Идеи към фенове, ръководители, треньори, футболисти!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

1878
Контакти:

Re: Идеи към фенове, ръководители, треньори, футболисти!

Мнениеот 1878 » 23 мар 2012 15:42

Bourgas написа:
1878 написа:Имаш пълната ми подкрепа . За някои от инициативите се изисква само добра организация и правилен подход и мисля , че мога да съдействам за реализирането им. И аз съм имал подобни предложения към ръководството преди години , само че тогава атмосферата беше друга , сега се диша по-леко на "Лазур" и съм сигурен , че ще успеем.

Това за отворените врати, срещи с феновете и представител на някой от тях в клуба са моите предложения.

Точно така , както и срещи с ветераните , определяне на специални безплатни места в ложата за ветераните , събиране на музеен архив с дарения от ветерани , фенове , журналисти и др.деятели.Срамно беше , че имаше период в който ветераните на клуба бяха отрязани от пропуски за мачовете , а са си дали здравето за клуба и сета на всичко отгоре не могат да се пенсионират.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 15:47

Някои от нещата вече не са актуални, но други са в това съобщение, пратено пак на 05.02.2011:
- Поради огромния интерес добре би било деня на отворените врати да стане 2 пъти годишно - един път напролет и един път през есенния полусезон
-Добре е с цел популяризирането на фенмагазина да има промоции стимулиращи хората да идват по-често и да следят тези промоции, хората често искат да закупят нещо, но не се решават да направят покупката докато нещо не ги накара да направят в точно определен момент. И тъй като извънсезонното време (без официални мачове) е адски дълго, съответно и посещаемостта на магазина, една промоция като топки на цена от 5-10 лева би стимулирало доста деца да дойдат
-По-активно организиране и на концерти, бенефисни мачове и контроли с атрактивни западни отбори би се отразило също добре на посещаемостта на стадиона, както и приходи от наеми и евентуални тв права от контроли с отбори
като Щутгарт и Лацио например
- Посещения на играчи на отбора на срещи на други бургаски клубове носещи марката Черноморец (плуване,водна топка, баскетбол,бокс и т.н.) с цел утвърждаване на марката Черноморец като емблема на града...
-създаване на форум към официалната страница на отбора с цел по-близък контакт на феновете с ръководството, отбора, както и помежду самите фенове
- повече информация на сайта за клубни легенди като Руси Гочев, Иван Притъргов, Тотко Дремсизов, Делиминков, Тодор Райчев, братята Маджарови и т.н. Доста от феновете са деца и не знаят кои са легендите на клуба, които са прославяли града и клуба през годините.
- Продължаване на благотворителната дейност, така се продължава усещането че клуба е социално отговорен и социално активен (например какво хубаво да се съчетае тази дейност със едно спонсорство на спортното училище в града - може да е със футболни топки, екипи или от каквото имат нужда след консултация със директора/ката на училището).
- Добре е да има и футболна паралелка във спортното училище спонсорирана от клуба, както доколкото знам има такава спонсорирана от ФК Нефтохимик и децата се разкарват по целия център със спортни екипи и раници на този клуб.
- Намиране на още спонсори (въпреки кризата), които да подпомагат клуба (може и във съвместни действия за благотворителност, както например кампанията на данон и бербатов - 5% от покупките отиват за ремонт на детски площадки)
- По-богат избор от фен артикули (отделно скоро мога да дам конкретни идеи)
Ами да не ставам много нахален ще спра дотук, знам че някои неща са добри като идеи, други не чак толкова, а трети просто няма как да станат, но ще се радвам поне да бъдат разгледани внимателно, а аз ако има интерес съм винаги готов с още идеи и с удоволствие бих ги споделил

И оттогава насам нивест, ни стон..
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 23 мар 2012 15:48

1878 написа:
Bourgas написа:
1878 написа:Имаш пълната ми подкрепа . За някои от инициативите се изисква само добра организация и правилен подход и мисля , че мога да съдействам за реализирането им. И аз съм имал подобни предложения към ръководството преди години , само че тогава атмосферата беше друга , сега се диша по-леко на "Лазур" и съм сигурен , че ще успеем.

