Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)

Мнениеот megan fox » 23 мар 2012 10:41

Не виждам нищо изненадващо в резултата на Луйс. Още преди няколко дена казах, че в една обиколка той ще е най-бърз. Изненадва изсотаването на Бътън, но в състезанието ще бъде по-силен и бърз, защото успява да запазва ресурса на гумите по-дълго.

Напълно очаквано Мерцедес GP са много силни в Малайзия заради двете дълги прави, НО трябва да бъде взето още едно нещо под внимание, когато се дават прогнози за квалификациите и състезанието - в свободните тренировки пилотите могат да използват DRS на всякъде, където поискат, а в състезанието и квалификациите могат да използват системата само на предварително определените места - двете прави. И като се има предвид F-Duck системата, която формира задното крило на Мерцедес при активиран DRS нормално е в тренировките да са толкова силни, в състезанието обаче ще са една идея (0.1-0.2) секунди по-бавни на обиколка! Просто да го имате предвид! ;)

П.П. За голямо съжаление на феновете на Ферари на тази писта техните каруци изостават още повече и това е напълно нормално, просто им липсва скорост, а с тези прави няма как да се борят за по-предни места в квалификациите. Лично аз очаквам и двата болида да отпаднат в Q2, като все пак давам малък шанс на Алонсо да успее да се докопа до Q3, но ако успее да го направи все си мисля, че Алонсо изобщо няма да кара в третата част на квалификацията, за да запази 1-2 комплекта гуми.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 мар 2012 13:00

Ферари са в средата ...
Има дисбаланс във времената им и ми се струва, че нещо са пробвали ... :roll:

Маса има далеч по-добро време в първата тренировка, докато Алонсо има такова във втората.
Явно нещо тестват ... не е задължително да е някакъв елемент, а просто някаква игра с гумите или стратегии.

Можеби Алонсо има сили за време от порядъка на 1.38.500
А Маса за около 1.39.000.

Ако утре успеят да ги постигнат, ще тръгнат от прилични позиции ...
Обаче с това износване на гумите, проблема ще е до колко ще им е силно състезателното темпо между PIT-овете ...
И двамата фераристи демонстрираха в Австралия, че могат да се мерят с най-бързите, но само за няколко обиколки, от порядъка на 8-10.
Това според мен е крайно недостатъчно, защото след тези добри обиколки, следваше тотално забавяне и заличаване на всичко.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 23 мар 2012 13:20

[center]Коментар на Кими
"Не смятам, че това бе добър ден за мен. Беше трудно да намерим баланс. Имаме още много работа по настройките на болида, тъй като в момента не се чувстваме особено добре. На дългите стинтове се справяме отлично, но към края колата вече бе неуправляема. Имахме проблеми и с КЕРС. Надявам се, че за квалификацията ще оправим много от проблемите.", сподели той.
[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 23 мар 2012 13:20

[center]Мерцедес: Нямаме сили за пол-позишън
Пилотите на Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розберг се обединиха около мнението, че спечелването на пол-позишън в предстоящото Гран при на Малайзия от някой от тях е извън възможностите на тима. Според двамата е сложно да се прецени и каква ще е скоростта на колата тук на "Сепанг", но двамата останаха доволни от състезателното темпо, което постигнаха в днешните тренировки. Розберг коментира:

"Опитваме се да подобрим представянето си в състезанието. Денят бе много интересен и обърнахме специално внимание на гумите. В тази жега те направо прегряват. Не съм сигурен как сме се справили спрямо останалите, но аз съм доволен. В квалификацията предполагам, че ще сме близо до върха, но ни интересува повече състезателното темпо.", сподели той. Неговият съотборник и седемкратен шампион Михаел Шумахер допълни:

"Нямаме сили за пол-позишън. Снятам, че ще се класираме някъде около пето място на старта. Имахме добър ден. Показахме добри резултати в състезателното си темпо, но ще разберем какво ще стане чак в неделя. Колкото и малка да бе паузата между стартовете в Австралия и Малайзия, все пак успяхме да подобрим малко темпото.", сподели той.
[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 23 мар 2012 13:22

[center]Фетел: По-близо сме до Макларън
Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел сподели, че неговият екип е доста по-близо до лидерите от Макларън тази седмица в Малайзия отколкото миналата в Австралия. Пилотите на Ред Бул се съсредоточиха основно върху състезателното темпо в днешните тренировки на пистата "Сепанг" и това доведе до по-слабо класиране в края на деня. Въпреки оптимизма за състезателното темпо, Фетел смята, че няма да успее да се бори за първо място в квалифиакцията утре:

"Трудно е да се каже. Макларън изглеждаха много силни днес и не смятам, че изведнъж ще станат по-бавни. Доволен съм от това, което направихме днес, но има какво още да се желае. Не съм напълно на ти с колата, но мисля, че това ще се промени. По принцип щяхме да сме по-напред в класирането, ако всичко беше наред. Направих в първата тренировка една бърза обиколка, но през останалото време не използвах гумите си както трябва.", сподели той. Неговият съотборник Марк Уебър допълни:

"Не смятам, че днес бе лош ден. Имаме доста информация през която трябва да преминем тази вечер. Денят беше много продуктивен за мен. Преминахме през цялата програма, която бяхме предвидили. Не забравяйте, че това трасе тук е съвсем различно от това в Мелбърн.", сподели Марк.
[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 23 мар 2012 13:34

Rivaldo10 написа:[center]Коментар на Кими
"Не смятам, че това бе добър ден за мен. Беше трудно да намерим баланс. Имаме още много работа по настройките на болида, тъй като в момента не се чувстваме особено добре. На дългите стинтове се справяме отлично, но към края колата вече бе неуправляема. Имахме проблеми и с КЕРС. Надявам се, че за квалификацията ще оправим много от проблемите.", сподели той.
[/center]

С тези по-тесни задници и по-тясно задно крило... още много пилоти и отбори ще се оплакват от дисбаланс в задницата на болидите си. Не са само Кими и Маса и други имат подобни проблеми, но медиите не им обръщат внимание, защото не са от големите имена в кервана.
Тази глупост на ФИА да се стесни задницата на болидите + задното крило ще окаже доста негативен ефект този сезон. Ясно е, че по време на сезона отборите по един или друг начин ще успеят да преодолеят този проблем, най-вече с добавяне на различни аеродинамични елементи в задната част на колите си, които да осигурят по-голяма сила на притискане, но всички това е въпрос на време и пари.

За тези, които се чудят как по-тясната задница оказва влияние на баланса на болида да обясня: По-тясната задница означава по-висок център на тежестта (двигателите във Ф1 са разположени отзад все пак), а по-висок център на тежестта означава по-труден баланс на болида в завоите.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 23 мар 2012 13:41

Ммм... нещата във Ферари май не са добре ... :oops: Радвам се, че Шумахер отново може да бъде фактор във формулата. Изненадан съм от добрите му времена вече втори уикенд :)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 23 мар 2012 13:44

TodorT написа:Ммм... нещата във Ферари май не са добре ... :oops: Радвам се, че Шумахер отново може да бъде фактор във формулата. Изненадан съм от добрите му времена вече втори уикенд :)

С тази кола на Мерцедес и с това задно крило щеше да бъде изненада, ако не е фактор в колоната. ;)

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 23 мар 2012 14:10

Има ли някво инфо за времето :?:
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 23 мар 2012 16:03

И двата дни има голяма вероятност за дъжд. За квалификацията утре 60%, за състезанието 80% за първия час и 60% за втория. Очаквам много изненади и в двата дни. Отборите с проблеми с износването на гумите, ще бъдат облагодетелствани (Ферари), а тези с висока скорост на правите- ощетени (Мерцедес). Очаквам (при дъжд) РБР да са с по-добро поведение на пистата от МКЛ, заради много доброто поведение на болида им в завоите. Преди да видим картина от пистата утре сутринта, всички прогнози, ще са по-скоро пожелателни.

Върни се в “Архив”