KingKenny написа:Ще ми отговорите ли на един въпрос : 3:0, слаба игра, няма връщане назад... химнът на Ливърпул раздира стадион Кемал Ататюрк... защо хора фенове на Ливърпул, защо ?
Колега, за съжаление хората тук които го разбират това се броят на пръстите на едната ръка. Просто някои от нас са станали фенове на Ливърпул заради това, което прави ФК Ливърпул уникален, различен от всички останали отбори по света (повече или по-малко успешни) и затова ние знаем защо се пее химна при 0-3 и безобразно слаба игра, знаем защо феновете на Анфийлд започнаха да пеят химна когато РВП вкара втория си гол и беше ясно че губим мача, знаем защо звучеше химна преди 3 години когато след ожесточена битка цял сезон с МЮ на КОП-а осъзнаха че титлата отново ще ни се изплъзне, знаем защо този химн ще звучи винаги и в добри и в лоши времена... но има и други фенове на Ливърпул, които по подобие на феновете на МЮ, Челси, Арсенал, Барселона, Реал М, Байерн М, Милан, Интер, Левски, ЦСКА... също си обичат страшно много отбора, но на тях им е по-трудно да разберат всичко това, което изброих по-горе. Те също живеят с идеята "Ливърпул" в сърцето си, но за тях най-важното са резултатите и всичко онова, което нас ни кара да подкрепяме безрезервно Ливърпул, независимо от това дали печели ШЛ или губи от третодивизионен клуб в КК, за тях са просто празни приказки и опит за себеизтъкване... Това не е въпрос за това дали си "голям" или "малък" фен, а до това как разбираш играта като цяло. За добро или лошо болшинството от хората в БГ разбират играта по втория описан от мен начин, затова и от 3-4 години почти не следя БГ футбола и се разочаровах от поведението на феновете на БГ отбора на който симпатизирам. Точно защото ЕДИНСТВЕНИЯТ отбор който споделя ценностите във футбола, които аз споделям е Ливърпул, затова и съм фен на този отбор и ще остана такъв до последния дъх, който ще си поема независимо дали тогава Ливърпул ще бъде на 1 място във ВЛ или на 22 място във Втора Лига... Може би заради комерсиализацията във футбола, може би заради промяната на живота като цяло в съвременното общество, дори и в град Ливърпул се наблюдават все повече фенове, които разсъждават по втория начин... дали това е за добро или лошо, дали е правилно или грешно не зная, а и не съм аз човека, който трябва да бъде съдник на всичко това, но зная че всеки може да направи своя избор така както го чувства... така както аз отдавна съм го направил...