Идеи към фенове, ръководители, треньори, футболисти!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Идеи към фенове, ръководители, треньори, футболисти!

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 13:26

Тази тема е създадена за да послужи като един мост между фенове, футболисти, ръководство, треньори. Инспирирана е от последните ми разговори с хора от форума, които са пълни с идеи, които обаче някакси не достигат до широката общественост. Освен това имам кофти опит с един мой такъв напън да предложа мои идеи на ръководството. Мислих около седмица и накрая синтезирах около 20 идеи, които пратих на мейла посочен в официалния сайт. Никакъв отговор. Това ми направи много неприятно впечатление, тъй като си играх около седмица да ги напиша и доизкосуря. Поне едно благодаря за имейла, ще ги обсъдим примерно би ме задоволило на онзи етап (ерата Балъков).Но не било писано. Който ме познава обаче, знае че трудно се примирявам.
Та искам да обсъждаме идеи както помежду си - примерно рекламни материали на нас феновете, инициативи, идеи как да допринесем за разширяване на фенската маса, разработване на фенски артикуили (шалчета, фланелки, транспаранти и др.) Давайте готови и/или сурови идеи, ще ги обсъждаме, синтезираме, сле което ще пристъпваме към изпълнението им.
Нека и фенове на други отбори, различни от този на Черноморец споделят свой опит, както и техни идеи.
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Re: Идеи към фенове, ръководители, треньори, футболисти!

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 14:27

Ето и първото ми предложение за темата, което сътворих буквално преди минути и специално за нея:
Събираме си отбор и предлагаме на клуба да ни пуснат на някое от помощните игрища на ст. Черноморец. Ще помолим Херо да ни даде някой от нетолкова нужните му в момента играчи, които ние естествено ще пазим от контузия като очите си. Може и да са такива, на които липсва игрово време. Примерно Крум Стоянов, Пехливанов, Венко Филипов и т.н. На по-късен етап можем да помолим примерно Чиликов или Колев (защо не и самия Херо) да са ни треньори за едно полувреме. Аз се наемам да популяризирам тази иея във фейсбук, където на страницата ни има над 5000 души. Иеята е да се прекара добре и забавно в уикендите, когато примерно нямаме мач. А и все пак - Спорт му е майката ;) Игрищата са ни пълни - стадионите празни. Всеки втори бургазлия е фен на чуждестранен отбор и гледа футбол само по телевизията, а друго е да удариш едно мачле с някой истински професионален футболист...После по-лесно ще те закарат на стадиона.
Освен това неприятно впечатление е как след мач само определени футболисти (и то все едни и същи) идват да поздравят публиката. Срамно е. Трябва целия отбор да го прави, иначе за каква подкрепа и каква връзка фенове-футболисти можем да говорим. И това трябва да е на всеки мач - и при победа, и при загуба, и на гостуване, и на домакинса среща - трябва да уважиш хората, дошли да те подкрепят. Но общо взето както си го направим ние, щом сме на мача, значи имаме право и да изискваме от тях едно елементарно уважение.
п.п. Евала на Траян Дянков и Стоян Колев, както и на Аатиф Шаешу.
Последна промяна от калпазанчо на 23 мар 2012 14:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 14:48

