Новини за Литекс !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
OrangePower
Контакти:

Re: Новини за Литекс !

Мнениеот OrangePower » 07 яну 2012 01:24

Георги Миланов номер едно за 2011 г.

Изображение

Талантливият полузащитник Георги Миланов е футболист номер едно на Литекс на 2011г. Той спечели ценния приз след допитване до съотборниците му, треньорския и спортно-технически щаб на тима, управителния съвет на фенклуба, школата и журналисти. Младежкият национал получи награда във формата на Златна топка от носителя на „Златната топка“ Христо Стоичков.

„За мен е чест да бъда избран за футболист номер едно и да получа наградата от Христо Стоичков“, заяви Георги Миланов. Зад него в класацията останаха защитниците Петър Занев и Николай Бодуров. Както Миланов, двамата изиграха куп силни мачове през 2011 година.

Потребителски аватар
OrangePower
Контакти:

Мнениеот OrangePower » 11 яну 2012 19:56

Стоичков заведе Литекс във винарна и гробница

Културно масова проява имаха в сряда футболисти и треньори на Литекс в Свиленград, съобщава официалният сайт на шампионите. Христо Стоичков заведе отбора в популярната местна винарна изба "Катаржина“, която е носител на куп световни награди. Футболистите отскочиха и до близкото село Мезек, където съществуват три историко-археологически обекта - тракийска гробница от 4 век пр.н.е., крепостта Неутзикон и куполната гробница на връх Шейновец.

В четвъртък шампионите продължават подготовката по план. Стоичков е предвидил две тренировки. Толкова са заниманията и в петък.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 14 фев 2012 19:20

БФС обяви датата и часа, в който ще се играе отложеният от 13 кръг мач Калиакра - Литекс. Двубоят на градския стадион в Каварна ще е на 7 март (сряда) от 15,30 часа.

Междувременно БФС отложи старта на пролетния дял в „А“ група. Първенството ще стартира от 17-ия кръг в самото начало на март, а двубоите от 16-ия ще се играят между 20 и 22 март.
Изображение

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 04 мар 2012 12:32

Никасио скромен след хеттрика: Не съм направил кой знае какво

Дебютиралият с хеттрик за Литекс Марсело Никасио джентълментски благодари на съотборниците си за трите гола в мрежата на Видима. Бразилският таран демонстрира реализаторския си нюх в събота и порази на три пъти вратата на противника след странична ножица, воле и самостоятелна акция.

”Не съм направил кой знае какво. Естествено, радвам се, че още в първия си мач се разписах, но голямата заслуга е на моите колеги за отличните асистенции", заяви Никасио. "Головете са подарък за публиката и за моята малка дъщеричка Марсела, която вече е при мене в Ловеч и това ми дава допълнително спокойствие и стимул за изява”, допълни новото попълнение на шампионите.

Никасио не скри, че се чувства отлично в града на люляците, както и възхищението си от наставника Христо Стоичков. ”Благодаря на семейството си, Бог и всички в клуба, които правят така, че да съм щастлив и да мисля само за футбол. Христо Стоичков има прекрасно отношение не само към мен, а към абсолютно всички момчета. Той е търпелив, показва ни майсторство и знанията си на терена, но най-вече е прекрасен човек. Аз идвам от другия край на света и за мен е важно, че хората в Литекс и феновете са така гостоприемни и ми помагат да се адаптирам. Надявам се да ги радвам с още много попадения”, пожелава си нападателят.

Марсело сподели и първите си впечатления от родния шампионат. ”След 9 години в бразилското първенство реших, че е време да опитам силите си в европейския футбол. Избрах Литекс с переспективата да покажа качествата си на високо ниво, а защо не и в Шампионска лига? Иначе между футбола в България и Бразилия има разлика. Тук се играе по-здраво и агресивно. Смятам, че ако към този хъс се добавят техническите умения на моите сънародници, първенството ще стане още по-силно и интересно".

