Blagoy написа:Точно така- "поТдържай" си ги. На ББ му е през х*я за теб. Ако не гласуваш ти за него, някой циганин веднага е готов да те замести, бъди спокоен.
Колко си прост и елементарен само

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Blagoy написа:Точно така- "поТдържай" си ги. На ББ му е през х*я за теб. Ако не гласуваш ти за него, някой циганин веднага е готов да те замести, бъди спокоен.
dunavfc написа:Blagoy написа:Точно така- "поТдържай" си ги. На ББ му е през х*я за теб. Ако не гласуваш ти за него, някой циганин веднага е готов да те замести, бъди спокоен.
Колко си прост и елементарен самоЗащо на ББ трябва да му пука за мен бе ? Защо на политиците изобщо трябва да им пука за мен ? Ако един човек чака политиците или държавата да му оправи животът по-добре да се обеси.Мен политиката не ми определя животът..ББ и ГЕРБ са най-доброто в момента на фронта и в обратното не може да ме убеди и най-запалаеният политически анализатор !
Blagoy написа:dunavfc написа:Blagoy написа:Точно така- "поТдържай" си ги. На ББ му е през х*я за теб. Ако не гласуваш ти за него, някой циганин веднага е готов да те замести, бъди спокоен.
Колко си прост и елементарен самоЗащо на ББ трябва да му пука за мен бе ? Защо на политиците изобщо трябва да им пука за мен ? Ако един човек чака политиците или държавата да му оправи животът по-добре да се обеси.Мен политиката не ми определя животът..ББ и ГЕРБ са най-доброто в момента на фронта и в обратното не може да ме убеди и най-запалаеният политически анализатор !
Може да съм прост и елементарен, но не се водя от прост популизъм. Това "Защо на ББ трябва да му пука за мен?" направо ме разби. Ти си гражданин на тази държава, нали? Плащаш си данъците, нали? Не можеш ли да осъзнаеш, че тези отгоре са избрани да ни служат- на теб и на мен, на всички обикновени хора, които като данъкоплатци им плащат заплатата. Ти си му работодател на Бойко. Дай тогава да ни управляват безхаберници, на които не им пука за нищо и за никого. Добре, да кажем, че ти си незначителен и не си важен (въпреки, че всеки човек е важен). Ами, този българин, който твърди, че е открил лекарство срещу СПИН. И за него ли не трябва да им пука на управляващите? То, всъщност, и за него им е през х*я. Има и по-важни неща- да се разпределят там едни комисиони, да се вземат едни бонуси и едни пари под масата. Пък хората... Хората кучета ги яли. Те са само един мат'риал.
dunavfc написа:Политиката може да има само положителни черти,нищо отрицателно ! Ако направят нещо добро,добре е дошло,но всичко останало трябва ние да си извоюваме ! Не ми е виновен ББ,Станишев или Доган,че пред блока ми е мизерия,не ми е виновен никой политик,че няма от 200 човека в кооперацията 1 да слезе и да отчисти малко снега да направи една елементарна пътечка.Бойко ли ми е виновен,че всеки втори българин като загази някъде навлиза в корупцията,Бойко ли е виновен,че работим за 400 лв.Един човек като е кадърен ще се развие без значение каква е политиката в държавата ! А този българин с спинът е открил лек,колкото аз съм преоткрил еволюцията на човекът...
И много са ми нелепи изразите от типа "Политиците трябва да работят и да слушат народът","Всичко трябва да се прави в името на народа".Еми мнозинството от младите искат марихуаната да стане легална,трябва ли да политиците да ги послушат ? Пенсионерите искат по 700 лв. пенсията,без значение от къде идват или колко ще закъсаме впоследвие,отново ли трябва да се вслушат в нас политиците ? Е сега от юни ще наложат пълна забрана за пушене на обществените места,половинат нация е ЗА,другата е Против е кой е прав,кой е крив ?
daniel875 написа:Въпрос: По времето на социализма имаше ли безработни? А сега какво е положението?
Въпрос: Какво е настоящото положение на здравеопазването, което е първостепенният елемент за едно общество? Какво беше преди "промените"?
Въпрос: Какво е положението с образователната система? Какво знаят децата днес и какво знаеха някога?
Хайде да не продължавам, че списъкът е безкраен.
Говоря по темата, от гледна точка на случващото се в последните почти три години. За другите няма смисъл да се отчитат отговори.
Blagoy написа:dunavfc написа:Политиката може да има само положителни черти,нищо отрицателно ! Ако направят нещо добро,добре е дошло,но всичко останало трябва ние да си извоюваме ! Не ми е виновен ББ,Станишев или Доган,че пред блока ми е мизерия,не ми е виновен никой политик,че няма от 200 човека в кооперацията 1 да слезе и да отчисти малко снега да направи една елементарна пътечка.Бойко ли ми е виновен,че всеки втори българин като загази някъде навлиза в корупцията,Бойко ли е виновен,че работим за 400 лв.Един човек като е кадърен ще се развие без значение каква е политиката в държавата ! А този българин с спинът е открил лек,колкото аз съм преоткрил еволюцията на човекът...
