Коментари за продукцията схемите изпълнителите трансферите
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: Коментари за продукцията схемите изпълнителите трансферите
Просто Литекс тук тактиката с контраатаки не е приложима!Навън е прфектна,защото съперника напада,играе бързо,не бави...а ние имаме перфектните изпълнители да накажем подобен стил,а отзад и силна защита стои.Освен това трябва да се отчете и съперникът!Литекс има играчи за статични положения,говорехме го преди мача 100 пъти,че този отбор и най-вече Тюфлека трябва да стои макс на далече от Денчев,а ние точно обратното-вълка в кошарата...А за днес освен добра тактика и себераздаване на играчи и тренер имахме и късмет в решителни моменти,нали?В Подуене бяхме същите,но нямахме късмет и ядахме дедовия
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
гарфилд написа:Аз не мога да си обясня едно нещо.Същия състав,същата тактика от мача с Литекс,но днес ни върза и момчетата се раздадоха.Каква е причината?Или добрия терен в Разград или факта,че навън играем по-освободени психически?Затова ме е яд.За мача с Литекс,мога да кажа за отбора и треньора едно Диваци,но за днес,трябва да им се свали шапка.Защо става така?
Изобщо не е същата тактика! Същите играчи, но в типичната ни схема 4-2-3-1. Крилата ни бяха слабите звена -- на левия фланг Паломино имаше нулева ефективност през първото полувреме във фаза защита, а и нямаше нито един пробив. Голът стана малко случайно -- Жоро стреля, но топката рикошира в крака на защитник на Лудогорец и драстично промени траекторията си. Фернандес беше статист както винаги на дясното крило, а и сякаш по принцип останалите ни играчи избягват да комбинират с него. През второто полувреме имаше ясни тактически указания за всеки един и бяхме железни, като след втория гол мача беше наш отвсякъде. Схемата ни нямаше нищо общо с тази в мача с Литекс, където според мен бяхме 4-4-2 (недисциплиниран диамант), а според Айсберг 4-3-1-2 (схемата на Милан при Алегри, трудно е за вярване).
А освен формацията, важно е и поведението и игровия план за мача. 4-2-3-1 може да бъде ултра-офанзивна и хипер-дефанзивна формация. Или пък балансирана и преливаща като пластелин, както умело я ползват по-големите отбори (вкл. и ние -- страхотна отбрана и смъртоносна атака). Днес излязохме с ясна цел, и я постигнахме с много дисциплина, себераздаване и братска взаимопомощ. Грешките, които допуснахме, не се оказаха фатални. На Тича това игрово поведение няма как да ни донесе успех, както отбелязва Стрелеца.
yavorescu написа:гарфилд написа:Аз не мога да си обясня едно нещо.Същия състав,същата тактика от мача с Литекс,но днес ни върза и момчетата се раздадоха.Каква е причината?Или добрия терен в Разград или факта,че навън играем по-освободени психически?Затова ме е яд.За мача с Литекс,мога да кажа за отбора и треньора едно Диваци,но за днес,трябва да им се свали шапка.Защо става така?
Изобщо не е същата тактика! Същите играчи, но в типичната ни схема 4-2-3-1. Крилата ни бяха слабите звена -- на левия фланг Паломино имаше нулева ефективност през първото полувреме във фаза защита, а и нямаше нито един пробив. Голът стана малко случайно -- Жоро стреля, но топката рикошира в крака на защитник на Лудогорец и драстично промени траекторията си. Фернандес беше статист както винаги на дясното крило, а и сякаш по принцип останалите ни играчи избягват да комбинират с него. През второто полувреме имаше ясни тактически указания за всеки един и бяхме железни, като след втория гол мача беше наш отвсякъде. Схемата ни нямаше нищо общо с тази в мача с Литекс, където според мен бяхме 4-4-2 (недисциплиниран диамант), а според Айсберг 4-3-1-2 (схемата на Милан при Алегри, трудно е за вярване).
А освен формацията, важно е и поведението и игровия план за мача. 4-2-3-1 може да бъде ултра-офанзивна и хипер-дефанзивна формация. Или пък балансирана и преливаща като пластелин, както умело я ползват по-големите отбори (вкл. и ние -- страхотна отбрана и смъртоносна атака). Днес излязохме с ясна цел, и я постигнахме с много дисциплина, себераздаване и братска взаимопомощ. Грешките, които допуснахме, не се оказаха фатални. На Тича това игрово поведение няма как да ни донесе успех, както отбелязва Стрелеца.
Нещо ми се губи идеята ти. Хем казваш: "4-2-3-1 може да бъде ултра-офанзивна и хипер-дефанзивна формация" и в същото време " На Тича това игрово поведение няма как да ни донесе успех". Как смяташ, че трябва да изглежда схемата ни при домакинските мачове?
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!
този полусезон головете ни стават основно от атаки на скорост, а в мача с Литекс просто нямаше възможност за такива - беше си окопна война. това обаче ме обнадеждава за гостуванията ни срещу тези, които са по-напред от нас в класирането и евентуално можем да гоним - Черноморец и ЛокоПд, а защо не и срещу ЦСКА.
само Генов трябва да измисли как да бием с лекота изпадащите тук (Жоро Илиев и Сашко днес направиха много добри далечни удари - може би това да тренират
). Славия и ЛокоСф ще ги бие статистиката 
само Генов трябва да измисли как да бием с лекота изпадащите тук (Жоро Илиев и Сашко днес направиха много добри далечни удари - може би това да тренират

"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"
зеления написа:Нещо ми се губи идеята ти. Хем казваш: "4-2-3-1 може да бъде ултра-офанзивна и хипер-дефанзивна формация" и в същото време " На Тича това игрово поведение няма как да ни донесе успех". Как смяташ, че трябва да изглежда схемата ни при домакинските мачове?
като се върне Дончо (всичките нови схеми май са защото той е наказан/контузен) - 4-4-2 или днешното 4-1-4-1, като Генов може в тях, в мач с някой от изпадащите, да пробва още от началото Сашо като външен халф (ама това означава да остави извън титулярите Божилов и Фернандес, а очевидно в момента са по-добри от останалите щом са неизменни титуляри).
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"
зеления написа:Нещо ми се губи идеята ти. Хем казваш: "4-2-3-1 може да бъде ултра-офанзивна и хипер-дефанзивна формация" и в същото време " На Тича това игрово поведение няма как да ни донесе успех". Как смяташ, че трябва да изглежда схемата ни при домакинските мачове?
Същата схема, но коренно различно поведение. При гостуванията "дебнем", защото противника атакува. На Тича дори и "грандовете" и новоизлюпените "грандове" като Литекс и Лудогорец не атакуват, те ни дебнат. Очакват, че на нашия стадион ще сме лъвове, а не мишленца. Лудогорец бяха като зайци есента, направо бяха стъписани от нашата пасивност. Окопитиха се по едно време. Ако си позволим тази изчаквателна позиция, следва боричкане в центъра и много малко (ако ги има въобще) голови положения за нас, докато не ни отбележат първи гол с тяхната първа или втора атака. Оттам нататък срещу грамотен съперник и посмъртно не може да го върнем този гол, камо ли да обърнем мача.
На Тича ни трябва агресия, атаки от първата минута поне до отбелязването на гол (за нас). Оттам следва нагаждане спрямо противника -- ако се юрнат да изравняват, малко по-дисциплинирано в защита и действия на контри, но все пак трябва да се търси втори гол. При всички положения не бива да допускаме да играем тяхната игра и впоследствие да изпуснем мача от контрол.
Тактиката ни е да не загубим и ако може да спечелим. Навън върви, но вкъщи по-класните съперници резонно ни наказват, а срещу по-слабите се мъчим.
Clarion написа:като се върне Дончо (всичките нови схеми май са защото той е наказан/контузен) - 4-4-2 или днешното 4-1-4-1,
И според мен промяната във формацията е заради Дончо, понеже той е единствения ни истински флангови футболист, колкото и ограничен да е. Миро, Паломино, Румен, Капитанов, Фернандес, Попов, Сашко, до един не са крила. (Апропо, не съм съгласен, че сме играли 4-1-4-1 днес, напротив -- това си беше типично 4-2-3-1, както си играем при Генов.)
като Генов може в тях, в мач с някой от изпадащите, да пробва още от началото Сашо като външен халф
Тези неща трябва(ше) да се пробват в предсезонната подготовка. И сега става, но само след като водим убедително срещу сломен съперник. Вместо да прави дефанзивни смени, да експериментира с формацията.
гарфилд написа:Аз не мога да си обясня едно нещо.Същия състав,същата тактика от мача с Литекс,но днес ни върза и момчетата се раздадоха.Каква е причината?Или добрия терен в Разград или факта,че навън играем по-освободени психически?Затова ме е яд.За мача с Литекс,мога да кажа за отбора и треньора едно Диваци,но за днес,трябва да им се свали шапка.Защо става така?
Причината се дължи на това, че играем добър футбол. Стабилни сме в защита и създаваме положения. Стоим като цяло супер на терена. От началото на пролетния полусезон единствено Лудогорец ни надиграха. Така че това, което не можеш да си обясниш.... можеш да си го обясниш с късмета, защото точно там е разковничето

То и аз не мога да разбера всичките какво плюете по Генов постоянно... а най-тъпото точно след мача с Литекс, когато ония вкараха с единствения си сериозен удар към вратата... ако Янев не беше мернал вратата щяхме 90% да бием Литекс и 10% 0:0, и всичките тук ми вадите големи философствания и генерални заключения на базата на един удар, за който Литекс имаха късмет ...това не мога да си обясня пък аз

Още като пуснах темата за мача с Лудогорец писах, че твърдо бием... просто с добрата игра, която показваме късмета като не ни покрие в единия мач, ще ни покрие в другия

И за другото също бях прав - тенденциозното съдийство на Ристосков помогна на Литекс в мача ни с тях да ни бият... Лудогорец също щеше да ни бие, ако се връзваше на всяка симулация на разградчани, и дузпи можеше да свири и пряк-свободни (измислени разбира се) и да видим кога щяхме да вземем победата