Стоичков: Точките са за отбора, а не за мен

Наставникът на Литекс Христо Стоичков бе видимо доволен от класическия успех на Литекс при неговия дебют начело на оранжевите. "Доволен съм от желанието и дисциплината на абсолютно всички мои футболисти. Като за първи мач бе нормално да има малко нерви и напрежение, но явно на играчите им трябва още време за да се отпуснат психически след есенния полусезон. Радвам се, че Литекс стартира с три точки. Те не са за Христо Стоичков, а за отбора. Най-важното за мен бе, че футболистите демонстрираха дисциплина, отговорност и себераздаване. Когато 90 минути на терена те се уважават и помагат по между си, нещата няма как да не се получат. Повтарям, че при мен няма резерви и титуляри. Който показва повече хъс и старание, той ще има по-голям шанс да играе. Що се отнася до съперника, аз никога не коментирам другия отбор. Независимо с кого играем и на кое място е в класирането, противникът трябва да се уважава. Това е футболът - игра на уважение." сподели Стоичков на официалната пресконференция след мача.
Изображение

Потребителски аватар
-Ицо-
Контакти:

Мнениеот -Ицо- » 22 мар 2012 23:05

Копирам ви една новина от сайта на Берое, реших да не правя теми в чужд форум, надявам се и тук да я видят достатъчно хора и да я оценят. Аз лично много се радвам на такива моменти, които за жалост са рядкост в България. Поздрави на всички истински футболни фенове от Ловеч и до скоро.

Изображение
Поклонът на Камата
от Владислав Лазаров, 22.03.2012 г.
Фоторепротерката на Beroe Online хвана с обектива си един от най-емоционалните моменти след срещата между Берое и Литекс. От агитката на Берое бе зададено името на Христо Стоичков и целия стадион в един глас започна да скандира името на един от най-великите футболисти на България, донесъл неоценима радост на всички футболни запалянковци с играта си. Впечатлен от изпращането под Аязмото, което не е получавал на друг стадион в България Камата се спря, сложи ръка на сърцето и се поклони пред феновете. Вижте кадрите и прочетете думите на Стоичков след края на срещата.

“Имам някакви сантименти към Стара Загора т.к. съм бил тук през 80-те години. Старозагорци винаги са ме уважавали и продължават. Днес (бел.авт. вчера) беше красноречиво и искам да им благодаря от сърце. Не само мен, мисля, че това е правилния път да се подкрепя всеки който мине през този стадион”, каза легендарната осмица на Националния отбор на пресконференцията след срещата.
Изображение
Изображение
"Some folks are wise and some are otherwise"

Потребителски аватар
onegavon
Контакти:

Мнениеот onegavon » 25 мар 2012 21:18

Ние ви заехме Ицо, очакваме да ни помогнете като биете Левски :) .

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 31 мар 2012 08:39

Литекс и Ловеч стискат палци за Стилиян

Изображение

Ръководството на Литекс, треньорите и футболистите, както и цялата спортна общественост в Ловеч са съпричастни с капитана на националния отбор Стилиян Петров, на когото в петък бе поставена диагноза левкемия, пише официалният сайт на „оранжевите“.

"Новината за болестта на Стилиян е потресаваща , но ние сме уверени ,че той ще спечели и тази битка. Петров е истински боец, мъжкар и любимец на феновете. Всички сме зад него и семейството му в този труден момент. Кураж, Стенли! Имаш моралната подкрепа на всички българи", споделиха от ръководството на "оранжевите".

В града на люляците имат прекрасни впечатления от играча на Астън Вила. Преди четири години Литекс се изправи в европейските турнири срещу отбора от Бирмингам, а поведението и отношението на Стилиян Петров към ловешкия клуб беше изключително професионално и джентълментско.

Футболистът на Литекс Георги Миланов лично подкрепи капитана на националния отбор в социалната мрежа Facebook. Ти си най-големият, вярвам в теб! Ще се оправиш““, написа Жоро Миланов.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 03 апр 2012 20:06

Решения на Спортно-техническата комисия на БФС:

По т. 1.

Утвърждава програмата за провеждане на полуфиналите за Купа България, а именно:

11 април 2012г, сряда

16.00 часа ПФК Септември/Симитли/ - ПФК Лудогорец Разград

19.00 часа ПФК Литекс Ловеч - ПФК Локомотив Пловдив
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 02 май 2012 17:09

Литекс №1 сред родните отбори в света

Изображение

Литекс продължава да бъде най-напред от българските отбори в Световната клубна ранглиста на Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) за април. Шампионите от Ловеч отстъпват с 20 места и вече са 221-и с 84 точки. Вечните съперници ЦСКА и Левски също вървят надолу в класацията, като "червените" бележат регрес от 52 места и заемат 328-о място с 68 точки. Левски е назад с 25 места спрямо миналия месец и вече заема 339-о място с 67 точки. В първите 400 отбора няма друг български представител.

Барселона е лидер в класацията, следван от вечния съперник Реал Мадрид, а трети излезе чилийският Универсидад де Чили. Сериозен прогрес отбеляза Челси след класирането си за финала в Шампионска лига. Лондончани са напред с 12 позиции и се завръщат в топ 10 на 7-о

Върни се в “Литекс”