Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Re: Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)

Мнениеот Rivaldo10 » 18 мар 2012 11:52

[center]Уебър: Явно пак ще трябва да се борим с Макларън
"Знам, че едва завършихме първото състезание за сезона, но смятам, че е време за изводи. Явно пак трябва да се борим с Макларън. Днес те бяха в по-добра позиция от нас заради силната квалификация. Смятам, че другият път момчетата на Макларън ще трябва да гонят мен и Себ."

"Колкото до надпреварата днес, останах много доволен. Трябва да прегледам цялата информация относно старта ми. Имам чувството, че се получи проблем в колата. Някои момчета стартираха невероятно и трябваше бързо да се окопитим и да направим нещо по въпроса. Доволен съм.", сподели той.
[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 18 мар 2012 11:53

Pupper_ написа:
enguerino написа:Алонсо ако стартира както миналия сезон спокойно може да се залепи зад Розберг, тоест да спечели 4 позиции. После вече нз според мен Грожан няма да завърши както и 1 от Мерцедесите ама нз точно кой :) :?

WOW това се казва прогноза! Три от три. Браво!

8-)
[offtopic]и тука не съм писал за отпадането на Маса и съмненията ми в двойната победа на Маковете ама да не ставам нахален :)[/offtopic]
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 мар 2012 13:52

Без име написа:Много ме е яд за слабата кола на Ферари... Маса абсолютно нищо не направи. Направо да го сменят още преди края на сезона.

Как да направи нещо, след като са му направили кола, 2-3 класи под тази на АлонсоВ ?
Човека, докато всичко беше наред с гумите, от 16-то място в един момент се намери на 7-мото, след редица изпреварвания !
После гумите му изведнъж рухнаха и той влезе 3-4 обиколки преди другите за смяна ...
Следващият втори PIT отново беше по-ранен от всички, щото колата му хапва гумите като гладен циганин - суха паста.
Да не говорим, че едвам закара болида си до пит-лейна, като за една обиколка изгуби три позиции.

Незнам от ФЕРАРИ на к'во се надяват, с подобна голяма разлика в автомобилите на двамата си пилота.
Но така Маса, няма как да помага на Нандо, каквато е все пак идеята.
Време е, и колата на Фелипе да получава същите елементи и настройки, като тази на испанеца. :!:
Иначе сезона ще е тотален крах !!
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Жоржиньо
Контакти:

Мнениеот Жоржиньо » 18 мар 2012 14:00

Абе Маса е трагичен,не става за пилот да си троши главата някъде става,но не и за пилот.И какво да му правят хубава кола като ще я потроши както стана и с тая.

BlueRadiotherapist
Контакти:

Мнениеот BlueRadiotherapist » 18 мар 2012 14:54

Доста неща станаха ясни след първия старт.Макларън, както писах по-рано, са стигнали,дори задминали Ред Бул.Фетел щастливо се намърда на второто място,чрез сейфти колата.Хамилтън имаше проблеми с двигателя и за това не можеше да поддържа темпото на Бътън,но взе ценни точки и показа,че е поумнял и е спрял с глупостите.Маса за пореден път доказа,че освен злобно да блъска,друго не умее.Това момченце е крайно време да бъде изхвърлено,защото ще продължи да създава проблеми на всеки,който си направи с него пишка.Ферари имат много проблеми и се вижда,че тази година няма да са в играта.Мерцедес са напреднали спрямо миналата година,но ще гравитират около третото място.Лотус са приятна изненада,но да не забравяме,че всъщност това си е отборът на Рено,които са с големи традиции и успехи във Формулата.Коментаторът Момчил Манчев мисля,че се казваше е доста противен,защото говори големи глупости в пристрастността си към Ферари.Какво бил направил Алонсо,как бил стигнал петото място,стартирайки от 18-20 или коя позиция било.Алонсо всъщност стартира дванадесети,възползва се от трима отпаднали пред него и изпревари още трима,които не бяха с особено бързи коли.Алонсо е приличен пилот,но според коментатора другите в това състезание бяха между другото.На финала коментарът бе,че феновете на Хамилтън били неприятно изненадани от Бътън.ХА ХА ХА Каква безпомощност в злоботията на бедния Момчил. Това е Макларън,където и двамата пилоти са с равни условия и еднаква подкрепа,а не Скудерията и изпълнения ала: Galfonso is faster than you,did you understand,Galfonso is faster than you.

Въобще ни очаква здрава битка между Ред Бул и Макларън,а кой пилот ще взема победата от даден отбор ,ще си зависи от самия него и разбира се шансът по отношение на техниката.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 мар 2012 23:26

X123 написа:Добро състезание някой биха казали лош късмет за Фетел, че го забави механика с гумите иначе излизаше първи.

Да бе сигурно! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Механика ли му коставаше 10 секунди зад Бътън? Реално в бокса Фетел загуби не повече от 2 секунди и да се радва, че Серхио Перес забави толкова много Луйс + наличието на СК иначе немеца и второто място нямаше да вземе, а щеше да е трети зад Луйс!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 мар 2012 23:39

Rivaldo10 написа:[center]Уебър: Явно пак ще трябва да се борим с Макларън
"Знам, че едва завършихме първото състезание за сезона, но смятам, че е време за изводи. Явно пак трябва да се борим с Макларън. Днес те бяха в по-добра позиция от нас заради силната квалификация. Смятам, че другият път момчетата на Макларън ще трябва да гонят мен и Себ."

