Николай Костов официална тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Съгласни ли сте с напускането на Николай Костов

Да
26
33%
Не
54
68%

Общо гласове: 80

drvasko98
Контакти:

Re: Николай Костов - Официална Тема

Мнениеот drvasko98 » 19 мар 2012 14:24

Thsmith написа:И между другото почваме да придобиваме визията на панчеревци през годините... те така с мъка играеха и като домакин и като гост и взимаха трудоемки победи. За нас пък беше характерно като хванем някой да го бием като мачи у дирек... бой до последно и качване на резултат с колкото е възможно. Всичко това внасяше страх в противниците ни и идваха на Герена не за да взимат точки, а за да паднат с по малко. Много рядко госта минаваше центъра на Герена... за атаки да не говорим. За това става въпрос.

Колега, за кой точно период говориш? Щото аз гледам от повече от 30 години български футбол и в частност Левски и си спомням точно два сезона, за които това е вярно и то не за целите. 1994/95 есента и 2006/2007. Аз лично предпочитам 10 победи с 2-0 пред 2 с 6-0. Да, ще влизат крилата към центъра, когато имат възможност. От тъча гол никой не е вкарал. И на Барселона крилата влизат навътре. Много се радвам на промяната крилата да са малко по-навътре в терена отколкото да тъпчат тъчлинията. При положение, че в нашия футбол няма един играч майстор в играта с глава, не виждам смисъл основните ни атаки да бъдат по тъча.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 мар 2012 16:00

Нямам представа за теб, но аз лично от 2001 година не съм пропуснал нито един мач на ст. Георги Аспарухов. И преди да пристигне Вили вуцов кажи речи .... беше изключителна рядкост в това да не смачкаме съперника на Герена. Да не се стремим да му отбележим колкото се може повече голове и той да минава центъра няколко пъти през 90 мин...
THE G.A.M.E написа:
Thsmith написа:А и да отбележа, че Юнайтед играят хубав, атрактивен футбол. С нормална схема ... доста често класическо 4-4-2 или 4-4-1-1. С много силно изразени крила. С тичане по тъча и центриране. А не мотане на топката и затваряне ан атаката с влизания на вътре при всяко докосване на топката до крилото.

Аз пък предпочитам футболът на Атлетик Билбао, к'во ще кажеш ? ... :lol:
Той се доближава до философията на Ники Костов ... :mrgreen:

Кво да кажа? Тия съм ги гледам 2 пъти на сезон... когато играят с Реал М. Иначе са ми през онази работа всички испански отбори. Виж ако ме питаш за британски тим... мога да ти кажа и за отбор от Лига 1 (В група) защото и тях гледам.

Иначе много ме съмнява футбола на атлетик да се доближава до глупостите на тоя... Хората играят с грамаден централен нападател, таран. Йоренте е всичко друго но не и лек нападател/халф. Пък и изобщо не ми се вярва да си подават топката докато не я загубят и да чакат противника да им вкара гол... или те да отбележат само благодарение на случайността.

THE G.A.M.E написа:Лятото като се привлекат подходящите хора за постовете на 60-ят и 70-ят метър + подвижен и техничен нападател, Левски с този стил, няма да има спирка !! ;)

лятото ще се привлече нов треньор колкото и да не ти се иска.

blue avalanche написа:Сезон 2010/11
Фулъм-МЮ-----------2-2
Евертън-МЮ---------3-3
Болтън-МЮ-----------2-2
Съндърланд-МЮ----0-0
МЮ-УБА--------------2-2
Сток С-МЮ----------1-2
МЮ-Улвс-------------2-1
А.Вила-МЮ----------2-2
Бирмингам-МЮ-----1-1
УБА-МЮ-------------1-2
МЮ-Сток С----------2-1
Улвс-МЮ------------2-1
и т.н.,и т.н....
Че какво викаш за "мощния" и "красив" футбол на МЮ?
В този ред на мисли,как завършиха с Атлетик Б,че нещо ми се губи..."Хубаво" ли завършиха или "атрактивно"?

Каквото казах го казах. Ти можеш да си въртиш и сучеш колко искаш. А що се отнася до сравненията... ще кажа за хората с пилешки мозъци отново, че най-силното първенство не е А група. Отборите там не са аматьорски. Не играят за по 500 лв на месец. Всеки отбор играе на кръв. Всеки отбор е достатъчно подготвен за да се противопостави на съперника си. Англия обаче не е България за който не е разбрал още.
иначе УЕФА също не ме интересува и не гледам. Както и англичаните не ги интересува. Пределно ви е ясно, че ако Юнайтед излезе за да играе със зъби и нокти срещу който и да е испански отбор различен от Реал/барса ще им плесне от 5 нагоре... и изобщо ЮТД не са ми любия британски тим.
Както и да е ... ЮТД няма нищо общо с кретенщините на нашия.