Това за отворените врати, срещи с феновете и представител на някой от тях в клуба са моите предложения.

Точно така , както и срещи с ветераните , определяне на специални безплатни места в ложата за ветераните , събиране на музеен архив с дарения от ветерани , фенове , журналисти и др.деятели.Срамно беше , че имаше период в който ветераните на клуба бяха отрязани от пропуски за мачовете , а са си дали здравето за клуба и сета на всичко отгоре не могат да се пенсионират.

Да, аз съм също на мнение както е при Локото Пловдив - деца под 16 год. влизат безплатно. Отделно ветераните влизат безплатно. Пенсионерите да бъдат с по левче билета, както и учащите се. За другите мисля, че 3 кинта хич не са много пари за един мач за 2 седмици. С музея е готина идея, уикенд турнири, когато няма мачове, активизиране на всички деца, трениращи в Черноморец, без значение от спорта.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 15:57

1878 написа:
Bourgas написа:

Абсолютно съм съгласен - няма нищо по-хубаво от това да чуеш стари истории директно от извора. Аз толкова съм търсил среща с ветерани през различни познати, а ръководството може с един замах да уреди такива срещи. Музейния архив е уникална идея също. Междувпрочем - до преди 2 месеца не можеше да се намери стара снимка на Черноморец....срамота. Добре, че се активизирахме малко и направихме достъпни поне малка част от онези времена. А колко много говори една снимка - понякога и 100 думи не стигат да опишеш това, което ти показва една снимка. Вече имаме пълната колекция на Маджаров,която скоро ще види бял свят в интернет...А се очакват и стари снимки от още няколко ветерани...
п.п.Знаете ли колко е трудно, почти невъзможно да убедиш някой малчуган, че в Бургас на мач на Черноморец е имало 40 хиляди души, че хората са ходели с часове по-рано, че е имало хора по покривите..Но ето една стара снимка и си готов:
Изображениеп.п. Снимката е от Черноморец - Левски Спартак сезон 1978079

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 16:28

Също така посещения на Херо в спортното училище биха били с един положителен ефект. Та той е живата легенда на бургаския футбол. Един такъв жест от негова страна би вдъхновила доста млади таланти (предимно футболни), негови посещения на мачове на децата от по-малките набори в школата - примерно 2000 година. Това са все дребни на пръв поглед неща, но с натрупването им се получава един добър резултат. Трябва да се организираме и да започнем реализацията на тези неща, а не да останат само написани някъде там в нета, а после да идат в миманса. Аз затова си ги записвам понякога идеите, че ми е много кратка паметта, а и съм адски разсеян, ако не го запиша сега - след 10 минути не си спомням нищо...Често идеите ми са хаотични и не след дълго изчезват. Затова - пишете тук всеки път когато имате идея, ще я обсъдим и когато и дойде времето ще пристъпим към реализацията й.
п.п. Всяка идея е добре дошла, така че не се стеснявайте да пишете..

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 23 мар 2012 17:28

Владо,поздравления,брат !!!
Идеите ти са много добри !!
Ще помагам с квото мога !!
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 23 мар 2012 18:28

Основното нещо,което всички в този форум се опитваме да направим е да приобщим повече хора към идеята Черноморец!! Щом закарахме Миро на Лазур значи можем!! ;) Та,нашият таргет са тези около 15-16 хил. човека,които ходят на отворените врати,а не ходят на мач! Тошко беше качил един клип от Фейсбук,много надъхващ!! Един ей такъв клип,ако се върти на тия телевизори по главната сме спечелили още хора!!! Там обаче риска от посегателство е голям,като се има предвид нрава на някои индивиди от зелената агитка!!!
Може да се направят флайъри или някви стикери !!!
Естествено всичко е свързано с пари,а както знаем такива няма!!!! :(

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 23 мар 2012 18:29

Не на последно място-Интернет !!! Много важен момент!

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 23 мар 2012 19:27

калпазанчо - идеите са ти добри . Още преди да ги представиш на ръководството съм сигурен , че ще получи от тях мощна морална подкрепа ( както каза наско75 в една друга тема , наблягам на Морална ) . ;)

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 23 мар 2012 19:30

a aз на МОЩНА :)
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Върни се в “Черноморец”