Трансферни гафове и сляпо доверие - Ливърпул днес!

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

john barnes

Re: Трансферни гафове и сляпо доверие - Ливърпул днес!

Мнениеот john barnes » 11 мар 2012 22:45

RedMagic написа:
AnalBreaker написа:Рафаел Бенитез знае какви играчи да купи, а Далглиш е тотално изперкал

Кои по-точно ? Риера, Ел Жар и другите смешници, които привлече ? Рафа похарчи 300 милиона паунда и привлече само 5 футболиста наистина от световна класа и това са - Фернандо Торес, Чаби Алонсо, Хавиер Масчерано, Хосе Рейна и Луис Гарсия ! Всичко друго са или добри футболисти, или средни, или посредствени, каквито бяха 80% от футболистите, привлечени от Рафа. 8-)

300 млн. викаш е похарчил....за колко сезона обаче? а легендата изхарчи 120 млн. САМО за ЕДИН сезон. нека да видим и другите играчи,които все още играят в първия отбор-агер,шкъртел,глен джонсън,лукас,каут...със изброените от теб,това прави точно 10 човека.сега и резервите да изброим-бабел,бенаюн,арбелоа,аурелио(във силните му години),риера...като цяло май хич нямахме лош отбор или не си съгласен?
Имало едно време един Манчестър Юнайтед, който играел с малък успех в Англия и абсолютно никакъв в Европа. Далеч от надмощието си днес в Премиър Лийг и отсъстващ от големите международни сцени, той се люшкал между анонимността и посредствеността.

Потребителски аватар
RedMagic
Контакти:

Мнениеот RedMagic » 11 мар 2012 22:56

john barnes написа:
RedMagic написа:
AnalBreaker написа:Рафаел Бенитез знае какви играчи да купи, а Далглиш е тотално изперкал

Кои по-точно ? Риера, Ел Жар и другите смешници, които привлече ? Рафа похарчи 300 милиона паунда и привлече само 5 футболиста наистина от световна класа и това са - Фернандо Торес, Чаби Алонсо, Хавиер Масчерано, Хосе Рейна и Луис Гарсия ! Всичко друго са или добри футболисти, или средни, или посредствени, каквито бяха 80% от футболистите, привлечени от Рафа. 8-)

300 млн. викаш е похарчил....за колко сезона обаче? а легендата изхарчи 120 млн. САМО за ЕДИН сезон. нека да видим и другите играчи,които все още играят в първия отбор-агер,шкъртел,глен джонсън,лукас,каут...със изброените от теб,това прави точно 10 човека.сега и резервите да изброим-бабел,бенаюн,арбелоа,аурелио(във силните му години),риера...като цяло май хич нямахме лош отбор или не си съгласен?

Риера никога не е бил повече от посредствен футболист за мен. А тук говорим за трансферите на Рафа, не за тези на Кени, за които си разбрал мнението ми. Съгласен съм, че Агер, Шкъртел, Джонсън, Лукас и Каут са добри футболисти, но определено не са чак световна класа. И от трансферите на Кени одобрявам (макар, че никой в клуба не го интересува какво одобрявам аз и какво не) само и единствено Суарес, който е супер слаб след расистките глупости и Енрике, който е един от най-добрите на поста си в момента. Коатес е твърде млад, за да се правят оценки, но ще стане приличен защитник. И да, съгласен съм, че Ливърпул в състав Рейна; Арбелоа, Карагър, Хюпия, Аурелио; Алонсо, Масчерано, Бенаюн, Каут, Джерард; Торес изглежда като отбор, способен да се бори за титлата. И потвърждението за това беше сезон 08/09, в който ако бяхме спечелили титлата, нито Рафа щеше да бъде уволнен, нито Ливърпул щеше да се срине по толкова жалък и долен начин. Още по-малко пък играчи като Алонсо (който така и не разбрах защо точно беше продаден), Масчерано, Торес и т.н. щяха да изгубят желание да бранят червената фланелка, но както и да е, минало заминало.
[center]Be Afraid EPL, Be Very Afraid![/center]
[center][wrapimg=]http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2013/09/29/10002648243_752fa70700_o.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 11 мар 2012 23:09

Алонсо му беше заявено че ще се търси друг човек на неговия пост и ще бъде продаден. Изигра сезона на живота си и си тръгна като един от най-големите ни халфове в последните 20 години. Нищо сложно.