L_Messi написа:
Thsmith написа:.

По повод примера, който даваш с Барса и статистиката от сайта на УЕФА: Тези километри дето ги пише, са изминатите км по терена, но не е задължително те да са изминати на спринт или само с тичане. Споре мен е логично отборът, който повече владее и разиграва топката да съхранява повече сили от съперника, който се старае да покрива зоните, да затваря пространствата и да пресира. Ясно е, че за да имаш трайно владеене на топката, трябва много движение без топка, играчите постоянно да се откриват за да могат да получат пас, но пък противниците, които грубо казано са в ролята на гонещи, трябва да изразходват повече енергия. Неслучайно отбор като Ман Юн, в който играчите са супер-атлети и много добре подготвени физически, вече два пъти в последните години изнемогва в мачовете срещу Барса.

Ти като ходиш уморяваш ли се? Няма значение дали си го проходил или пробягал. И това което казваш е логично ако съперника играе като Реал М в началото на мачовете с барса... с преса по целия терен и гонене. 99% от отборите обаче не играят така. Подреждат се на периметър от 20 метра пред линията на наказателното си и чакат на място добре подредени докато другия отбор тича с топка и си подава. Затова и разхода им на енергия е по нисък.

Принципно тези засягат предмет наречен ТМСТ (теория и методика на спортната тренировка)... който съм завършил.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 19 мар 2012 16:33

Какво значение има като дойде Марек дали ще ги бием с 3-0 или 8-0. Да, ако бием ЦСКА със 7-1 или Ловеч 6-2 или прекия конкурент с 8-0, това е хубаво и показва явно превъзходство, но срещу някой умрял отбор да се правиш на голяма работа и да демонстрираш "игра", когато противникът мисли как по-бързо да напусне терена това не го разбирам. Така че аз не държа да вкараме 10 на Миньор и като дойде Лудогорец и не поведем до 20-тата минута, да се чудим какво става и да почнем с дюдюканията. Един отбор се познава колко е стабилен, ако може да играе еднакво добре и при 1-0, 0-0 и 0-1. При 3-0 всички могат да играят добре.

gri6ata1914
Контакти:

Мнениеот gri6ata1914 » 19 мар 2012 17:24

Гледам, че тенденцията във форума в последно време взе да се повтаря спрямо преди няколко месеца...Да си кажа и аз мнението по няколко въпроса. Гаджев е ужасно слаб (няма по-тежка дума) и това, че вкарва някой и друг гол, въобще мен не ме топли, тъй като неговата задача е предимно играта в центъра и стабилността там. Ако той играеше на ниво, напред щяха да падат много повече голове от неговите няколко...И това да се сърди, че го вадят ??? WTF ??? Да не е Меси ? Да се радва, че нямаме хора и че играе въобще...Проблемът ни е в центъра и там нямаме стабилен играч (и Йовов, и Дарко и Грийн, ако щете). Не виждам защо плюете по Костов. Поне сега отбора се мъчи да играе футбол (кога се получава кога не, но все пак има някаква идея). Допускаме по-малко голове и печелим. Нали искаме титла ??? Все едно при Гонзо мачкахме, биехме и печелихме точки...А относно това, че сега всички искаме да бием отборите след нас в класирането с по 3-4 гола вкл. и като гост...Еми няма да стане...Отборите вече не са като преди 10 год. Има много читави отбори в А група, колкото и на някои да не им харесва. И морето, и Монтана играят доста приличен футбол, тактическа дисциплина. Силите са изравнени искам да кажа. Мачовете се печелят с малко...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 мар 2012 19:05

drvasko98 написа:Какво значение има като дойде Марек дали ще ги бием с 3-0 или 8-0. Да, ако бием ЦСКА със 7-1 или Ловеч 6-2 или прекия конкурент с 8-0, това е хубаво и показва явно превъзходство, но срещу някой умрял отбор да се правиш на голяма работа и да демонстрираш "игра", когато противникът мисли как по-бързо да напусне терена това не го разбирам. Така че аз не държа да вкараме 10 на Миньор и като дойде Лудогорец и не поведем до 20-тата минута, да се чудим какво става и да почнем с дюдюканията. Един отбор се познава колко е стабилен, ако може да играе еднакво добре и при 1-0, 0-0 и 0-1. При 3-0 всички могат да играят добре.

Естествено, че има значение... като биеш някой с 8 гола всяваш страх. Този отбор следващия мач ще излезе като обречен срещу теб. Няма да смее да гъкне. Наплашен отбор - слаб отбор.
И ти като отиваш на стадиона искаш да гледаш голове нали? А не игра до гол и след това стоп. Защото нямало смисъл... нали?
Лошото е, че сега и "до гол" няма игра. Един играч който си го бил като тъпан всеки път който излиза срещу теб ще излиза като обречен винаги... ако му дадеш шанс да си покаже главата над водата - може и да изплува в даден момент.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 19 мар 2012 19:11

Слушайте какво ви пее бат ви Thsmith, малко или много един футболен съдия може да чете играта много по-добре от нас, а той просто е такъв, кой се крие обаче зад акаунт Thsmith си спестете труда ме питате, тъй като няма да ви огрее слънцето и да го кажа. 8-)
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 19 мар 2012 19:24

Thsmith написа:
drvasko98 написа:Какво значение има като дойде Марек дали ще ги бием с 3-0 или 8-0. Да, ако бием ЦСКА със 7-1 или Ловеч 6-2 или прекия конкурент с 8-0, това е хубаво и показва явно превъзходство, но срещу някой умрял отбор да се правиш на голяма работа и да демонстрираш "игра", когато противникът мисли как по-бързо да напусне терена това не го разбирам. Така че аз не държа да вкараме 10 на Миньор и като дойде Лудогорец и не поведем до 20-тата минута, да се чудим какво става и да почнем с дюдюканията. Един отбор се познава колко е стабилен, ако може да играе еднакво добре и при 1-0, 0-0 и 0-1. При 3-0 всички могат да играят добре.

Естествено, че има значение... като биеш някой с 8 гола всяваш страх. Този отбор следващия мач ще излезе като обречен срещу теб. Няма да смее да гъкне. Наплашен отбор - слаб отбор.
И ти като отиваш на стадиона искаш да гледаш голове нали? А не игра до гол и след това стоп. Защото нямало смисъл... нали?
Лошото е, че сега и "до гол" няма игра. Един играч който си го бил като тъпан всеки път който излиза срещу теб ще излиза като обречен винаги... ако му дадеш шанс да си покаже главата над водата - може и да изплува в даден момент.

И как така като през пролетта на 2007 вкарахме 60 гола, само след 4 месеца тези депресираните почнаха да ни бият, вместо сами да падат.

Потребителски аватар
AN71
Контакти:

Мнениеот AN71 » 19 мар 2012 19:54

Dust написа:Слушайте какво ви пее бат ви Thsmith, малко или много един футболен съдия може да чете играта много по-добре от нас, а той просто е такъв, кой се крие обаче зад акаунт Thsmith си спестете труда ме питате, тъй като няма да ви огрее слънцето и да го кажа. 8-)

И какво толкова казва че ние простосмъртните не знаем - един съдия?:( :o

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 мар 2012 19:56

Thsmith написа:лятото ще се привлече нов треньор колкото и да не ти се иска.

Това дали ще остане Костов, вероятно зависи от резултатите и разбира се - от него самият.
Само лаик към футболната игра не би видял това, което се опитва да вгради Костов като стил.
А то е най-иновативното и печелившо в играта към момента !
- Движение с и без топка.
- Задържане максимално на топката, докато съперника е добре групиран ... Което значи - без никакви малоумни подавания напред.
Тоест - айде нЕма нужда от изритани топки ...
- Пасовете са на скорост и с минимум докосвания, особено като се разиграва в полето на съперника.
- Крилата не са изолирани на тъча.
- Центриранията от фланговете са ниски и остри.
- Когато се загуби топката, мигновенно няколко човека се втурват да пресират ( 4-5 ) ... А останалите бързо заемат позиция на 25-30-ят метър.

Всичко това разбира се - не се получава на 100 % !!!
Нормално ... То ако ставаше за 2 месеца, всички щяха да са като Реал и Барса.
Освен това, важен фактор са и изпълнителите.
Левски в момента разполага точно, макс с 5-6 човека, които могат да играят по-този начин !
Най важните хора обаче, които трябва да го правят - немогат, не се справят ... Или просто - не искат.
Това са вътрешните - градивни халфове, от които зависят към 80 % от замисъла на нещата за този стил.

А ако питаш, защо тогава се мъчим да играем така, след като нямаме изпълнители ...
Ами нали опитахме при любимеца ти - "Гонзо" с по- "директен" футбол ?
К'во стана ??
Ми нищо и половина !

А и не е работа на играчите да играят така, както им е кеф !!
И аз искам да си върша работата така, както на мен ми е угодно, ама шефа ми е на друго мнение !!!
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 19 мар 2012 21:03

Thsmith написа:

На кого принадлежат следните думи:
"Половин на нула да е-за нас да е!"
И от кой период на "Ерата на Тоталния Футбол" в Левски?

Върни се в “Архив”