И много са ми нелепи изразите от типа "Политиците трябва да работят и да слушат народът","Всичко трябва да се прави в името на народа".Еми мнозинството от младите искат марихуаната да стане легална,трябва ли да политиците да ги послушат ? Пенсионерите искат по 700 лв. пенсията,без значение от къде идват или колко ще закъсаме впоследвие,отново ли трябва да се вслушат в нас политиците ? Е сега от юни ще наложат пълна забрана за пушене на обществените места,половинат нация е ЗА,другата е Против е кой е прав,кой е крив ?
Много първосигнално реагираш. По твоята логика- дай да няма държава изобщо, да няма осигурителна система, да няма песнионна система и система на здравеопазването. Това, че в България и това сме ги вкарали в порочни и корупционни схеми, е отделна тема. Към момента няма нищо по-добро измислено. Дай да няма държава и всичко да е една анархия. Всеки да се оправя както може. Трябва да се сложи някаква рамка, не може всичко да е анархия и слободия. И ролята на държавата е огромна. За всеки един човек. Ще ти дам няколко примера. Да, и държавата е виновна за това, че работим за по 400лв. Най-малкото, защото не упражнява достатъчен контрол над работодателите, на условията на труд. Има си механизми за промяна на минималната заплата, за контрол над монополите. Корупцията е едно от нещата, които отблъскват инвеститорите.
Пишеш пълни глупости. Не всеки има възможността да се развие тук, каквато и да е политиката на държавата. Ами тя самата държава, цялата конюнктура в повечето случаи ти пречат да се развиваш. Те затова милиони българи избраха да се развиват извън България. Или политиците и за това нямат вина?
За снега си прав. Но все пак и тук по време оно държавата е научила хората, че тя трябва да им свърши нещата, че им е длъжна за всичко. То си е и до възпитание това. Една приятелка- крехко момиче 1.60 висока, 40 и няколко килограма, когато бяха най-големите снегове чистеше пред входа си. Но го има и другия момент- защо всеки път снега ни "изненадва"? Защо тротоарите, включително и по големите булеварди, където няма търговски и жилищни площи, също не се почистват? Напротив- почиствайки се улиците, снегът се натрупва върху тротоарите. Аз, като данъкоплатец, искам да получавам качествени комунални услуги. Утре, ако падна на леда по тротоара, счупя си крайник, а после се наложи да ползвам невероятно "качествените" услуги на общественото здравеопазване, как ще се почувствам?
Аз просто искам да ти кажя на теб и на всички останали,че ние хората сме най-голямата сила тоя свят и никое правителство или партия не може да ни развали животът,ако ние сме упорити,умни и постоянни ! Хората в България масово чакат на политиците да им решават всички проблеми от дупките на улицата до разделянето на имот между наследници,от здравеопазването до редът и организация на блоковите кооперации и т.н.Едни след други се сменят на 4 год. и ние все чакама,все се надяваме,но докато само седим,ако ще и Маргарет Тачър и Чърчил да дойдат,ние пак няма да се оправим.Някой хора се развиват чрез собствен бизнес,други инвестират в образованието си,има хиляди успешни примери за преуспели българи и на тях не им виновен или пък им е помогнал нито ББ,нито Царя нито червените боклуци,те са си помогнали сами.
Има една страхотно вярна приказка...'"Ако сам не можеш да си помогнеш и господ не може да ти помогне.."
hrclspr12 написа:Аз просто искам да ти кажя на теб и на всички останали,че ние хората сме най-голямата сила тоя свят и никое правителство или партия не може да ни развали животът,ако ние сме упорити,умни и постоянни ! Хората в България масово чакат на политиците да им решават всички проблеми от дупките на улицата до разделянето на имот между наследници,от здравеопазването до редът и организация на блоковите кооперации и т.н.Едни след други се сменят на 4 год. и ние все чакама,все се надяваме,но докато само седим,ако ще и Маргарет Тачър и Чърчил да дойдат,ние пак няма да се оправим.Някой хора се развиват чрез собствен бизнес,други инвестират в образованието си,има хиляди успешни примери за преуспели българи и на тях не им виновен или пък им е помогнал нито ББ,нито Царя нито червените боклуци,те са си помогнали сами.
Има една страхотно вярна приказка...'"Ако сам не можеш да си помогнеш и господ не може да ти помогне.."
Ако примерно ти отрежа двете ръце, с които ти правиш всичко и успяваш, защото така трябвало да направя като държавник, за теб нормално ли ще е? Тогава какво ще ти е мнението за държавата? Знаеш ли, че твоите приказки реално нямат никакво покритие понеже има много хора, които се борят срещу системата, но тя ги реже непрекъснато, унищожава и в такива случаи нищо не помага.
Вместо да философстваш, помисли върху написаното от мен. Хората много добре ти казват нещата, но май си страшно заблуден.
Обясни как може да се намаляват заплатите, да не се вдигат пенсиите, да се вдигат много цени, а уж е криза? Е, как ще живее човек освен ако не се корумпира.
Не давай за пример пропаднали западни общества като Англия и САЩ, които очевидно са твои идоли!
В колко области си компетентен ми е интересно, защото ако можеш да правиш само едно нещо, в смисъл да си икономист, значи нищо не става от теб.
Това естествено е пример.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта