Преди 4 години Смолинг не е мислил да става професионален футболист. Въпреки това, на него му се "налага" да напусне работата си като сервитьор в хотелски ресторант, за да заиграе в Мейдстоун Юнайтед. Малко по-късно мач на Стейдиъм ъф Лайт между английски ученици променя неговата история...
Защо мислиш, че не игра в професионален клуб по-рано в кариерата си?
Когато бях на 11 години играх за училището си. Взеха ме от Милуол и играх за тях до 15-годишна възраст. За нещастие тренировките ми бяха много далеч от дома и се отказах. Иначе си играех за училището до 18-годишен. Именно заради това имах шанса да играя и в онзи ученически мач, на който ме забелязаха скаутите.
Беше ли от зубрачите?
Учих бизнес, медии и икономика в последната си година и имах три петици на матурите, след което кандидатствах в 5 университета и ме приеха във всичките. Избрах Лоубороу и щях да уча бизнес и финанси там.
Значи си си мислел, че никога няма да играеш футбол професионално?
Да. Особено като ме приеха в университет, смятах че това е бъдещето ми.
Докато си играл за английските ученици (England Schoolboys) не си получаваш пари от Мейдстоун Юнайтед, където си играл до тогава. Как си осигуряваше джобни пари?
Бачках след училище като сервитьор в хотел. Не работих през уикенда, за да тренирам, така че може да се каже, че животът ми беше тежичък. И, да, потроших доста чаши. Често може да случиш на гадни клиенти, но трябва да се усмихваш и да бъдеш добър с тях.
Как всъщност те забелязаха от Мидълсбро?
Техни скаути са ме гледали на Стейдиъм ъф Лайт в мач за английските ученици. Срещнах се с Гарет Саутгейт, беше страхотно. Знаех, че и Фулъм имат интерес към мен, така че не бързах да приемам оферти. Играх в мач, който беше наблюдаван от Рой Ходжсън и тогава подписах с Фулъм.
Как беше първия ти ден?
Не бях в една съблекалня с първия отбор, но да ги видя на тренировката беше уникално. Скоро бях преместен при тях и разбрах, че те са нормални хора, които са работили здраво, за да стигнат до там.
А дебюта ти?
Дълго чаках. Бях изиграл доста мачове за резервите, пътувах много с първия отбор, но не играех за тях. Тогава в последния ден влязох за 30 минути срещу Евертън. Бях много нервен. Спомнян си как спечелих първата си висока топка след няколко минути игра и целият стадион започна да вика за мен. Беше срещу Тим Кейхил, така че не беше лесно!
Вярно ли е, че Сър Алекс те е срещнал лично, за да те убеди да подпишеш с Юнайтед.
Дойде в хотела ни и говори с мен 45 минути! Не помня много от разговора ни. Беше просто разговор, което доста ме улесни, тъй като бях адски притеснен.
Да спечелиш титлата сигурно е било нещо нереално за теб?
Това е велико постижение, имайки предвид, че играх доста като за първа година в отбора. Много играчи тук бяха печелили много когато пристигнах, така че знаех какви са очакванията към мен.
Направи дебют и за Англия в срещата срещу България през Септември.
Това е най-виското стъпало, което може да достигнеш в кариерата си.
Игра като десен бранител за Англия. Коя е любимата ти позиция?
Все още виждам себе си като човек, който трябва да играе в средата на терена и се надявам да играя там за напред. Въпреки това когато съм нужен като десен бранител, независимо дали за Юнайтед или Англия, за мен е чест да знам, че мениджърите са готови да разчитат на мен.
Невероятната история на Крис Смолинг
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Невероятната история на Крис Смолинг
- Bartolomej
- Контакти:
Re: Невероятната история на Крис Смолинг
защо се обръща такова голямо внимание на поредната дърводелска - еднодневка 

▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита
Акулите нападат само от глад или при самозащита
- JohnnieWalker
- Контакти:
Bartolomej написа:защо се обръща такова голямо внимание на поредната дърводелска - еднодневка
Защото е от Юнайтед

Поредния английски дърводелец, от посредствената "Висша лига", която тази година официално се видя колко далеч е от Примера.
- chelseaboy
- Контакти:
Мога да ви кажа, че Смолинг е баси защитника 

chelseaboy написа:Мога да ви кажа, че Смолинг е баси защитника
Да затова испански средняк с 10 пъти по-малък бюджет го направи сам да си говори

- Тони Шумахер
- Контакти:
Темата е във форума на МЮ , така че какъв е проблема ?
Е като е форум на Ман Ю дай тука всички да сме на колене пред великия защитник. Нали форума е всеки да споделя своето мнение?
- Тони Шумахер
- Контакти:
Не съм казал такова нещо ! Просто феновете на МЮ ( аз не съм от тях ) си коментират свои играчи ! Мисля , че е нормално !
- milan199440barca
- Контакти:
Е, темата се казва "Невероятната история на..." и е за битието и страданието на Смолинг преди да стане професионален футболист. Има доста големи футболисти, които са били забелязани в късна възраст. Не знаех, че Смолинг е бил сервитьор. Със сигурност в момента взима по-големи бакшиши и се храни безплатно в доста ресторанти в Манчестър.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!