Хахахаха, и каква класа притежава Литекс всъщност.... Христо Янев, който е майстор на статичните положения и ударите от средно и далечно разстояние. Ако това е голямата "класа" на Литекс съм съгласен, че притежават такава. Божилов е нормално да не е на топ ниво, защото играеше в центъра повечето мачове, а сега по лявото крило. Съгласен съм, че нямаше ефективност при него. Галин Иванов развинтил защитниците ни?! При условие, че нашите играха на макс през цялото време е нормално да се поуморят към края и един по-свеж и повратлив футболист да ни затрудни в някаква степен. Сашко имал брак и сбъркал при гола? Гола мина от лявата зона и стана в центъра... Жоро Илиев позволи на един играч да го заобиколи, но все пак няма да го обвинявам за една грешка, защото се случва. Сашко имаше брак, когато го преместиха като крило, което е нормално като се замисли човек - все пак си е бек. Освен това последните минути във всички играчи имаше брак, защото трябваше да се действа много бързо, за да върнем резултата, че то от лежането на Литекс футбол не се игра - каквато и смяна да беше направил Генов разлика нямаше да има. Дефакто като ни вкараха гола мача свърши. Ако Литекс нямаха "класата" на Янев да вкарва такива "100% положения", щяхме да сме или Х или 1 ....а този път дори ми хареса доста схемата на Генов в началото
И не оценявам само раздаването на играчите, въпреки че и това оценявам... оценявам това, че Литекс нямаха нито едно положение, ако не броим един удар от 40 метра, гола от 25 метра и една грешка на Петър Денчев към края ако не бъркам (не можах да видя кой направи грешката честно казано, ама предполагам, че е бил той). Играчите ни тотално обезвредиха Литекс през целия мач, не допуснаха фалове в близост до наказателното ни поле, където Янев е също безпощаден. Направиха една грешка в близост до вратата и се оказа фатална, за мен поне няма как това да ме кара да съм недоволен. Със сигурност имахме повече ситуации от Литекс - чисти и нечисти, особено първото полувреме, 2 удара минаха покрай гредата - ако едното беше влязло печелехме мача. Ако съдията не беше спрял играта при лежането на Ваюши, можеше да се стигне до гол - Пиргов беше извън рамката на вратата. Но тенденциозния съдия се уплаши, че може да вкараме... както и да е, наистина съм доволен от мача, но явно тук сте се събрали само перфекционисти, ако не бием 3:0 и схемата не е както вие искате, значи сме играли слабо
Играчите си били сменяли местата и не се знаело кой на кое място играе... че какво по-хубаво от това, много добре си сменяха позициите и се прегрупираха, или всеки трябва да играе в някаква зона определена само за него в диаметър от 20 метра? Това е някакво педантично и схематично мислене, всъщност отбора на България 94 постигна успеха си на световното именно, защото играчите много добре си сменяха позициите и се покриваха
Дупките бяха Марлон и Паломино, от които се очакваше повече... особено Марлон, защото от него се очакваше да ръководи играта на тази позиция, на която беше пуснат, а не направи абсолютно нищо нито в дефанзивен, нито в офанзивен план

отделно и "бързите" рефлекси на Денчев ще ни струват скъпо занапред... засега се радваме на добри мачове на защитниците и не си личи чак толкова това, обаче в друг мач ще видим...