Следващата си идея съм я свел до знанието на около 20-ина души - форумни нефорумни фенове, но сега ще го направя и тук за до-широк достъп и доизпиляването на детайлите. Както е популярно да се казва напоследък - дяволът се крие във детайлите...
Идеята е за рекламни кибритчета. Това е и един от най-евтините варианти за реклама у нас. Освен това е сравнително лесна за изпълнение. А и един рекламен кибрит лесно и бързо влиза в обръщание, а и често минава през няколко чифта ръце....Освен това кибритът има две лицеви страни, които могат да се използват за реклама. В нашия форум се потрудихме и събрахме доста стари снимки на Черноморец. Такива, които малко млади бургазлии са виждали някога, а по-възрастните са забравили отдавна. Та една дяволски добра комбинация от стари снимки от едната страна, и по-нови картинки би било добра идея като за начало.
п.п.Едно кибритче в магазинната мрежа струва 0,05 лв, а от завода в Костенец е на цена 0,03лв.
Иначе казано - 10 000 кибрита са точно..............да, правилно сте сметнали - 300 лева.
Проблема е, че завода в Костенец е купен отдавна от чуждестранна компания и не произвежда в момента, но има останали големи количества (но от онези тъпите със зебрата). Единия вариант е да намерим рекламна агенция, която бързо и евтино да налепи примерно нашите нещаотгоре, или да купим само барутната лента и клечките от завода в Костенец и да намерим друг друг да произведе кутийките.
Начин на разпространение: След като се произведат ще се свържем с ръководството на клуба и ще ги дарим на клуба при едно условие - на всеки закупен билет да раздават по един кибрит. Защо след като дадеш 3 лева за мач, да не ти върнат жеста (пък макар и малък, но все пак жест) с един кибрит като комплимент - както ти носят понякога бисквитка с кафето...
Другия начин е да ги разпространим из кафенетата и ресторантите в Бургас. Аз и доста хора от форума имаме познати, така че няма да е проблем лесно и бързо нашите кибритчета да се отзоват на масите по заведенията. На една маса в кафене на центъра минават средно по 20-30 души на ден. ...
И тъй като съм наясно, че ако всички 10 000 кибрита са еднакви ще е адски скучно и досадно, смятам да направим 10 серии по 1000 кибрита. Числото 10 не е случайно (Черноморец са 10 букви, като можем да включваме по една буквичка на всеки един и така може и да се зароди желание у хората да ги колекционират). И така освен реклама за клуба, те ще имат и сувенирна и колекционерска стойност.
Опасности и заплахи пред идеята: Скоро се въвежда тотална забрана за тютюнопушене в България, което ще намали ефекта от реализацията на идеята. А една от целите е именно да върнем децата от кафенетата и интернет клубовете на стадиона, както и младите бургазлии да разберат, че има футбол и във техния град...

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 15:11

Имам предложение и да се възобнови онази хубава инициатива за деня на отворените врати - имаше уникален отзвук - 3000 човека на стадиона когато няма мач...И децата се срещаха със своите любимци и получаваха автографи. Трябва да се възобнови това мероприятие.
Освен това есента беше даден шанса на младите таланти от детския отбор "Звездичка" да поиграят с едни от най-известните футболисти на Черноморец - Жужу и Асис мисля. Това е пътя - сега примерно нека им дадат възможност да поиграят, макар и за малко с Траян Дянков, със Стоян Колев, със Венци Христов, Аатиф Шаешу, с Асис...Истината е да накараме малките да дойдат на стадиона, то е ясно че възрастните все ще намерят оправдание да не дойдат - отбора бил слаб, не се раздавали достатъчно футболистите, било студено, мача ще го дават по телевизията, играем на чужд стадион и т.н. Но младите кръвта им ври и кипи, тях трябва да не изтървем да не тръгнат по лош път. А лоши алтернативи на спорта бол - кафенета, компютри, цигари, алкохол, наркотици..
Нелоша идея за популяризирането на клуба е всъщност да се възобновят едновремещните срещи на отбора (футболисти и треньори) по ведомства. Сега немалко хора ме питат на стадиона - абе оня младичкия плешивичкия там по средата кой е....Има останали немалки предприятия в района, където може да се правят такива срещи - Кроношпан, Бургасбус (че са ни и спонсори) Хемус, Пристанище Бургас, Летище Бургас, промишлените зони в Бургас са пълни с малки с средни предприятия.. Така и хората ще могат да споделят своите виждания за отбора, а и ръководството ще има нелоша обратна връзка - та нали футбола е именно заради феновете.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 15:18

Една от идеите ми е също да се приобщят състезатели на клубове от други видове спорт да идват на мачовете на футболния отбор, като дори бъдат стимулирани. Примерно - в клубовете по плуване само на басейна в Морската тренират над 500 деца и юноши! По-голямата част от тях са в клубовете по плуване и водна топка "Черноморец". Отива някой от ръководството и ги кани - дава им примерно безплатни билети, а в замяна се водят водещи футболисти на някое тяхно състезание...Клубове с марката Черноморец има още в доста спортове като например - борба, бокс, баскетбол, хандбал....Може да се разменят взаимни гостувания на спортисти с цел подкрепа на състезания на съответния отбор с името Черноморец. Като се върви от частното към общото (марката Черноморец) и обратно.
Аз примерно имам един познат от основното училище, който беше баскетболист на Черноморец, но е много върл фен на Черноморец и идва на всички мачове...

