vaskonti написа:Това с вътрешния дълг не е толкова страшно защото абсолютно всеки клуб в България се финансира по същата схема. Този дълг може да бъде покрит от продажната цена на клуба, това въобще не е проблем.
Титан са провал като цяло, но съгласи се, че ако наистина подпишат концесията, това автоматично ги прави собствениците, направили най-много за ЦСКА. Това въобще не е малко, освен това в момента вече не дължат абсолютно нищо към никоя институция, а от колко дълги години не сме били в такова положение? Естествено, капките мед в кацата с катран не са кой знае колко, но все пак е редно да се отчитат.
Цената за ЦСКА обаче хипотетично би могла да се покачи с покачването и на дълга на клуба към Титан. Лупи мисля се беше опитал по този начин да си изкара няколко милиона за себе си, но не успя, защото попадна на дори по-големи мошеници от себе си.
Васко, това за дълговете е факт, но това е по-скоро заради мониторинга на УЕФА към клубовете в Европа и по-специално към ЦСКА. Преди никога не е имало такъв строг контрол по отношение на лицензите, поради което и предишните собственици висяха доста на държавата, знаейки че един ден клуба ще смени собственика си и тогава той ще трябва да изплати тези дългове.
Колкото до концесията, не знам дали да се радвам или не. От една страна- супер, дават ни базите най-сетне. От друга страна като знам в ръцете на кой попадат и се замислям дали не беше по-добре държавата да почака и да се увери, че ЦСКА е в ръцете на достойни и съвестни бизнесмени и едва тогава да прехвърли собствеността на клуба