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 12 мар 2012 00:24

Alonso_Massa написа:Добре де аз като човек, който защитаваше до някъде Далглиш вече започнах да се съмнявам в качествата му и не разбирам как може да има доволни хора... Не виждате ли че начина по който Далглиш тренира футболистите не е правилен??? Не може един Суарез, който е световна класа да идва с визитката на футболист с над 100 гола, а в момента да не може да вкара 1... Това какво е??? Защо по дяволите Далглиш не поработи над Суарез вместо да се занимава с безнадежния Керъл постоянно??? Аз всеки път като гледам снимки от тренировки виждам Далглиш и до него Керъл... Защо аз питам не се помогне на Суарез, който може да влачи отбора си на гърба, а се помага на Керъл, който не може онези елемнтарни неща като да си поведеш топката, да я спреш, да не се спъваш в собствените си крака докато дриблираш, което се учи още като се започва да се тренира футбол... Защо не се взимат никакви мерки в завършването на атаката??? Защо именно със Суарез не се оттрнира този елемент, който завършва повечето ни атаки, а се помага на Керъл, който ако е завършил и 5% от атаките ни ще бъде невероятно??? Защо Даунинг като е нулев вече колко кръга продължава да е налаган така упорито, а за сметка на него не се пусне доказалия се не веднъж Белами, или борбения Каут, или Макси, който без да има някакви кой знае какви умения знае къде да бъде за да може да отбележи гол??? И защо продължава с налагането на Хендерсън като Шелви е с класи над него, на всичкото отгоре е по-малък и не струва на клуба 16 милиона??? Айде тези които го защитават да ми отговорят на тези елементарни риторични въпроси...

от коментара ти да разбирам ли, че ако утре видя снимка от тренировките на която Карагър е до Кени, в този ден е бил трениран само Карагър? Не мога да разбера откъде ги вадиш тези изводи, че се работи само с Керъл, а Суарез никой не го тренира. И ако за яловостта на Керъл и Суарез е виновен Кени, за яловостта на Торес примерно кой е виновен - Рафа, Рой, Кени, Анчелоти, АВБ или дел Боске? Когато Белъми беше във върховата си форма този сезон видяхме как фитнеса му не позволи да изиграе 3 мача на високо ниво. Точно това е причината да се застоява повече при резервите и да бъде пускан в най-възловите мачове. за Каут и Макси казах по-рано защо дълго време не бяха сред титулярите и ако Каут започна да връща мястото си за Макси това не е много сигурно. точно затова смятах, че въпреки силния край на миналия сезон, Макси ще бъде продаден лятото, но за съжаление не се откри купувач за него. на Хендерсън му се налагаше през целия сезон да покрива дупките оставени от контузиите на Джерард и Лукас и неубедителните игри на Каут и Спиъринг. Ако тези фактори не бяха на лице едва ли щеше да играе толкова често и всички вие го знаете това. Това че на Шелви трябваше да бъдат дадени повече шансове за сметка на АДАМ е съвсем, съвсем отделна тема и аз съм съгласен с това твърдение. Надявам се да съм успял да ти отговоря на въпросите. Ако има още въпроси, с радост ще отговарям пак :)
[center]ИзображениеИзображениеИзображение
Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 12 мар 2012 00:55

Шелви е на позицията на Джерард и Хендерсън. НЕ смятам че Шелви и Адам са взаимозаменяеми..

Потребителски аватар
Liverpool_EC
Контакти:

Мнениеот Liverpool_EC » 12 мар 2012 05:22

wolf написа:Алонсо му беше заявено че ще се търси друг човек на неговия пост и ще бъде продаден. Изигра сезона на живота си и си тръгна като един от най-големите ни халфове в последните 20 години. Нищо сложно.

В едно интервю Шаби каза,че след като Реал го поиска и той е попитал Рафата какво мисли за този трансфер,последния му е заявил,че може да се оправя и без него :!: Последствията от това(високомерно) решение всички ги знаем...същото 7 място(ама без толкова силни Сити и Тотнъм,нали така) и Ливърпул вече 3ти сезон не може да влезе в релсите в които беше :!:

fearless for lfc

Мнениеот fearless for lfc » 12 мар 2012 05:24

john barnes написа:
RedMagic написа:

Това 120 като изхарчено звучи внушително, но всъщност баланса на Кени е - 42 900 000 ПАУНДА. 26 боклука си заминаха и 7 нови попълнения дойдоха.

Потребителски аватар
Liverpool_EC
Контакти:

Мнениеот Liverpool_EC » 12 мар 2012 06:42

Дълбок поклон пред Dzheff за погледа ,който има(единствено съм на друго мнение за Мейрелеш,ама това е вече минало)Карса ти си един мнг разбран пич и е истинско удоволствие да се говори с теб!!!
Под ръководството на Кени наистина отбора имаше мачове със страхотна игра и на база на това е моята подкрепа към Далглиш,защото щом е имало искри там някъде може да има и светлина...нормално е когато се гради един нов отбор някъде нещо да не сработва,този сезон това е за съжаление завършващия удар,но затова и на този човек трябва да му се даде картбланш на доверие и да се види какво ще промени в следващия трансферен прозорец.Защото стабилната защита е на лице,създавнето на положения също(№1 във ВЛ-статистически факт),уви на последно място сме по реализирането им! Това може да се промени само с двама нови футболиста,защо да не се даде шанс на Кени да си ги намери??? Чудите се защо,Хендерсън е налаган титуляр-ами защото на един 20г футболист му трябва игрово време за да се ушлайфа и понякога колкото и да е слаб просто трябва да играе(идентична е ситуацията с ДеХеа и Съра според мен),на пейката няма как да си избие парите!!! И за Керъл важи същото (колкото и да не го харесвам)...Защото тези футболисти не са взети за един сезон в топ 4.Затова и им се дава шанс за сметка на Макси и Каут,защото се търси ядро от футболисти за отбор за 4,5 г напред,а не за издрапване на сезона...Друг е въпроса дали всички от тях ще успеят,но без да бъдат "налагани" няма как да разберем...затова и "оправдавам" Кени в това отношение,виж за Шелви и аз не го разбирам,ама надали някога ще имаме мениджър да угоди на всички във форума :lol: Защо никой не обръща внимание как заради Рейна ВСЕКИ СЕЗОН изтърваме по 10т(не го казвам това заради вчерашния гол!!!).А той нито е нов,нито е млад!!! Защото ако си беше свършил работата по-добре предните кръгове можеше да сме пред Арсенал преди мача на Анфийлд и тогава обстоятелствата да са корено различни от психологическа гледна точка...И макар за мен фактора късмет да не е оправдание,едва ли и най-големите песимисти(реалисти) ще отрекът че втори такъв каръшки сезон с 26,7 греди и 6 изпуснати дузпи няма как да се повтори в следващите 20г...гредата вчера лош късмет ли беше или Съндърланд тренират на тренировка да се удря във вратаря и после да се върне в откил се нападател????И не знам защо толкова го обвинявате човека,че не може да се справи с проблем натрупан след толкова мнг години(все едно предните 10г бяхме 5,6 пъти шампиони и 3,4 пъти на 2ро място и откакто дойде той не играем в ЕКТ).Далглиш поне показа мъжество и си вдигна задника за любимия си клуб и застана на горещия стол на 60г,когато бяхме на 16 място и представянето и духа на играчите бяха за затвор!!!Затова заслужава елементарно уважение и подкрепа и затова на мен не ми пречи да го видя още 6 или 10 месеца(или колкото е рекъл Хенри)дали ще се справи преди да го заклеймя,че е изпята песен!!!Не защото съм му луд фен или защото е най-титулования ни футболист в историята,нито съм го гледал едно време,а по записи ми е трудно да скачам от радост :) Просто заслужава уважение и според работата си за мен лично и търпение,така стават хубавите работи с търпение.Уви в България тази дума я няма в тълковния речник :!: Защото преди мача със Съндърланд се вееше един флаг на стадиона-Kenny Dalglish is the Boss!!!
П.П- и все пак ако направим още 5,6 загуби и отпаднем от Стоук има реален шанс Хенри да го смени през май,но това си го решава той- аз просто изказах позицията си на фен!

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 12 мар 2012 06:48

Dzheff написа:
Alonso_Massa написа:Добре де аз като човек, който защитаваше до някъде Далглиш вече започнах да се съмнявам в качествата му и не разбирам как може да има доволни хора... Не виждате ли че начина по който Далглиш тренира футболистите не е правилен??? Не може един Суарез, който е световна класа да идва с визитката на футболист с над 100 гола, а в момента да не може да вкара 1... Това какво е??? Защо по дяволите Далглиш не поработи над Суарез вместо да се занимава с безнадежния Керъл постоянно??? Аз всеки път като гледам снимки от тренировки виждам Далглиш и до него Керъл... Защо аз питам не се помогне на Суарез, който може да влачи отбора си на гърба, а се помага на Керъл, който не може онези елемнтарни неща като да си поведеш топката, да я спреш, да не се спъваш в собствените си крака докато дриблираш, което се учи още като се започва да се тренира футбол... Защо не се взимат никакви мерки в завършването на атаката??? Защо именно със Суарез не се оттрнира този елемент, който завършва повечето ни атаки, а се помага на Керъл, който ако е завършил и 5% от атаките ни ще бъде невероятно??? Защо Даунинг като е нулев вече колко кръга продължава да е налаган така упорито, а за сметка на него не се пусне доказалия се не веднъж Белами, или борбения Каут, или Макси, който без да има някакви кой знае какви умения знае къде да бъде за да може да отбележи гол??? И защо продължава с налагането на Хендерсън като Шелви е с класи над него, на всичкото отгоре е по-малък и не струва на клуба 16 милиона??? Айде тези които го защитават да ми отговорят на тези елементарни риторични въпроси...

