Юношеските ни национали губят с 1:2 от Германия във втория си мач от Елитните квалификации в Бремен. Макс Майер бе точен за Бундестима. Ради Цонев отбеляза за България в 57-ата.
Домакините, които са основен фаворит от нашата група за участие на финалите в Словения през май, започнаха като типична немска машина и до 18-ата минута водеха с 2:0 с голове на Макс Майер. Те имаха и още положения. Възпитаниците на Александър Димитров поизравниха играта след 20-ата минута и създадоха ситуация чрез Станислав Дрянов, чийто удар обаче бе спасен.
Капитанът Никола Колев се завърна в титулярния състав на юношеските ни национали. Това бе единствената промяна сред 11-те в сравнение със срещата с Португалия.
Играчът на Литекс, който изтърпя наказание в първия двубой, заменя Георги Минчев, оставен сред резервите. В първите срещи във вторник домакините разгромиха с 4:0 Турция, а нашите постигнаха 0:0 срещу Португалия.
България: Георги Китанов, Денислав Мицаков (Алеко Алеков), Любомир Илиев, Мики Орачев, Петър Чобанов, Стивън Петков (Кирил Десподов), Никола Колев-капитан, Станислав Дрянов, Радослав Цонев, Милчо Ангелов, Борислав Цонев
Резерви: Александър Любенов, Михаел Орачев, Георги Минчев, Александър Василев, Алеко Алеков, Пламен Гълъбов, Кирил Десподов
Селекционер: Александър Димитров
Германия: Оливер Шницглер, Паскал Итер, Жереми Дудзиак, Мариан Сар, Никлас Шюле, Макс Дитген, Леон Горецка-капитан (Марк Оливер Кемпф), Саид Бенкарит, Макс Майер, Серж Хабри (Марсел Хилснер), Нико Бранденбургер
Резерви: Марвин Швабе, Марк Оливер Кемпф, Леон Лингерски, Марсел Хилснер, Феликс Локемпер, Джулиан Брант, Кевин Акпогума
Селекционер: Щефан Бьогер
Съдия: Митя Жганец от Словения, асистенти: Роберт Вукан (Словения), Лорен Конот (Белгия)
Бремен, "Весерщадион"
[offtopic]Не ги следя децата,знам за няколко момчета от състава.Но това което правят през последните месеци ме изумява,очаквах разгром срещу Португалия но ме изненадаха с равен,сега Германия води с 2:1 но българите играят много добре. Явно в юношеските ни формации се работи добре