"Колкото до надпреварата днес, останах много доволен. Трябва да прегледам цялата информация относно старта ми. Имам чувството, че се получи проблем в колата. Някои момчета стартираха невероятно и трябваше бързо да се окопитим и да направим нещо по въпроса. Доволен съм.", сподели той.
[/center]

Уебър нещо много се е объркал! Днес ясно се видя, че чисто като скорост са по-слаби от Макларън и точно на сЕпанг не ми е ясно как ще са пред Маковете. В Малайзия с тия двете дълги прави и две DRS зони РБ отново няма да имат шанс. Това, което може да вдъхва частица надежда на напитката е, че асфалта в Малайзия е доста образивен, а днес ми направи впечатление, че шасито на Макларън сравнително бързо изяжда по-твърдиет гуми, което определено ще е проблем, но докато гуми са нови Макларън са чувствително по-бързи. Заради по-чистия стил на пилотиране, който пази гумите лично за мен Бътън е фаворит за състезанието в Малайзия, но квалификацията най-вероятно ще е за Луйс отново. В една обиколка той е по-бързият пилот, но агресивното му пилотиране изяжда по-бърза ресурса на гумите, а Сепанг е писта с дълъг питлейн и ако Луйс има нужда от една смяна в повече ще загуби 24-25 секунди от опонентите си. Дори и на РБ да успее да направи такава разлика (а малко се съмнявам), то на Бътън няма да успее.

Ест има една седмица до състезанието в Малайзия и Макларън може да успеят да подобрят работата с гумите.

Също така много важен момент е кой отбор ще успее пръв да изкопира задното крило на Мерцедес GP, защото в Малайзия с двете DRS зони то ще дава огромно предимство!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 19 мар 2012 12:25

[center]Ред Бул и Лотус пак искат разяснения за крилото на Мерцедес
Лотус и Ред Бул отново са се обърнали към ФИА и Чарли Уайтинг за разяснение относно иновативното крило на Мерцедес. Топ отборите не протестираха в Австралия срещу дизайна на немския тим, но въпреки това искат да са сигурни, че елементът напълно отговаря на правилата и няма да бъде забранен в средата на сезона, за да си направят сметката дали си заслужават подобни разходи.

Мерцедес успешно използват крило, което при активиране на системата DRS, отваря и дупка в един от аеродинамичните елементи в задното крило, който отвежда допълнително въздух и блокира допълнително задния спойлер, увеличавайки скоростта на правите. Отборният директор на Лотус Ерик Булие коментира:

"Все още говорим с Чарли по въпроса. Не сме повдигали въпроса по-агресивно, но не виждам и защо да го правим. Просто искаме малко повече разяснения. Най-добре е да изчакаме до края на седмицата за да видим как ще се развият нещата в Малайзия.", сподели той. Неговият колега от Ред Бул Кристиан Хорнер допълни:

"Искаме разяснение по въпроса, нищо повече. Поздравявам Мерцедес, че са успели да се сетят за подобен дизайн, това наистина е впечатляващо. За нас обаче е важно дали всичко свързано с нея е легално. Най-неприятното е, че подобни приспособления биват забранявани най-късно на следващата година и искаме да разберем дали това си заслужава парите и времето, които ще отделим за разработването на наша версия.", сподели той.
[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 19 мар 2012 12:26

[center]Алонсо: Нуждаем се от промени
Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо заяви след края на Гран при на Австралия, че болидът на Ферари за новия сезон 2012 се нуждае от промени за да може да е конкурентен на лидерите. Фернандо завърши пети в първия старт за сезона, след като стартира от 12-то място. Според него, в момента Ферари не може да се бори за победи, преди да се направят някои дребни, но важни промени по колата. Той коментира:

"Няма съмнение - нямаме нужното темпо за да се борим за по-предни позиции. Не мога да съм доволен, че в събота бяхме извън Q3 в квалификацията, а в неделя бяхме далеч от върха. Въпреки това спечелих много повече точки отколкото очаквах. Изостанахме с малко от Макларън и Ред Бул, но може би тази година няма да има изявен лидер, като Фетел през изминалия сезон. Тази година времената са близки и спечелването на някоя и друга стотна от доста време не е имала такова значение."
[/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 19 мар 2012 12:29

[center]Уитмарш: Горивото на Дженсън свършваше
Отборният директор на Макларън Мартин Уитмарш разкри, че вчера победителят в Гран при на Австралия Дженсън Бътън е можел да бъде още по-бърз, но грешка при зареждането на болида му с гориво го е лишило от тази възможност. Бътън и Хамилтън завършиха съответно първи и трети, като бяха разделени на подиума от пилота на Ред Бул Себастиан Фетел. Според Уитмарш обаче, двамата пилоти са могли да бъдат по-бързи ако Макларън не са направили грешка при зареждането на болидите с гориво. Мартин коментира:

"Положението беше повече от критично. Ако продължавахме да се състезаваме с нормално темпо нямаше да имаме нито един пилот, който да пресече старт-финала. От осмата обиколка нататък Дженсън и Люис започнаха да пестят гориво. Ако не бяхме направили тази грешка в изчисленията сигурно щяхме да напраивм двойна победа. Доволен съм и на това разбира се. Дженсън показа страхотна форма и направи едно страхотно състезание. Изключително красиво.", сподели той.
[/center]
[center]:o Ако е вярно, то МакЛарън са доста по-бързи от останалите.[/center]

Върни се в “Архив”