средства от спонсорски сделки, търговска част в стадиона и т.н. Което от друга страна, заедно с по-големия капацитет, ще означава по-бързо избиване на инвестираните пари. Докато при евентуална реконструкция на Анфийлд(което пак казвам е почти невъзможна) не би имала толкова бърза възвращаемост на инвестираните средства.![]()
Надявам се някой да успее да прочете мнението ми и се извинявам ако съм отегчил тези които ще го прочетат
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта