Мнениеот dimitroff78 » 26 мар 2012 11:13
Отлично изигран тактически мач за ЦСКА.
Работата на Стойчо започва да си личи. Особено в компонента психика. Явно с играчите се работи индивидуално, защото се вижда хъс и мотивация. А те са най-важното в един отбор.
Много се радвам, че медиите нарекоха отбора "куц", "безобразен", "безперспективен" и какво ли още не. Също така и много се радвам, че Стойчо успява да коригира много неща, които се случиха след зле проведената зимна подготовка. Отборът изглежда значително по-свеж и определено е започнал да се движи доста повече, от колкото в първите пролетни мачове. Очевидно е, че дори и с футболисти с много по-скромни възможности ЦСКА спокойно може да се противопостави на останалите си конкуренти. Последните 2 мача ЦСКА е отбелязал 7 гола - това е друг много важен компонент, присъщ на Стойчо Младенов. Това е един от малкото треньори, които наистина имат способността да вдъхнат агресия и спортна злоба във футболистите. Милост не трябва да има и това започва наистина да личи. Сами виждате как армейците налитат като стършели при всеки един момент, в който имат възможност да атакуват. Това мен лично ужасно много ме радва. Безмилостният отбор, който те бие с по няколко гола, винаги респектира останалите. А това Стойчо го умее да го предаде на футболистите.
Все още има някои неща да се поизчистят, особено в защитата на отбора. Централните ни защитници все още си позволяват да правят опасни нарушения в близост до пеналтерията, което показва неумение за пласиране и тактическа неграмотност. Очевидно е, че не са сработени, а във вчерашния мач извършиха поне 10 нарушения, които доведоха до опасни центрирания и директни шутове към Мболи.
Мен лично Мболи винаги много ме притеснява, защото излизанията му са много неразчетени.
Но този път вратарят обра абсолютно всичко, което трябваше да се вземе, а на няколко пъти прояви типичния си невероятен рефлекс в рамката на вратата, с което компенсира грешките на хората пред него.
Като цяло отборът стоеше много добре, не допусна фрапантни грешки пред вратата си и удари една внушителна плесница на Локо Пд на собствения им стадион, която ще се помни много дълго.
Липсваха ми тия наказателни акции, доста време мина, от както ЦСКА мачкаше категорично всички и всичко.
Дано не накажат Присо за много време, защото този играч придава много голяма скорост и острота на отбора в нападение и е физически много мощен и издържлив играч. Определено ще липсва на отбора. А с него съм абсолютно сигурен, че Стойчо е работил индивидуално, защото се вижда как израстна за няколко мача.
Честита победа и първо място, армейци!
Нещата вече си идват на мястото!