Форум Гонг и България е с теб, Стенли!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Tribune East 1912
Контакти:

Ботев Пловдив изрази подкрепата си към Стилиян Петров

Мнениеот Tribune East 1912 » 31 мар 2012 21:01

Чакаме те на терена, капитане!

Ръководството, футболистите, служителите и привържениците на „Ботев” Пловдив се присъединяват към милионите пожелания от цял свят за успешно лечение на големия български мъж и футболист Стилиян Петров.

В момент като този е нужен изключителен дух, а капитанът на българския национален отбор и Астън Вила е доказал, че го притежава. Мислите, духът и енергията на всички в нашия клуб са насочени в подкрепа на Стилиян и неговото семейство.

Чакаме те отново на терена, капитане!

С непоклатима вяра в сърцата – от всички ботевисти!

http://botevplovdiv.bg/component/conten ... 0%BD%D0%B5

Потребителски аватар
denitko1
Контакти:

Re: БЪЛГАРИЯ И ЛЕВСКИ СА С ТЕБ СТЕНЛИ !

Мнениеот denitko1 » 31 мар 2012 21:03

по 1 Молитва за СТЕНЛИ тук.
От мен искам да стиснеш здраво зъби и да победиш и в този мач.

УСПЕХ :!:
ЛЕВСКИ е смелост, родена в борбата!
ЛЕВСКИ е мъка, живяла в сърцата!
ЛЕВСКИ е вяра в мечта благородна!
ЛЕВСКИ - победа на сила и воля!

Потребителски аватар
stekas78
Контакти:

Re: Форум Гонг и България е с теб, Стенли!

Мнениеот stekas78 » 31 мар 2012 21:06

Стенли,с теб сме всички !
Ще се оправиш,вярвам в това !!!

Потребителски аватар
batceko
Контакти:

Мнениеот batceko » 31 мар 2012 21:17

.... подкрепям с две ръце написаното от предишните съфоромници - дай боже всичко да се оправи по възможно най бързия и безполезнен начин Стенли , стискам ти палци капитане , както и цяла България и няма нищо по нормално от това .... но .... преди малко гледах пресконференция на Дудучето и останах крайно учуден , как дори и в такъв момент, той не пропусна да прокара разделителната линия между цесекарите и всички останали .. едва ли някой си спомня колко месеца е играл Стенли в цецка , но явно за Дудучето това е достатъчен повод да наблегне ,че първо феновете на цецка , а чак после всички останали в България заставали зад Стенли в този труден момент .... но явно на човека за това му плащат ... да изгражда разделителни линии ... както и да е .... важното е не какво е каза Дудучето ... важното е Стенли да се пребори .. съвсем отделен е въпроса защо напоследък започнаха на профи футболисти да се случват разни неща от този род ... не знам с какви химии ги въстановяват но ... явно не всичко е както трябва ... не е добре работата ....

Потребителски аватар
rakiQ
Контакти:

Мнениеот rakiQ » 31 мар 2012 21:21

С теб сме,бъди силен! :cry:

Офтопик:

Офтопик:

Офтопик:

Потребителски аватар
Morgause
Контакти:

Мнениеот Morgause » 31 мар 2012 21:21

Не видях официалното становище на Левски по този въпрос, ама както и да е.
Но остана неделим,
славният армейски тим.
Никой, никой досега,
не предаде ЦСКА

Чуйте, всички богаташи,
чуйте, западни търгаши,
чуйте, наши журналисти,
и вий, сини онанисти:

ЦСКА НЕ СЕ ПРОДАВА,
ЦСКА НЕ СЕ ПРЕДАВА
ЦСКА - ТОВА Е СЛАВА!

ОРИГИНАЛЪТ!

Потребителски аватар
plamen_ol
Контакти:

Мнениеот plamen_ol » 31 мар 2012 21:22

Morgause написа:Не видях официалното становище на Левски по този въпрос, ама както и да е.

Всички във футболен клуб Левски сме шокирани от неприятната новина за коварната болест, застигнала капитанът на националния отбор по футбол Стилиян Петров. От името националният клуб на привържениците на Левски, цялото ръководство, спортно - техническият щаб, футболистите и служителите в клуба, пожелаваме на Стилиян успех в борбата с левкемията и изразяваме пълната си подкрепа към него в битката с болестта. Сигурни сме, че той отново ще превъзмогне поредното препятствие в живота си благодарение на силната воля и духът на победител. Стенли, винаги сме знаели, че си един от нас, затова искрено се надяваме в този двубой отново да спечелиш !

