Мнениеот niki87 » 20 мар 2012 01:36
Реал М и Байерн са се срещали 4 пъти на полуфинал за КЕШ (1976, 1987, 2000 и 2001), като баварците са продължавали в 3 от случаите. И си абсолютно прав, че винаги домакина на реванша се класира напред- единственото изключение е, както спомена, през 2000г. Това е и най-често срещания сблъсък в ЕКТ- 20 мача имат един срещу друг. Мачът е известен и като голямото дерби на европейския футбол. Двата клуба имат огромнен респект и уважение един към друг. Само ще спомена, че Байерн беше един от 4-те отбора в юбилейния турнир по случай 100 годишнината на Реал Мадрид( другите 2 бяха Милан и Ливърпул), като именно баварците спечелиха трофея, след победа с 2:1 на финала срещу Реал. А наградата беше умален макет на Сантяго Бернабеу. Миналата година пък Реал беше поканен на бенефисния мач за купата Франц Бекенбауер и победи в Мюнхен, след дузпи.
Много пъти съм казвал, че това ми е любимия европейски мач и винаги съм се радвал, когато жребия ги противопостави един срещу друг. Мачовете винаги са на изключително ниво, доста завързани, с прекрасни изпълнители и много голям заряд. Много се зарадвах, като видях, че има шанс двата отбора да играят 1/2 финал по между си, макар че ми се искаше това да е финала на турнира, но ще трябва да почакаме още. Друго интересно нещо е, че Реал Мадрид и Байерн Мюнхен са на 1 и 2 място в турнира по абсолютно всички показатели, без спечелените трофей- във вечната ранглиста са под номер 1 и 2, както и в показателите- четвъртфинали, полуфинали и финали.
Сега се задава нов титаничен сблъсък, като пречката е Марсилия, отбор който Байерн не трябва да подценява по никакъв начин!