Любовта към любимия отбор, или омразата към опонента?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Кое е по-силно, любовта към любимия отбор, или омразата към противника?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Любовта към любимия отбор, или омразата към опонента?

Мнениеот ogrizko » 15 мар 2012 22:27

Знаете ли хора, много сте ми интересни - това съвсем сериозно. Много голям процент от феновете възприемат като израз на любов това да псуваш противниковите играчи, противниковите треньори, да псуваш противниковите фенове, противниковия отбор като цяло. Питам аз дали истинското име на една такава "подкрепа" е ЛЮБОВ към отбора на сърцето ти? За мен истинската дума за такова поведение е ОМРАЗА! Едно време феновете на различни, дори "кръвни" противници са ходили заедно на мач, ръкопляскали са на противника и са го уважавали. Докато сега това изглежда не само немислимо, а дори повече от смешно. Защо толкова силно сте се разболели всички от омразата към другия и към всичко като цяло?! Сериозно ли не осъзнавате, че това е вид болест... или поне за мен - едно такова общество, или една такава група - те са просто болни и комплексирани! Толкова ли е невъзможно да подкрепяте собствения си отбор и да уважавате противника, вместо най-важното нещо като израз на "подкрепа" да бъде "бий чорбата по главата", "к*р за Спартак (Вн)" и разни такива, с които съзнателно съм решил да не се запознавам чак толкова подробно, защото ме дразнят изключително много. Защо се чувствате ГОЛЕМИ само когато сте по-агресивни към другите - когато наранявате, когато обиждате! Но ако кажете нещо хубаво за някого, или да помогнете на някого.... се чувствате слаби и прецакани един вид, изглежда сякаш нещо не е наред. Много, ама много омраза лъха почти отвсякъде... :|
Одеве пуснах една тема за Сьоред Аршв темата на Левски, без да целя провокация или нещо от сорта, просто ми беше любопитно какво е мнението на "сините" ...обаче всъщност ми беше любопитно и какво ще се случи с мен и темата ми. Е, имаше някои хора, които си изразиха чисто и просто мнението и си признавам, че бяха повече отколкото очаквах. Обаче имаше и други - защо не пишеш с главни букви, защо пускаш тема във форума на Левски като си фен на Черно море, защо едикакво си - и накрая темата изчезна просто, защото не съм фен на Левски.... толкова ли е трудно да се приеме другия човек, различното мнение... всеки ли трябва да мисли по един и същи начин, за да бъдат нещата в комфортната зона и да бъдат нервите пощадени. Че иначе омразата веднага почва да обтяга нервите и да търси конфликта... пък като се има предвид, че такива се появяват сред феновете на един отбор, какво остава за главоболията, които ни причиняват "чуждите" фенове. Ама на може всички да са фенове на Черно море, Лудогорец, Черноморец, Литекс, Левски или ЦСКА - тогава щеше да е баси скуката. Ама вместо противника да го усещате като приятел и закачките да са приятелски, на преден план излизат злобата, омразата и комплексите. И като потрошиш кратуната на някого, или набиеш няколко дами - фенки на противниковия отбор да се чувстваш като герой, когато всъщност трябва да се срамуваш от това.... честно казано ми е малко трудно с всичко това, което виждам покрай себе си и вече се чудя само аз ли съм толкова "зле", че се опитвам малко мисъл да вкарам в това как трябва да бъдат нещата, а не просто да вървя по течението и да правя това, което всички правят... но лично аз предпочитам да вървя сам пълен с любов, отколкото с една тълпа озверели от злоба хора около себе си :idea:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Re: Любов vs. Омраза

Мнениеот Red_Pride » 15 мар 2012 22:31

в момента не мога да изчета цялата статия Изображение ама днес осъзнах,че Омразата към съперника е по-силна от любовта към любимия отбор :oops: :o :(
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 15 мар 2012 22:35

Таз седмица Локомотив Пловдив, август месец Олимпия Любляна

ПС: Таз седмица Симитли, август месец без лиценз :mrgreen:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 15 мар 2012 22:37

Аз пък се питам колко теми ще направите за Левски и ЦСКА....не ви ли писна да гледате българския цирк.....аз не съм гледал мач от А група от 2-3 години, с малки изключения и си ми е добре...гледам това сигурно е 10 та тема днес след загубите на Левски и ЦСКА...голям праз
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Любовта към любимия отбор, или омразата към опонента?

Мнениеот ЕМИЛ » 15 мар 2012 22:38

Обичам Левски повече от моят живот ,но днешната загуба на ЦСКА ми пълни душата .

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 15 мар 2012 22:43

Много лицемери , самия факт ,че форума е пълен със 100тици теми за омразата , всяка тема със 100-тици мнения . И накрая нека обясняват как си обичат отбора . Дали си вярвате ?
Последна промяна от DmG на 15 мар 2012 22:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 15 мар 2012 22:44

ЕМИЛ написа:Обичам Левски повече от моят живот ,но днешната загуба на ЦСКА ми пълни душата .

абе и аз да ти кажа, че Мишо Венков като ви го наби ревах кат хималайска мечка :mrgreen:
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
fabregas_949
Контакти:

Мнениеот fabregas_949 » 15 мар 2012 22:45

Любовта към любимия отбор...
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 15 мар 2012 22:48

Разбира се че обичта! Няма омраза,просто са ми противни някои отбори,но това не означава задължилтено омраза ;)

Върни се в “Футбол - България”