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 31 мар 2012 21:26

Кураж Стенли! Ще победиш!
Изображение

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

ПФК Славия: Стилияне, бъди силен!

Мнениеот slavia_forever » 31 мар 2012 21:27

ПФК Славия също изрази подкрепата си към капитана на българския национален отбор Стилиян Петров в битката му с тежката болест левкемия.

"Стилияне, бъди силен!

Ръководството, треньорите и отборите на ПФК Славия са с капитана на националния отбор на България Стилиян Петров в битката му с ужасната болест. Стилиян е голям мъж и достоен българин, и никой в Славия не се съмнява, че ще спечели и този мач. Така, както го е правил винаги в кариерата и живота си. Ние сме с теб и семейството ти!", се казва в официално съобщение на столичния клуб.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин

САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ!
Контакти:

Изповед на Английски футболист преборил Левкемията!

Мнениеот САМО ЦСКА ОБИЧАМЕ! » 31 мар 2012 21:38

Джеф Томас, екс играч на Кристъл Палас и Уулвс, живее нов живот сега

Бившият футболист Джеф Томас за последно е боледувал на седемгодишна възраст, от възпалени сливици, когато през 2003 г. е бил диагностициран с левкемия. Дават му прогноза за 3 години живот.

Първият намек за някакви проблеми получава, когато усеща задух при изкачване на стълбите. Джеф започва да се уморява лесно и да получава нощни изпотявания. "Случваше се да се събудя наводнен, казва Джеф, който сега е на 43 г. - Отначало си слагах кърпа върху чаршафите, след това стана толкова лошо, че трябваше да ги сменям. Но тъй като се случи през лятото, го отдадох на жегата".

На тогавашния Великден, когато Джеф играе тенис с един приятел, усеща остра болка отляво под гръдния си кош. "Мислех, че е разкъсан мускул, но болката бе рязка и се удвои, когато седнах, разкрива той. - Отне й няколко дни, за да се разсее. Все пак не прибегнах до медицинска помощ".

"Когато бях играч, най-тежката травма, която получих, бе скъсани връзки на коляното ми, но аз по принцип гледам да игнорирам болежките и бях готов за игра в деня на мача", разказва Джеф. След професионалния си дебют на 19 години, Томас играе като полузащитник в Уулвърхемптън и Кристъл Палас, капитан на последните на финала за ФА Къп. Играе в 9 мача за Англия, но на 37-годишна възраст се отказва от футбола, за да има повече време за съпругата си и двете си дъщери - на 13 и на 11 години. След отказването си създава верига за мъжка мода.

Най-напред бившият футболист намира като причина за умората си прекалената работа, но шест седмици след тенис мача с приятеля Джеф отива на почивка в Италия. Там забелязва увеличение с размер на топка за голф под гръдния си кош. На съпругата му Джули й отнема няколко седмици, за да го убеди да отиде на лекар.

Личният лекар опипва далака му и установява, че е увеличен, прави кръвни изследвания, но няма предположения за нещо сериозно. Шест часа по-късно, докато шофира, Джеф получава обаждане от личния си лекар, който го моли да се върне в болницата.

"Бях попаднал в задръстване и ме обзе паника. Преди лекарят да ми затвори телефона, го помолих да ми каже от какво се опасява. Той каза, левкемия. Бях опустошен. Баща ми имаше рак на белите дробове през 1993 г. и в рамките на седем седмици си отиде. Почувствах как животът ми преминава пред очите ми. Когато се прибрах у дома, с Джули се прегърнахме и се разплакахме", продължава своята изповед Джеф.

Кръвните тестове показват изключително висок брой бели кръвни клетки - 237, а нормалният брой е между 4 и 11. Това, съчетано с увеличен далак, предполага хронична миелоидна левкемия - рак, засягащ белите кръвни клетки, които са важни за правилното функциониране на имунната система. Заболяването има три фази - хронична, ускорена и експлозивна. Джеф е в началото на хронична фаза, която може да се овладее с лекарства, но той ще се нуждае от костно-мозъчна трансплантация (белите кръвни клетки се произвеждат в костния мозък), за да има някакъв шанс за пълно възстановяване.

"Казаха ми, основавайки се на статистиката, че имам не повече от 3 години живот. Помолих Чарли, лекарят ми, да бъде максимално откровен с мен. Той каза, че само един на всеки четири души оцелява от тази форма на рак и дори и след трансплантация пациентите често умират от болестта, когато тялото я отхвърля".

