Трансферни гафове и сляпо доверие - Ливърпул днес!

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

haha

Re: Трансферни гафове и сляпо доверие - Ливърпул днес!

Мнениеот haha » 11 мар 2012 18:24

Съгласен съм на 100% с мнението на автора,все едно аз съм го писал.След идването на новите собственици,махането на дядо Рой и добрите игри през пролетта си мислех,че отборът ще тръгне нагоре-не таях надежди за титла,но мислех,че ще имаме шансове за топ 4.Тогава дойде лятото,Кени натири двамата може би най-интелигенти във футболно отношение играчи в отбора ни Акуилани и Мейрелеш.После взе "борбените британци"-още тогава бях много предубеден относно качествата им,ето че мнението ми за тях се оправда.Честно казано не знам,а и не ме интересува особено негови ли са тези трансфери или на Комоли,но съм убеден,че за тези пари,които пръснахме за британските дървета можеше да вземем в пъти по-добри играчи.
Не знам,дали Далглиш трябва да остане след края на сезона или не,но ако продължаваме да действаме по същия начин на трансферния прозорец няма да я бъде.Не мога и да не отбежела недоумението си от някои негови тактически решения по време на мач,както и безкрайно закъснелите смени (доста често).
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 11 мар 2012 19:07

аз искам да ви питам няколко неща. ако се сбъдне мечтата на живота ви и най-голямата легенда в историята на Ливърпул бъде уволнен и бъде назначен този който вие желаете (било то Рафа, било Боаш, било Хидинг и т.н.) и догодина отново не влезем в ШЛ и той ли ще трябва да бъде уволнен?... и всеки път ли като не влизаме в ШЛ още първата година от започването на работа на новия мениджър трябва да го сменяме? Как мислите че с нов мениджър всяка година ще изградим последователна стратегия за развитието на отбора? И ако започваме всяка година да градим отбор отначало кога ще стигнем нивото на водещите отбори в Европа? Защо Ливърпул се слави като отбора сменял най-малко мениджъри в своята история?
Моля ви отговорете ми на тези въпроси, защото аз съм лаик, сляп наивник и от нищо не разбирам...
[center]ИзображениеИзображениеИзображение
Walk on with hope in your heart and YNWA! YNWA!!![/center]

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 11 мар 2012 19:13

Ситуацията е доста деликатна и няма да е зле да се вземат мерки вътре в клуба преди да се станало твърде късно.

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 11 мар 2012 19:25

Заради промяната на скандиранията от "осанна" до "разпни го" на 99% от феновете на Левски към Мъри Стоилов в рамките на 2 месеца аз престанах да се отъждествявам с тези хора, въпреки че продължавам да симпатизирам на този отбор. Предполагам, че тук има доста фенове на ЦСКА и ми е интересно как гледат те на това, че през месец и половина имат нов треньор. Тъй като зная че има доста варненци тук ми е интересно дали са били възхитени от абсурдните уволнения на Ясен Петров и Никола Спасов? Всички тези абсурди в кажи речи всички БГ отбори ме отблъснаха от БГ футбола и почти спрях да го следя. Но ето че за БГ феновете това е нормално и явно много ви се иска Ливърпул да заприлича на пародията в БГ отборите. Не случайно в последните години МЮ и Арсенал са водещи отбори в Англия и основната причина за това е, че техните мениджъри са в отборите им съответно от 26 и 14 години. Неслучайно Барса в последните 5-6 години е водещ отбор и масата фенове там хвърлят боб и палят свещи Гуардиола да не напусне клуба. Но естествено това са размисли на човек, който си няма хабер от нищо... вие дето искате през два месеца нов мениджър по-добре ги виждате нещата...

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 11 мар 2012 19:55

Dzheff написа:аз искам да ви питам няколко неща. ако се сбъдне мечтата на живота ви и най-голямата легенда в историята на Ливърпул бъде уволнен и бъде назначен този който вие желаете (било то Рафа, било Боаш, било Хидинг и т.н.) и догодина отново не влезем в ШЛ и той ли ще трябва да бъде уволнен?... и всеки път ли като не влизаме в ШЛ още първата година от започването на работа на новия мениджър трябва да го сменяме? Как мислите че с нов мениджър всяка година ще изградим последователна стратегия за развитието на отбора? И ако започваме всяка година да градим отбор отначало кога ще стигнем нивото на водещите отбори в Европа? Защо Ливърпул се слави като отбора сменял най-малко мениджъри в своята история?
Моля ви отговорете ми на тези въпроси, защото аз съм лаик, сляп наивник и от нищо не разбирам...

