Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)

Мнениеот megan fox » 02 мар 2012 21:47

MuFc1878 написа:В този велик спорт нещата опират до собствените ти възможности не толкова до опонентите. Ако имаш много стабилен болид ще имаш и добри шансове за победа във всяко състезание. Но като имаш каруца няма как да стане. Като цяло и стратезите имат голяма вина. Да се сетим през 2010 как провалиха всички шансове за титла на Алонсо. А триото Шумахер - Жан Тод - Рос Браун беше велико!

А какво да кажем ние? Спомни си в колко състезания прецакаха Хамилтън и Бътън по време на сезона. Било то с грешна тактика, или дебилни грешки в бокса, като недозавита гума, недостатъчно гориво, грешно разчитане на времето кога да пуснат пилотите в квалификацията, грешен избор на гуми и тн...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 02 мар 2012 21:52

Ето от къде идва и голямото предимство на Ред Бул, когато нещата се поизравнят... тези грешки са сведени до минимум или въобще липсват! Тръгнат си първи, без ядове в бокса и после ах колко са велики. Но като ги понатиснат и сдават багажа. Искам да видя Шумката с болид като на Фетел. Ще ги къса с по 30 секунди! Разбира се и Хамилтън или Бътън няма да имат ядове да спечелят победа с такива параметри като в колата на Себастиан...

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 мар 2012 21:58

MuFc1878 написа:Ето от къде идва и голямото предимство на Ред Бул, когато нещата се поизравнят... тези грешки са сведени до минимум или въобще липсват! Тръгнат си първи, без ядове в бокса и после ах колко са велики. Но като ги понатиснат и сдават багажа. Искам да видя Шумката с болид като на Фетел. Ще ги къса с по 30 секунди! Разбира се и Хамилтън или Бътън няма да имат ядове да спечелят победа с такива параметри като в колата на Себастиан...

С колата на Фетел всеки пилот можеше да стане шампион миналият сезон! И това е жалкото във Ф1, че отминиха онези времена, когато пилотите можехе да компенсират недостатъците на колите си и да печелят състезания и титли с по-слаби болиди!

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 03 мар 2012 12:46

Последният предсезонен тест във Ф1 преди началото на сезона стана малко по-интензивен днес, след като водещите отбори на Ред Бул и Макларън представиха нови пакети с подобрения за своите болиди. Остават само два дни до края на теста в Барселона и отборите се стараят да се възползват от всеки възможен момент.

Тази сутрин по-голямо внимание събра Ред Бул с новата си аеродинамика. Въпреки това, фотографите не успяха да хванат много от новия пакет, тъй като Ред Бул бяха покрили болида преди излизането му на пистата, а веднага щом се прибра в гаража, механиците се хвърлиха върху него за да го закрият от любопитните обективи.

Макларън също ще представят нови елементи по МР4-27 този следобед.
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 03 мар 2012 13:24

Айде почнаха се големите "изненади". Защо ли не се изненадвам, че почти в самият край на тренировките част от отборите вадят "нови" елементи, които просто досега бяха умишлено крити, за да нямат възможност конкурентите да ги изкопират и вкарат в болидите си, ако наистина дават добри резултати... ;)

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 09 мар 2012 14:34

[center]Тема за позанемари, затова ще представя по-интересните новини от последните дни.[/center]
[center]Ред Бул: Бътън е най-голямата заплаха за Фетел [/center]
[center]
Босът на Ред Бул Кристиан Хорнер коментира шансовете на своя пилот Себастиан Фетел за спечелване на трета поредна световна титла във Формула 1. Според Хорнер освен от съотборника му Марк Уебър, най-голямата заплаха за 24-годишния германец може да дойде от пилота на Макларън Дженсън Бътън. Сезон 2012 стартира с Гран при на Австралия след десет дни.

"Себ направи уникален сезон през 2011 година. Наложи пълна доминация, не допусна грешки и не позволи на никого дори и да си помисли да се бори за титлата. През 2012 година обаче се очертава много сериозна битка в челото. Имаме шест световни шампиони на стартовата решетка, което не се случва всяка година", заяви Хорнер. "Очаквам Люис Хамилтън да се представи на познатото си високо ниво. Никога не трябва да подценяваш и забравяш за Фернандо Алонсо. Ще ми бъде интересно как ще се представи Кими Райконен с новия си отбор Лотус. Дженсън Бътън бе другият пилот освен Себ, който направи прекрасен сезон 2011. Според мен той ще е най-голямата заплаха в борбата на Фетел за титлата", завърши босът на Ред Бул.
[/center]
[center]Аз съм на същото мнение, мисля че най-голяма конкуренция на Фетел ще са двамата пилоти на МакЛарън.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 09 мар 2012 14:38

[center]Лотус уверени: Ще се борим с Ферари и Мерцедес [/center]
[center]
От отбора на Лотус обявиха много високи цели преди началото на сезон 2012 във Формула 1. Тимът направи силна предсезонна подготовка и това явно дава много надежди след пълния провал за тима през 2011 година. Според пилота на тима Ромен Грожан той и неговият титулуван съотборник Кими Райконен реално могат да влязат в битка с отбори от калибъра на Ферари и Мерцедес за челните места в класирането при конструкторите.