Другото също е вярно дето четох някъде из мненията (че ме нямаше към седмица и сега накуп четох) - терена е причина да се мъчим срещу по-слаби отбори дето се затварят и няма как да е иначе - минеш единия и се блъснеш в другия и нищо не става, за да се играе футбол трябва да има пространства... и отново ми е чудно как някои викат, че това не било причина... всъщност абсолютно всяко нещо влияе върху играта! Ако терена е по-голям определено по-лесно ще бием Ботев Вр, Калиакра, Монтана, Светкавица

пролетния полусезон го почнахме по приказен начин, после тотална издънка до края покрай многото контузии
това обаче дава шанс на младите играчи да покажат какво могат, стига да влезнат в игра ...вълнува ме според вас кои от младите футболисти имат бъдеще с Черно море според вас и кои не? лично за мен, освобождаването на тошко колев е абсолютно правилно... никога не е показал нещо кой знае какво за нашия отбор, да е имал 1-2 силни мача и това е, както и ако е вярно това за честите контузии - напълно логичен избор
виктор митев... гледах го да се включва като резерва със свежи сили.. момчето има хъс и самочувствие, така че не вярвам притеснението да му пречи да си разкрие потенциала... въпросът е дали изобщо има такъв, защото поне аз не видях абсолютно нищо от него във включванията му в мачовете досега, доста е тромав и не може да преодолее защитниците ..какви точни центрирания има не знам, защото това чета да казват някои съфорумци, но досега и точното центриране не съм видял от него
румен николов - ами това момче напълно заслужава да е титуляр, наистина показва качества, желание, раздаване, самочувствие... дали като нападател или дясно крило (в момента нямаме по-добра опция) - задължително титуляр към момента, да му се дава шанс още да израства и да вдига потенциала си
илиян капитанов - в него специално поне аз смятам, че има много хляб... обаче нещо в психиката му пречи да го покажа, вероятно му е трудно да направи крачката от младежи към мъже, трудно му е да бъде титуляр... и въпреки това смятам, че ако и на него му се дава шанс ще разкрие потенциала си ...дано все пак да е по-скоро, защото в момента е много пасивен по терена, а като имаш качества, но не можеш да ги разкриеш - но комент
атанас илиев ме е яд, че се отнесох и забравих за мача с видима.. ама така е като го слагат в понеделник, не съм свикнал тогава да има мачове... както и да е... не съм го гледал, но силно се надявам да притежава потенциала, който всички са забелязали... ама ако е като този на виктор митев и тошко колев, може силно да почна да се съмнявам дали има такъв или са сложени зелените очила
обнадеждава ме това, че вкара гол при дебюта си... имам предвид да играе повече време на терена, а не да влезне в продължението ...явно че има желание и самочувствие за А отбора и се надявам да му се даде повече шанс и на него - А. Илиев център-нападател, Румен Николов - дясно крило - до края на сезона това виждам като най-добра опция
за бекир расим идея си нямам какво да кажа, но със сигурност много искам да го видя в игра ...и дано и той да съумее да разкрие качествата си

това обаче дава шанс на младите играчи да покажат какво могат, стига да влезнат в игра ...вълнува ме според вас кои от младите футболисти имат бъдеще с Черно море според вас и кои не? лично за мен, освобождаването на тошко колев е абсолютно правилно... никога не е показал нещо кой знае какво за нашия отбор, да е имал 1-2 силни мача и това е, както и ако е вярно това за честите контузии - напълно логичен избор

-
Напускащи - Християн Попов, Дончо Атанасов , Симеон Симеонов, Петър Денчев!
Нови - Тодот Колев (Видима) Атанас Илиев (юноша), Георги Радев (юноша), Слави Сталев (юноша) . Бекир Расим (Юноша) Виктор Митев , Кристиян Димитров (юноша), Васил Тачев(Добруджа) , Георги Китанов (юноша)+ 2-3 класни футболиста от чужбина и 1-2 опитни!По-добре наши юноши , отколкото Симеоновци , Дончовци и Христиан Поповци!!!!!!
Тотален ремонт на стадион Тича , който да покрива абсолютно всички изискавания на УЕФА за провеждане на мачове от евротурнирите!
Махаме Стефан Генов от поста Старши треньор , на негово място назначаваме треньор, който да има СМЕЛОСТТА да налага юноши!
ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ В ЧЕРНО МОРЕ!
Нови - Тодот Колев (Видима) Атанас Илиев (юноша), Георги Радев (юноша), Слави Сталев (юноша) . Бекир Расим (Юноша) Виктор Митев , Кристиян Димитров (юноша), Васил Тачев(Добруджа) , Георги Китанов (юноша)+ 2-3 класни футболиста от чужбина и 1-2 опитни!По-добре наши юноши , отколкото Симеоновци , Дончовци и Христиан Поповци!!!!!!
Тотален ремонт на стадион Тича , който да покрива абсолютно всички изискавания на УЕФА за провеждане на мачове от евротурнирите!
Махаме Стефан Генов от поста Старши треньор , на негово място назначаваме треньор, който да има СМЕЛОСТТА да налага юноши!
ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ В ЧЕРНО МОРЕ!