Аз също не скандирам "оставка", поне не до края на сезона, точно защото не съм наясно кой ще дойде. Но нека ти задам и аз няколко въпроса, с които се надявам и че съм ти отговорил:
1. Не мислиш ли, че отборът играе слабо и има моментни проблясъци срещу по-силните отбори, както ги е имал винаги, но дори и те тази година не са чак толкова ярки?
2. Съгласен ли си с направените входящи и изходящи трансфери на Мейрелеш и Акуилани? (ако за първия не се знае какво точно е положението, то вторият 100% напусна по желание на мениджъра).
3. Съгласен ли си, че Хендерсън е титуляр във всеки мач при положение, че има едва 3-4 добри мача за отбора, че Каут и Макси (който не блести кой знае колко, но може да е безценен с головия си нюх точно в период, в който отборът очевидно не може да намери начин да бележи) играят рядко заради Хендерсън и Даунинг? Това се отнася и за Шелви, който е играл много по-малко, но показал доста повече от 16-милионната бъдеща звезда на европейския и световен футбол.
4. Би ли бил доволен, ако завършим сезона само с една спечелена Карлинг къп и на настоящата позиция в първенството? След отбори като Челси, които тази година са откровено смешни и Нюкасъл, които си направиха цялата селекция с 40-те милиона от нас за Керъл и Енрике?
5. Много е лесно да казваш, че нещо се гради и трябва време, но в действителност дали се гради наистина? Според мен, когато се гради нещо има бавни, но сигурни признаци, че това е така. В случая това би било плавно подобряване на играта от мач на мач, постепенно реализиране на по-голяма част от головете положения, печеленето на по-голям брой точки най-вече срещу отборите след нас в класирането и т.н. Може би ще ми кажеш, че спечелихме Карлинг къп. Добре, това е трофей и аз не го омаловажавам, радвам му се, но миналата година я спечелиха Бирмингам, а сега всички знаем те къде са. Не се дава шанс и на младите таланти, те или играят за дубъла или се дават под наем в Чемпиъншип. Та въпросът ми е - по кое разбираш, че нещо се гради, защото аз наистина не виждам такива индикации?
Убедил съм се, че си интелигентен човек и заради това със сигурност знам, че ще ми отговориш на въпросите, заради което предварително ти благодаря.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 11 мар 2012 20:29

Dzheff написа:Заради промяната на скандиранията от "осанна" до "разпни го" на 99% от феновете на Левски към Мъри Стоилов в рамките на 2 месеца аз престанах да се отъждествявам с тези хора, въпреки че продължавам да симпатизирам на този отбор. Предполагам, че тук има доста фенове на ЦСКА и ми е интересно как гледат те на това, че през месец и половина имат нов треньор. Тъй като зная че има доста варненци тук ми е интересно дали са били възхитени от абсурдните уволнения на Ясен Петров и Никола Спасов? Всички тези абсурди в кажи речи всички БГ отбори ме отблъснаха от БГ футбола и почти спрях да го следя. Но ето че за БГ феновете това е нормално и явно много ви се иска Ливърпул да заприлича на пародията в БГ отборите. Не случайно в последните години МЮ и Арсенал са водещи отбори в Англия и основната причина за това е, че техните мениджъри са в отборите им съответно от 26 и 14 години. Неслучайно Барса в последните 5-6 години е водещ отбор и масата фенове там хвърлят боб и палят свещи Гуардиола да не напусне клуба. Но естествено това са размисли на човек, който си няма хабер от нищо... вие дето искате през два месеца нов мениджър по-добре ги виждате нещата...

Аз лично бях и все още съм симпатизант на Мастиката, независимо дали Кривия редеше състава или не. Направи опит за нещо хубаво, постигна страхотни резултати.. Ясен го изгониха поради очевадни причини но няма да се спирам на тях тук и в момента. Съгласен съм, че мениджър не се сменя от днес за утре още повече че сме клуб с такива разбирания че това просто не върви. Челси смени 7 мениджъра за 9 години и??? Друг освен Моуриньо и Хидинк /както и Грант може би който ги закара на финал който трябваше да спечелят/ да е имал успехи при имената които акостираха при тях?

Потребителски аватар
Dzheff
Контакти:

Мнениеот Dzheff » 11 мар 2012 20:38

Karsa Orlong написа: Аз също не скандирам "оставка", поне не до края на сезона, точно защото не съм наясно кой ще дойде. Но нека ти задам и аз няколко въпроса, с които се надявам и, че съм ти отговорил:
1. Не мислиш ли, че отборът играе слабо и има моментни проблясъци срещу по-силните отбори, както ги е имал винаги, но дори и те тази година не са чак толкова ярки?
2. Съгласен ли си с направените входящи и изходящи трансфери на Мейрелеш и Акуилани? (ако за първия не се знае какво точно е положението, то вторият 100% напусна по желание на мениджъра).
3. Съгласен ли си, че Хендерсън е титуляр във всеки мач при положение, че има едва 3-4 добри мача за отбора, че Каут и Макси (който не блести кой знае колко, но може да е безценен с головия си нюх точно в период, в който отборът очевидно не може да намери начин да бележи) играят рядко заради Хендерсън и Даунинг? Това се отнася и за Шелви, който е играл много по-малко, но показал доста повече от 16-милионната бъдеща звезда на европейския и световен футбол.
4. Би ли бил доволен, ако завършим сезона само с една спечелена Карлинг къп и на настоящата позиция в първенството? След отбори като Челси, които тази година са откровено смешни и Нюкасъл, които си направиха цялата селекция с 40-те милиона от нас за Керъл и Енрике?
5. Много е лесно да казваш, че нещо се гради и трябва време, но в действителност дали се гради наистина? Според мен, когато се гради нещо има бавни, но сигурни признаци, че това е така. В случая това би било плавно подобряване на играта от мач на мач, постепенно реализиране на по-голяма част от головете положения, печеленето на по-голям брой точки най-вече срещу отборите след нас в класирането и т.н. Може би ще ми кажеш, че спечелихме Карлинг къп. Добре, това е трофей и аз не го омаловажавам, радвам му се, но миналата година я спечелиха Бирмингам, а сега всички знаем те къде са. Не се дава шанс и на младите таланти, те или играят за дубъла или се дават под наем в Чемпиъншип. Та въпросът ми е - по кое разбираш, че нещо се гради, защото аз наистина не виждам такива индикации?
Убедил съм се, че си интелигентен човек и заради това със сигурност знам, че ще ми отговориш на въпросите, заради което предварително ти благодаря.

1. точно по отношение на разиграване и контрол на топката, взаимодействие между играчите, създаване на положения (ако това се разбира под "игра") смятам че от времето на Рой Евънс досега "играем" най-добре, като единственото изключение е може би финалния щурм, който направихме през сезона когато завършихме на 2ро място, когато направихме наистина велики мачове. това че тази "игра" не дава исканите от всички нас резултати е отделен въпрос, за което ще стане дума по-долу.
2. Купуването на Акуйлани е може би най-големия транферен гаф на Рафа след продажбата на Алонсо. Не зная дали Хендерсън или Адам са по-добри или лоши от него, но и със сигурност не е кандидат за златната топка, че да се изкарва, че едва ли не това е основната причина да нямаме исканите резултати в момента. Колкото до Мейрелеш - също не го исках в отбора, защото неговият трансфер за чичо Рой означаваше да кажем сбогом на надеждите да привлечем Ван дер Ваарт. И ако след пристигането на Кени в рамките на 2 месеца имаше моментен проблясък през останалото време беше плачевен и съвсем нямаше основание да извива ръце на отбора и да поставя ултиматуми на ръководството, още повече че той беше наясно с новата политика на отбора.
3. Каут в дълги периоди не беше в познатата форма, която сме свикнали да виждаме от него, същото се отнася и за Макси. Като прибавим към това и напредналата им възраст беше и е нормално да се търсят техни алтернативи в състава. Алтернативите и в без това не особено широкия ни състав за техните постове са точно Хендерсън и Даунинг. В началото Хендо беше този, който показваше по-добри игри, а след това такива показа Даунинг. Вярно е че може би очакванията към тях все пак бяха доста по-големи, но като се имат предвид контузиите на Лукас и Джерард, на този етап те са почти без конкуренция и затова играят толкова често. Съгласен съм че Шелви заслужаваше може би малко повече възможности да се докаже, както ми се искаше и Пачеко да остане като резервен нападател, но в края на краищата пък мениджъра е този който преценява и взема тези решения.
4. Позицията на която сме е определено разочароваща, но пак се връщам на въпросите които зададох по-горе и моето мнение е че не трябва да се избързва със смяна на мениджъра всеки път когато нещата не вървят така както ни се иска. И МЮ и Арсенал са имали своите добри и слаби периоди, но шефовете им са останали достатъчно далновидни да им дадат кредит на доверие. Дали Кени или някой друг на негово място се нуждае точно от това, за да работи спокойно и последователно, за да изчисти слабостите и да изведе отбора напред. С постоянно връщане на стартта всеки път когато някой ни изпревари, докато останалите си продължават напред, не мисля че ще прогресираме особено, ако това ни стане порочна политика разбира се.
5. Когато Кени пое отбора ситуацията в него можеше да бъде сравнена единствено с това което е представлявал клуба преди 1 декември 1959г и идването на Шенкли в клуба. И двамата в първите си сезони наблягат на "разчистване" на отбора и успокояване на обстановката. На практика едва след това Шенкли започва да гради основите на новия Ливърпул, печели промоция и прави от Ливърпул най-успешния клуб в Англия. При това състояние на Ливърпул каквото беше преди година само Кени е в състояние да повтори делото на Шенкли в момента и никой друг. Може и тенекиена купа да сме спечелили, но тази купа е доказателство, че Ливърпул се връща на победния път. Преди година-две изпадахме в срамните ситуации да играем защитно срещу отборите от долната половина на таблицата (последните месеци на Рафа и управлението на Рой), а сега може и резултатите да не са най-добрите, но както казах по-горе поне като "игра" и владеене на топката надиграваме съперниците си и ние сме тези които се опитваме да движим събитията на терена. И при победи и при загуби ние ВИНАГИ сме имали повече владеене на топката, повече удари извън и във вратата, повече статични положения в наша полза. Това, което ни липсва цял сезон е точен завършващ удар, а и от началото на календарната година и стабилността на вратаря ни е само добро пожелание, но не и реалност. За да оценим реално накъде отива Ливърпул трябва да мине повече време. Защото аз съм на мнение, че точно най-успешния ни сезон в последните 10 години крие в себе си доста от предпоставките вече 3 години да сме в криза, но тогава заради добрите резултати никой не виждаше тези симптоми... Така че нека да не бързаме със заключенията и да оставим един от тримата ни най-добри мениджъри в историята да си свърши работата...

Потребителски аватар
Karsa Orlong
Контакти:

Мнениеот Karsa Orlong » 11 мар 2012 21:02

Dzheff написа:
Karsa Orlong написа: Аз също не скандирам "оставка", поне не до края на сезона, точно защото не съм наясно кой ще дойде. Но нека ти задам и аз няколко въпроса, с които се надявам и, че съм ти отговорил:

1. точно по отношение на разиграване и контрол на топката, взаимодействие между играчите, създаване на положения (ако това се разбира под "игра") смятам че от времето на Рой Евънс досега "играем" най-добре, като единственото изключение е може би финалния щурм, който направихме през сезона когато завършихме на 2ро място, когато направихме наистина велики мачове. това че тази "игра" не дава исканите от всички нас резултати е отделен въпрос, за което ще стане дума по-долу.
2. Купуването на Акуйлани е може би най-големия транферен гаф на Рафа след продажбата на Алонсо. Не зная дали Хендерсън или Адам са по-добри или лоши от него, но и със сигурност не е кандидат за златната топка, че да се изкарва, че едва ли не това е основната причина да нямаме исканите резултати в момента. Колкото до Мейрелеш - също не го исках в отбора, защото неговият трансфер за чичо Рой означаваше да кажем сбогом на надеждите да привлечем Ван дер Ваарт. И ако след пристигането на Кени в рамките на 2 месеца имаше моментен проблясък през останалото време беше плачевен и съвсем нямаше основание да извива ръце на отбора и да поставя ултиматуми на ръководството, още повече че той беше наясно с новата политика на отбора.
3. Каут в дълги периоди не беше в познатата форма, която сме свикнали да виждаме от него, същото се отнася и за Макси. Като прибавим към това и напредналата им възраст беше и е нормално да се търсят техни алтернативи в състава. Алтернативите и в без това не особено широкия ни състав за техните постове са точно Хендерсън и Даунинг. В началото Хендо беше този, който показваше по-добри игри, а след това такива показа Даунинг. Вярно е че може би очакванията към тях все пак бяха доста по-големи, но като се имат предвид контузиите на Лукас и Джерард, на този етап те са почти без конкуренция и затова играят толкова често. Съгласен съм че Шелви заслужаваше може би малко повече възможности да се докаже, както ми се искаше и Пачеко да остане като резервен нападател, но в края на краищата пък мениджъра е този който преценява и взема тези решения.
4. Позицията на която сме е определено разочароваща, но пак се връщам на въпросите които зададох по-горе и моето мнение е че не трябва да се избързва със смяна на мениджъра всеки път когато нещата не вървят така както ни се иска. И МЮ и Арсенал са имали своите добри и слаби периоди, но шефовете им са останали достатъчно далновидни да им дадат кредит на доверие. Дали Кени или някой друг на негово място се нуждае точно от това, за да работи спокойно и последователно, за да изчисти слабостите и да изведе отбора напред. С постоянно връщане на стартта всеки път когато някой ни изпревари, докато останалите си продължават напред, не мисля че ще прогресираме особено, ако това ни стане порочна политика разбира се.
5. Когато Кени пое отбора ситуацията в него можеше да бъде сравнена единствено с това което е представлявал клуба преди 1 декември 1959г и идването на Шенкли в клуба. И двамата в първите си сезони наблягат на "разчистване" на отбора и успокояване на обстановката. На практика едва след това Шенкли започва да гради основите на новия Ливърпул, печели промоция и прави от Ливърпул най-успешния клуб в Англия. При това състояние на Ливърпул каквото беше преди година само Кени е в състояние да повтори делото на Шенкли в момента и никой друг. Може и тенекиена купа да сме спечелили, но тази купа е доказателство, че Ливърпул се връща на победния път. Преди година-две изпадахме в срамните ситуации да играем защитно срещу отборите от долната половина на таблицата (последните месеци на Рафа и управлението на Рой), а сега може и резултатите да не са най-добрите, но както казах по-горе поне като "игра" и владеене на топката надиграваме съперниците си и ние сме тези които се опитваме да движим събитията на терена. И при победи и при загуби ние ВИНАГИ сме имали повече владеене на топката, повече удари извън и във вратата, повече статични положения в наша полза. Това, което ни липсва цял сезон е точен завършващ удар, а и от началото на календарната година и стабилността на вратаря ни е само добро пожелание, но не и реалност. За да оценим реално накъде отива Ливърпул трябва да мине повече време. Защото аз съм на мнение, че точно най-успешния ни сезон в последните 10 години крие в себе си доста от предпоставките вече 3 години да сме в криза, но тогава заради добрите резултати никой не виждаше тези симптоми... Така че нека да не бързаме със заключенията и да оставим един от тримата ни най-добри мениджъри в историята да си свърши работата...

Хубаво. Надявам се ти да си прав, а не аз. Но надеждите са едно, а реалността - друго. Дано догодина по това време да са се слели...

Потребителски аватар
RedMagic
Контакти:

Мнениеот RedMagic » 11 мар 2012 21:14

AnalBreaker написа:Рафаел Бенитез знае какви играчи да купи, а Далглиш е тотално изперкал

Кои по-точно ? Риера, Ел Жар и другите смешници, които привлече ? Рафа похарчи 300 милиона паунда и привлече само 5 футболиста наистина от световна класа и това са - Фернандо Торес, Чаби Алонсо, Хавиер Масчерано, Хосе Рейна и Луис Гарсия ! Всичко друго са или добри футболисти, или средни, или посредствени, каквито бяха 80% от футболистите, привлечени от Рафа. 8-)
[center]Be Afraid EPL, Be Very Afraid![/center]
[center][wrapimg=]http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2013/09/29/10002648243_752fa70700_o.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Alonso_Massa
Контакти:

Мнениеот Alonso_Massa » 11 мар 2012 22:19

Добре де аз като човек, който защитаваше до някъде Далглиш вече започнах да се съмнявам в качествата му и не разбирам как може да има доволни хора... Не виждате ли че начина по който Далглиш тренира футболистите не е правилен??? Не може един Суарез, който е световна класа да идва с визитката на футболист с над 100 гола, а в момента да не може да вкара 1... Това какво е??? Защо по дяволите Далглиш не поработи над Суарез вместо да се занимава с безнадежния Керъл постоянно??? Аз всеки път като гледам снимки от тренировки виждам Далглиш и до него Керъл... Защо аз питам не се помогне на Суарез, който може да влачи отбора си на гърба, а се помага на Керъл, който не може онези елемнтарни неща като да си поведеш топката, да я спреш, да не се спъваш в собствените си крака докато дриблираш, което се учи още като се започва да се тренира футбол... Защо не се взимат никакви мерки в завършването на атаката??? Защо именно със Суарез не се оттрнира този елемент, който завършва повечето ни атаки, а се помага на Керъл, който ако е завършил и 5% от атаките ни ще бъде невероятно??? Защо Даунинг като е нулев вече колко кръга продължава да е налаган така упорито, а за сметка на него не се пусне доказалия се не веднъж Белами, или борбения Каут, или Макси, който без да има някакви кой знае какви умения знае къде да бъде за да може да отбележи гол??? И защо продължава с налагането на Хендерсън като Шелви е с класи над него, на всичкото отгоре е по-малък и не струва на клуба 16 милиона??? Айде тези които го защитават да ми отговорят на тези елементарни риторични въпроси...
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]

[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Ливърпул”