"След силното представяне в предсезонната подготовка и от това, което показа новият ни болид, очаквам да имаме сили да се борим с Ферари и Мерцедес. Очаквам Форс Индия също да са много силни и те да се присъединят в тази група от силни отбори", заяви Грожан. "Миналата година завършихме пети при конструкторите, а за 2012 година целта ни е минимум четвърто място. Все още не мога да кажа дали ще успеем да се преборим за първа победа, защото това е много различно нещо. Целта ни е да сме на подиума. Според мен Ред Бул и Макларън са двата основни фаворита за титлата", завърши французинът.
[/center]
[center]Да, явно Ферари вече се причисляват към отборите зад лидерите. Предварителните прогнози са, че МакЛарън и Ред Бул ще са доминанти.[/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 09 мар 2012 14:39

[center]Фетел: Не се притеснявам да съм фаворит [/center]
[center]
Себастиан Фетел показва завидна стабилна психика. 24-годишният пилот на Ред Бул заяви, че не се притеснява от определянето му като фаворит за спечелване на титлата и през 2012 година. Въпреки младостта си германецът натрупа много опит в борбата за спечелването на двете си световни титли. През 2011 година Себастиан спечели 11 победи и 15 първи позиции в квалификациите и пилотира почти безгрешно през целия сезон.

"Винаги пилотът, спечелил титлата, е смятан за фаворит преди следващия сезон. Това изобщо не ме притеснява, а и аз очаквам да съм фаворит", заяви Себастиан. "Миналата година беше почти безгрешна за мен и е трудно да очакваш нещо повече, но ще се опитам отново да се боря за победа във всеки старт."
[/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 09 мар 2012 14:41

[center]Шумахер: Сезонът ще е много оспорван [/center]
[center]
Пилотът на Мерцедес AMG Михаел Шумахер очаква предстоящия сезон 2012 във Формула 1 да бъде по-оспорван от миналия. Със завръщането на Кими Райконен в отбора на Лотус след две години, прекарани в рали спорта, световните шампиони на стартовата решетка стават шестима.

"Новата кола се представя много добре още от първия ден. Успяхме да я подобрим във всеки един ден от предсезонната подготовка. В същото време няма как да знаем как точно се движим в сравнение с нашите конкуренти. Ще го разберем чак след квалификациите за първия старт за сезона в Австралия", заяви Шумахер. "Очаквам борбата за титлата през тази година да е много по-оспорвана в сравнение с миналия сезон. Връщането на Райконен ще направи състезанията още по-интересни и нямам търпение битката да започне", завърши германецът.
[/center]
[center]От Мерцедес да доволни от тестове, във Ферари пък останаха доста разочаровани, ако не играят отново игрички де. Интересно ще е. Аз се надявам, че Шуми ще постигне ако не победа, то поне няколко подиума. :)[/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 09 мар 2012 14:43

[center]Алгуерсуари: Кубица не може да вдигне чаша с вода с контузената ръка [/center]
[center]
Бившият пилот на Торо Росо Хайме Алгуерсуари сподели притеснителни новини за възстановяващия се от тежки контузии Роберт Кубица. Полякът претърпя зловеща катастрофа в началото на миналата година в италианско рали и едва не загуби дясната си ръка. Миналата седмица приятел на Роберт заяви, че състоянието на бившия пилот на БМВ и Лотус (тогава Лотус Рено GP) вече е много по-добро.

Алгуерсуари обаче го опроверга, заявявайки, че по последна информация Кубица не може да вдигне чаша с вода с контузената си дясна ръка.

"Последната информация, която имам от Кубица, за съжаление не е много добра. В момента не може свободно да вдигне чаша с вода с контузената си ръка", призна Хайме. "Много съжалявам за него. За мен той е един от най-добрите пилоти във Формула 1 и със сигурност може някой ден да стане световен шампион", завърши испанецът.
[/center]

Върни се в “Архив”