от коментара ти да разбирам ли, че ако утре видя снимка от тренировките на която Карагър е до Кени, в този ден е бил трениран само Карагър? Не мога да разбера откъде ги вадиш тези изводи, че се работи само с Керъл, а Суарез никой не го тренира. И ако за яловостта на Керъл и Суарез е виновен Кени, за яловостта на Торес примерно кой е виновен - Рафа, Рой, Кени, Анчелоти, АВБ или дел Боске? Когато Белъми беше във върховата си форма този сезон видяхме как фитнеса му не позволи да изиграе 3 мача на високо ниво. Точно това е причината да се застоява повече при резервите и да бъде пускан в най-възловите мачове. за Каут и Макси казах по-рано защо дълго време не бяха сред титулярите и ако Каут започна да връща мястото си за Макси това не е много сигурно. точно затова смятах, че въпреки силния край на миналия сезон, Макси ще бъде продаден лятото, но за съжаление не се откри купувач за него. на Хендерсън му се налагаше през целия сезон да покрива дупките оставени от контузиите на Джерард и Лукас и неубедителните игри на Каут и Спиъринг. Ако тези фактори не бяха на лице едва ли щеше да играе толкова често и всички вие го знаете това. Това че на Шелви трябваше да бъдат дадени повече шансове за сметка на АДАМ е съвсем, съвсем отделна тема и аз съм съгласен с това твърдение. Надявам се да съм успял да ти отговоря на въпросите. Ако има още въпроси, с радост ще отговарям пак :)

Еми пич то си личи, че Суарез не е трениран както трябва и очевидно се набляга на Керъл... Не може както обясних футболист с над 100 гола да идва при нас и за почти 40 мача да има 10 гола... А за каква яловост на Торес ми говориш като човека има 81 гола за нас? Ако сега се опитваш да ми говориш за представянето му в Челси още от сега ти казвам не ме интересува! Мен ме интересуват какво правят играчите в Ливърпул! А дори Белами, Каут и Макси да са в най-лошата си форма пак шанса да вкарат гол в сравнение с Даунинг е по-голям... Иначе не разбирам какви дупки е запълвал Хендерсън като цял мач все едно играем с 10 човека като е той на терена, защото името му не се чува... А когато Шелви беше в игра срещу Вила мисля, че беше мача беше много по-активен отколото Хендерсън беше за последните ни 5 мача взети заедно... Защо питам аз Шелви не запълваше дупките? Айде стига съм се ядосвал... Дано пък се окажеш прав и Кени ни изведе до тази титла, че вече наистина започва да ми става мъчно за този велик отбор.
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 12 мар 2012 09:10

wolf написа:Шелви е на позицията на Джерард и Хендерсън. НЕ смятам че Шелви и Адам са взаимозаменяеми..

След контузията на Лукас и след като се видя, че Адам не може да играе като деф халф (т.е от началото на календарната година) на позицията деф халф играе Джерард или когато него го няма - Хендерсън или Спиъринг, а Адам играе малко пред тях. При положение, че Шелви е офанзивен халф струва ми се, че спокойно можеше да замести Адам в някои мачове особено в присъствието на Джерард на терена.
Liverpool_EC написа:Дълбок поклон пред Dzheff за погледа ,който има

Благодаря за оценката!
Liverpool_EC написа:Далглиш поне показа мъжество и си вдигна задника за любимия си клуб и застана на горещия стол на 60г,когато бяхме на 16 място и представянето и духа на играчите бяха за затвор!!!Затова заслужава елементарно уважение и подкрепа и затова на мен не ми пречи да го видя още 6 или 10 месеца(или колкото е рекъл Хенри)дали ще се справи преди да го заклеймя,че е изпята песен!!!

Евала за този коментар! Жалко, че повечето хора имат твърда къса памет, за да го разберат...
Alonso_Massa написа:А за каква яловост на Торес ми говориш като човека има 81 гола за нас? Ако сега се опитваш да ми говориш за представянето му в Челси още от сега ти казвам не ме интересува! Мен ме интересуват какво правят играчите в Ливърпул!

Яловостта на Торес започна още от пролетния полусезон на последния сезон на Рафа, продължи на СП 2010 и при Рой, та чак до ден днешен. През това време той е бил под ръководството на всички тези мениджъри които изброих при предния си коментар. И факта, че нито един от тези мениджъри не е успял да направи нищо, за да подобри неговата форма е показателен, че не винаги за формата на даден футболист е отговорен мениджъра, а понякога причината е в самия футболист... При това положение съвсем не е изключено същата причини да се коренят и в представянето на Суарез за нас. За това дадох този пример и направих това сравнение...
[center]ИзображениеИзображениеИзображение
Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Върни се в “Ливърпул”