wade3 написа:marmi52 написа:8-)
Какви злини е причинила Русия на България ?!? Бъдете по-конкретни и не пишете общи приказки.
Бяхме в една система - социалистическата. Тук обаче ни управляваха българи. Българи построиха затворите и лагерите в Белене, Ловеч, Скравена ... Не руснаци !!! Какво са ни виновни руснаците ? Те също понесоха последствията от социализма.
Аз давам конкретни неща, които ни сближават с руснаците: славянството, религията, кирилицата, освобождението от турско робство, дори социализма, ако щете ... Какво общо имаме с англичаните и американците ?!? Американците са бомбардирали София. Има невинни цивилни жертви - българи !!! Англия винаги ни е прецаквала исторически - следвоенните договори орязали територията на България.
Какво ни сближава с тия народи ? Защо руснаците са ни чужди, а онези ни ги натрапват за близки ?!?![]()
Някой да ми отговори по-бързо !
Така,вярно е,че най-големия бич на България е Великобритания,но и Руснаците не са по невинни от тях.Две неща се сещам който са дела на Руската държава:
1.Освобождението на България от Турско робство,с цел колонизация на България не с уж намерението да ни освободят от рязаните карабини(извинявам се предварително за израза),руснаците са мислели,че щом изтеглят армията си от тук ще се разпаднем и ще ни анексират.
2.След ВСВ,вече СССР като победител във войната получава големи репарации,до 50 години на 20 век,всичко е товарено и е изпращано при Братска Русия.По това време в България е имало доста голям глад заради нашите северни братя.
Така че колкото мръсно са ни правили Великобритания толкова и Руската империя и в последствие СССР.
Момче, чел си някъде някакви глупости, ама нищо не си разбрал явно.
1. Кой кого да анексира, че от поста ти нищо не се разбира. Нали си спомняш, че преди Руско-турската война от 1877-78 е имало и други при които свобода са получили Гърция/нали се сещаш за ген. Дибич, или не?/ и Сърбия. Нещо тоя твой анекс виси като печен праз!?
2. Не знам каква информация за какви репарации имаш но е факт, Русия респ. СССР построи цялата индустрия на България за бог да прости/скапани консерви и вина не ставащи за пиене/. И най интересното е, че в началото на 90-те твоите хора Костов и Димитров като теглиха калема излезе че Русия ни дължи 300 мил. долара. Хората си им ги платиха веднага, за да си купят вазелин впрочем!