Тъй като белите кръвни телца на Джеф са с много висок брой, той трябва да се подложи веднага на един процес, наречен левкофереза за да ги премахнат, в противен случай те може да предизвикат проблеми в организма чрез запушване на малките кръвоносни съдове. Процесът е подобен на диализа, където кръвта преминава през машина, наречена сепаратор.

Тази машина събира излишните бели клетки и връща останалата част от кръвта в тялото. Джеф започва курс на химиотерапия и, тъй като е финансово обезпечен, решава да затвори магазините си и да се посвети на битката с болестта. След вливанията на специален препарат започва да се чувства по-добре.

"Обяснихме набързо на децата какво става, защото те вече бяха усетили, че нещо не е наред. Казахме им, че има проблем с моята кръв и лекарите ще опитат да го решат. Единственият път, когато се разстроиха, бе чувайки новинарски блок, в който бе съобщено, че се боря за живота си".

За щастие на Томас сестра му, медицинска сестра на 46 г., се оказва подходящ донор. "Това ме обнадежди, спомня си той. - Изкарахме една страхотна Нова година със семейството ми на Мавриций. Чувствах се добре и, когато се върнах, бях добил тен и малко понадебелял".

Започва лъчението, два пъти дневно в продължение на пет дни, и химиотерапия, за да се премахне всяка следа от рак. "Това сведе имунната система на тялото ми до нула. Бях поставен в изолация в продължение на два дни, преди да ми направят трансплантацията. Лежах в леглото, вливаха ми лекарства, за да предотвратят инфекциите. Гадеше ми се постоянно, имах диария и кървящи венци. Бях на морфин, за да спрат болката. Инжектираха ми белтък, за да стимулират костния мозък да произвежда допълнителни клетки.

Първият опит е неуспешен, при втория вече трансплантацията е факт. "Гледах как моята нова имунна система слезе по тръбата и влезе в гърдите ми. По-голямата част от левкемията беше убита в тялото ми след лъчението, но някаква част все пак остана. Имунната система от сестра ми трябваше да се пребори с нея".

"Имаше обаче част от имунната ми система, която не приемаше трансплантацията. Процес, известен като GVHD. Болестта трябва да бъде потискана от препарата Циклоспорин, така че тялото ви да може да свикне с новата система. Това продължи един месец. След четири дни Джеф научава, че броят на белите му кръвни клетки е нараснал. В продължение на 4 седмици той е поставен в изолация и Джули е единственият му посетител.

"Минаха 6 месеца, преди да започна да се чувствам нормално. В продължение на седмици аз просто си лежах с усещане, че замръзвам. Не се разделях с палтото и вълнената си шапка. Но винаги намирах за какво да се усмихна. Много от моите връстници са бивши футболисти и с тяхното чувство за хумор посещенията им ме зареждаха. Избягвах задимени и оживени места. Бях наясно, че едно кихане може да ми донесе инфекция".

През януари 2005 г. получава добра новина, че трансплантацията е завършена и е бил в ремисия. Джеф обяснява, че дължи живота си на лекаря Чарли Крадък, с който е станал приятел, но и на жена си. "Тя винаги беше до мен, за да ми даде прегръдка, ако имам нужда, и да ме остави сам, ако това ми е необходимо".

Бившият футболист възвръща теглото и косата си, но странното е, че тя вече не е руса, а тъмна. Джеф е внимателен със здравето си, но не е вманиачен. "Трябваше да приемам пеницилин всеки ден, за да засиля имунната си система, но понякога го забравях. Наслаждавах се и на някое питие. Ракът ще бъде с мен през цялото време и не се страхувам от смъртта, въпреки че с всяка изминала година вероятността да се завърне намалява. Живея живота си пълноценно",.

В първата година след ремисията Джеф участва в Тур дьо Франс заедно с пет колоездачи, превъзмогнали рака. А миналия месец стартира собствена благотворителна организация - фондация "Джеф Томас", която финансира клинични изследвания за левкемия.

"НАЙ-ГОЛЯМАТА МИ ПОСТИЖЕНИЕ Е, ЧЕ СЪМ ПРЕБОРИЛ РАКА. ТОВА Е ПОВОД ЗА ГОРДОСТ, НЕСРАВНИМ С НИКОЕ ОТ МОИТЕ ОТЛИЧИЯ КАТО ФУТБОЛИСТ", завършва Джеф Томас.

Върни се в “Футбол - България”