„Ливърпул“ – не просто клуб, а приказка, изпълнена с магия, слава и история!
На този ден преди 120 години историята на най-популярната игра претърпява коренна промяна! Ражда се един тим, който бележи футболната карта завинаги. Макар и с периоди на падения и успехи, той си остава сред грандовете в родината на футбола – „Ливърпул“.
"Ливърпул" - една магия на 120!!
Тимът е от Мърсисайд. Там имало местен тим „Евертън“, който играел домакинствата си на „Анфийлд“. Клубът взима стадиона от местен бизнесмен, който построява трибуни и „карамелите“ играят мачовете си там до 1892 година. Тогава настава спор, а голяма част от отбора напуска проекта, играейки по-късно мачовете си на „Гудисън Парк“. Това кара Джон Холдинг – благодателеят и бъдещ кмет на града, да основе отбор със същото име, който да полза стадиона – ражда се „Ливърпул“!
„Пуул“ е 18 кратен шампион на страната, а първата титла идва с началото на ХХ век., печелил е и Купата на Англия и Купата на Лигата, като последното отличие дойде преди седмици. Има и осем купи от Европа, 5 от които в най-престижния турнир – КЕШ/ ШЛ.
„Ливърпул“ участва и в считания за най-велик мач в историята на играта – финалът срещу „Милан“. „Червените“ губят с 0:3 на почивката, но хилядите англичани шокират света, пеейки за надеждата на полувремето. Дори феновете на другите отбори могат да проявявт страхопочитание от гледката и да напълнят очите си със сълзи. И… чудото става!!!
Сега, като по поръчка, сякаш за празника дойде и Купата на Лигата, а в двубоя за ЧРД Съдбата прати за съперник „Евертън“ и в мач №400 за любимия тим легендата Джерард вкара хеттрик!
Отобр… не само… просто магия!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1YiYwQ-yZNE&feature=player_embedded[/youtube]
120 години магия с името „Ливърпул“!
Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
- slash1912
- Контакти:
120 години магия с името „Ливърпул“!
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]
- bilyaletdinov
- Контакти:
Re: 120 години магия с името „Ливърпул“!
Велик отбор с история ! Не ги харесвам заради трагедията от 1985 , но не можем да отричаме историята . Дано си стъпят на краката по-бързо .
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]
И този път ще победиш шампионе!
И този път ще победиш шампионе!
Честито на всички фенове на отбора!!!You'll Never Walk Alone!!!
Няма друг отбор в света,който може да направи това,което направи "Ливърпул" срещу "Милан"...
gilento93 написа:Честито на всички фенове на отбора!!!You'll Never Walk Alone!!!
+1
Честито на всички фенове
)

- ASENOVSKI VOYN
- Контакти:
Макар да нямам спомени от последната титла на Ливърпул, аз съм фен на този отбор от както се помня а честно да си кажа не знам защо е така. Много от моите приятели са фенове на Манчестър Юн, но мен навремето ме плени легендата за непобедимия отбор на Ливърпул през осемдесетте години, а по късно и играчи като :Стив Макманамън, Стивън Джерард, Джейми Карагър, Диди Хаман, Сами Хупия, Майкъл Оуен, Дани Мърфи, Джон Арне Рийзе, Крейг Белами, Дирк Каут, Пепе Рейна, Йежи Дудек,Сандер Вестервелд и много други ме накараха да остана фен не този отбор до гроб.
А мачове като този в Истанбул с Милан или онзи в Кардиф с Уест Хям, или от тази година с Кардиф на Уембли, финала за купата на УЕФА срещу Алавес, мачовете с Реал Мадрид, Челси, Барселона и т.н. в шампионската лига ме накараха да вярвам, че този отбор е орисан да печели, и то не по обикновен начин. Винаги когато изглежда, че няма никакъв шанс за победа Ливърпул е в състояние да я постигне.
ПРОСТО ЕДИН НЕОБИКНОВЕН ОТБОР КОЙТО ТЕ КАРА ДА ГО ОБИЧАШ ДО ГРОБ

А мачове като този в Истанбул с Милан или онзи в Кардиф с Уест Хям, или от тази година с Кардиф на Уембли, финала за купата на УЕФА срещу Алавес, мачовете с Реал Мадрид, Челси, Барселона и т.н. в шампионската лига ме накараха да вярвам, че този отбор е орисан да печели, и то не по обикновен начин. Винаги когато изглежда, че няма никакъв шанс за победа Ливърпул е в състояние да я постигне.
ПРОСТО ЕДИН НЕОБИКНОВЕН ОТБОР КОЙТО ТЕ КАРА ДА ГО ОБИЧАШ ДО ГРОБ

9 МАРТ 1230 Битката при Клокотница
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."
"В лято 6738, индикт 3 аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, излязох на война в Романия и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен."
- RedMagic
- Контакти:
Ливърпул си е Ливърпул, YNWA !
[center]Be Afraid EPL, Be Very Afraid![/center]
[center][wrapimg=]http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2013/09/29/10002648243_752fa70700_o.gif[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2013/09/29/10002648243_752fa70700_o.gif[/wrapimg][/center]
- Станко Йовчев
Честито на всички фенове на Ливърпул 

batmanlevski написа:отговарям според заглавието - най–големия проблем на ц. е а.с. дали обаче отборите на Л., Л., Ч . или Ч.М. ще бъдат ш. не е от з. защото м. е с . и н. да отиде при д . заради проблема с т.
честито на всички фенове на отбора 

две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената!