Време е да кажем: "Большое спасибо, братушки !"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

eddie
Контакти:

Re: Време е да кажем: "Большое спасибо, братушки !"

Мнениеот eddie » 31 мар 2012 18:54

Русия страда в пъти повече от нас от комунизма. Знака на равенство между комунизъм и Русия е абсурден.
Както всеки грамотен човек вече знае комунизма съвсем не е руско изобретение :!:

Unscrewed
Контакти:

Мнениеот Unscrewed » 31 мар 2012 19:01

ivo77 написа:marmi,Не сме никакви славяни. Това е комунистическа измислица. Изобщо не приличаме на славяни. Излез на улицата и се загледай в хората. Славяните са на север. Имат по-бяла кожа и светли коси. ;)

тоя ме застеля бате :lol: аз като съм толкоз бял кво правя тука :? съседа пък е яко рус :? е вярно че не сме от най-чистите славяни поради яката мешаница със прабългари траки и славяни ама все пак сме славянски народ ти да не си ходил да следваш история в македония :mrgreen:
колкото до братушките нямам нищо против тях и тяхната не е лека да са живи и здрави

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 31 мар 2012 19:01

marmi52 написа:
Всички очаквахме, че Руската мечка ще ни намачка набързо и ще отговори с редица икономически санкции спрямо България. Нищо подобно обаче не се случи !
Владимир Путин не наказа и без това бедния български народ, принуждавайки го да плаща още по-високи сметки за парно, газ, стоки и транспорт.

Русия вече отговори с редица икономически (и не само икономически) санкции, но в момента те не са известни на широката общественост и може би затова се създава впечатление, че ни прощават великодушно. ;) Или казано с други думи, Путин размаха пръста и вече има наказания, но те ще се съобщават едно по едно в близките 2-3 месеца. Затова е рано за благодарностите към братушките. :mrgreen:
Но за всичко сме си виновни ние. Както писах в преди няколко дни в една друга тема, за малка България е по-добре да пази баланс между великите сили, а не да залита в едната или другата посока, защото следват неприятности. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

bogdanov964
Контакти:

Мнениеот bogdanov964 » 31 мар 2012 19:03

А що се отнася до проекта Белене - едно абсолютно безпринципно решение, взето от един евтин популист под американско политическо и икономическо давление, както отбелязва Уикилийкс. За тези 30 и повече години от стартирането на проекта да беше построена и изплатена вече. Щото не ми се мисли какво ни очаква след скорошното затваряне на АЕЦ Козлодуй. Електричество от ТЕЦ Иван Костов и от фотоволтаици. Аз обаче не искам да го плащам!!!

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 31 мар 2012 19:04

8-)

Какви злини е причинила Русия на България ?!? Бъдете по-конкретни и не пишете общи приказки.
Бяхме в една система - социалистическата. Тук обаче ни управляваха българи. Българи построиха затворите и лагерите в Белене, Ловеч, Скравена ... Не руснаци !!! Какво са ни виновни руснаците ? Те също понесоха последствията от социализма.
Аз давам конкретни неща, които ни сближават с руснаците: славянството, религията, кирилицата, освобождението от турско робство, дори социализма, ако щете ... Какво общо имаме с англичаните и американците ?!? Американците са бомбардирали София. Има невинни цивилни жертви - българи !!! Англия винаги ни е прецаквала исторически - следвоенните договори орязали територията на България.
Какво ни сближава с тия народи ? Защо руснаците са ни чужди, а онези ни ги натрапват за близки ?!? :evil:
Някой да ми отговори по-бързо !
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 31 мар 2012 19:06

За съжаление България е постоянна жертва на руския имперски интерес. Енергийна зависимост, политическо покровителство и куп други фактори са причината България да бъде определена за "троянския кон" на Русия в ЕС. За щастие геополитическата ориентация е насочена твърдо към развитите западноевропейски държави. И никакви писания от мрачните времена на комунизма няма да ни върнат към държава, за която демократични ценности не съществуват!
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

bogdanov964
Контакти:

Мнениеот bogdanov964 » 31 мар 2012 19:09

Кога па папагалите станаха сини? Ама то още по подписа си личи :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 31 мар 2012 19:10

blue magic написа:За съжаление България е постоянна жертва на руския имперски интерес. Енергийна зависимост, политическо покровителство и куп други фактори са причината България да бъде определена за "троянския кон" на Русия в ЕС. За щастие геополитическата ориентация е насочена твърдо към развитите западноевропейски държави. И никакви писания от мрачните времена на комунизма няма да ни върнат към държава, за която демократични ценности не съществуват!

Посочи ми една европейска държава,която да не е зависима от Русия :roll:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
gin
Контакти:

Мнениеот gin » 31 мар 2012 19:14

CTAHKO написа:
blue magic написа:За съжаление България е постоянна жертва на руския имперски интерес. Енергийна зависимост, политическо покровителство и куп други фактори са причината България да бъде определена за "троянския кон" на Русия в ЕС. За щастие геополитическата ориентация е насочена твърдо към развитите западноевропейски държави. И никакви писания от мрачните времена на комунизма няма да ни върнат към държава, за която демократични ценности не съществуват!

Посочи ми една европейска държава,която да не е зависима от Русия :roll:

на прима виста се сещам за турция, но това не е обекр на дискусията
Един отбор е на света, завинаги в нашите сърца...
За нас е Той религия...

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 31 мар 2012 19:15

marmi52 написа:8-)

Какви злини е причинила Русия на България ?!? Бъдете по-конкретни и не пишете общи приказки.
Бяхме в една система - социалистическата. Тук обаче ни управляваха българи. Българи построиха затворите и лагерите в Белене, Ловеч, Скравена ... Не руснаци !!! Какво са ни виновни руснаците ? Те също понесоха последствията от социализма.
Аз давам конкретни неща, които ни сближават с руснаците: славянството, религията, кирилицата, освобождението от турско робство, дори социализма, ако щете ... Какво общо имаме с англичаните и американците ?!? Американците са бомбардирали София. Има невинни цивилни жертви - българи !!! Англия винаги ни е прецаквала исторически - следвоенните договори орязали територията на България.
Какво ни сближава с тия народи ? Защо руснаците са ни чужди, а онези ни ги натрапват за близки ?!? :evil:
Някой да ми отговори по-бързо !

Щом се връщаме чак до славянството - Княз Светослав Първи се съюзява с Византийската империя и напада България. След това идва византийското робство! Ето ти нещо, с което ни е навредила Русия преди хиляда години. Оставям на другите да ти обясняват по-новата история между Българо-руските взаимоотношения...
[center]1914[/center]

Върни се в “Свободна зона”