1878
Контакти:

Мнениеот 1878 » 23 мар 2012 15:32

Имаш пълната ми подкрепа . За някои от инициативите се изисква само добра организация и правилен подход и мисля , че мога да съдействам за реализирането им. И аз съм имал подобни предложения към ръководството преди години , само че тогава атмосферата беше друга , сега се диша по-леко на "Лазур" и съм сигурен , че ще успеем.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 23 мар 2012 15:34

1878 написа:Имаш пълната ми подкрепа . За някои от инициативите се изисква само добра организация и правилен подход и мисля , че мога да съдействам за реализирането им. И аз съм имал подобни предложения към ръководството преди години , само че тогава атмосферата беше друга , сега се диша по-леко на "Лазур" и съм сигурен , че ще успеем.

Това за отворените врати, срещи с феновете и представител на някой от тях в клуба са моите предложения.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 15:34

Ето и какво съм писал на 5 февруари 2011г на човек от клуба:
И последно, току що ми хрумна и мисля че е доста иновативно:
С цел по-голяма достъпност до фен артикулите евентуалното им пускане в продажба в големи хипермаркети, където човекопотока е доста голям (в мола през делничните дни е около 15 хил, а през уикенда двойно повече, щанда им за дрехи например е на единствения вход и една евентуална промоция на фланелки на атрактивна цена би довело до голямо разпространение) и тъй като знам че обикновено тези хипермаркети имат входна такса за да се продават артикули там може в бартер да им се предложи реклама на стадиона, в сайта, както и на списанието акулите, а може и просто бартер за реклама - те в мола, а ние на стадиона.....

Та - и това е актуално, като прибавим очертаващата се бурна конкуренция на сега съществуващия със 2та мола в строеж.
п.п. Мола в Славейков са дали безвъзмездно 1млн лева на Общината, за да продължат улица Янко Комитов като направят пробив към бул. Струга. Не че този 1 млн лева са достатъчни, но показва наличие на гъвкавост и иновативно мислене от страна на ръководството на този мол...Освен това от мой достоверен източник знам, че за това лято същия този мол ще дари над 100 чадъра и 100 шезлонга за безплатния Централен плаж...Та някакъв вид бартер за реклама - дори и да не е за продажба на фенски артикули, а прост бартер на услугата реклама също би било лесно да се постигне като договорка... Въпрос на активност от нашето ръководство, пък дори и да ударят на камък - от опит глава не боли..

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 15:37

1878 написа:Имаш пълната ми подкрепа . За някои от инициативите се изисква само добра организация и правилен подход и мисля , че мога да съдействам за реализирането им. И аз съм имал подобни предложения към ръководството преди години , само че тогава атмосферата беше друга , сега се диша по-леко на "Лазур" и съм сигурен , че ще успеем.

Знам, ти сподели на срещата миналия петък. Но знам че в твое лице можем да разчитаме на подкрепа за реализиране на подобни инициативи. Така че едно огромно благодаря, както и пожелавам да споделяш и ти твои идеи, макар и някои от тях да не са намирали приложение, може сега с общи сили да направим някои от тях реалност.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 23 мар 2012 15:40

Ще пейстна малко от старите ми дизлози с човек от клуба, за да не се налага да набирам текста отново...
на 05.02.2011 съм написал:
- Смятам че може да се отдават ВИП салоните под наем за мероприятия като рожденни дни на малчугани, фирмени партита (тимбилдинг), сбирки от типа на ротари клуб и т.н. Също добра идея би било да има опция към детските рожденни дни за снимка с любимия им футболист
-Покани за ВИП ложата за студенти от 2та Бургаски университета специалности МАркетинг, Мениджмънт, Бизнесадминистрация, Журналистика, Финанси с цел провеждане на тяхната практика, популяризиране на клуба сред бъдещия елит на града
-провеждане на аматьорски фут. турнир (от сорта на неделна аматьорска лига от английски тип, форумна лига и т.н.) с цел по-често посещение на заинтересованите от футболната игра на стадиона

Върни се в “Черноморец”