Халфът, който бе един от основните играчи на „белите” през последните два сезона не влезе в концепцията на новия старши треньор Велислав Вуцов, като първоначално шефовете на Славия се опитаха да продадат футболиста в Азербайджан, където той изкара едноседмични проби.
В крайна сметка до трансфер не се стигна и шефовете на Славия решиха да пуснат Керчев като свободен агент и разтрогнаха договора по взаимно съгласие.
Като свободен агент Мартин Керчев преминава в Черно море. Бившият футболист на „белите” изгледа мача между дублиращите отбори на Славия и Спортист Своге.
Той се срещна с един от шефовете на „белите”, за да получи документ, че Славия няма никакви финансови претенции към него и да подпише договор с „моряците”.
Утре халфът пътува за Варна, където ще подпише договор с Черно море.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Мислите ли, че лека-полека се подготвя почвата за напускането на Алекс?

И освен това, след като ЦСКА им трябват пари и искат да продават Саидходжа.... не мислите ли, че би било добре да се бръкнем 200-300 хиляди и да го вземем? На мен един тандем Манолов - Саидходжа ми се вижда доста добър, и двамата борбени играчи, експлозивни... според мен заедно ще могат да пробият всяка една защита. Пък и нали Кака бил преотстъпен само до зимата, а се вижда, че не успява да се наложи в състава.... верно, че успя да отбележи някои важни голове, но дали е достатъчно това