Red Warrior написа:CTAHKO написа:Абе спрете се бре

Левски и турци бил гаден оксиморон

Що да е оксиморон

Като го удряте на национализъм,поне трябваше попрочетете малко и да сте наясно,че Левски се е борил срщу ОСМАНСКОТО ВЛАДИЧЕСТВО(османската власт),а не срещу турското население или турския народ

И още нещо ще ви кажа: Турците са го приютявали и са го криели от турските власти и накрая българин го е предал

Правете се на националисти колкото си искате

Кои турци са криели Левски? И отдавна е ясно, че Левски не е предаден от никой. Просто са го хванали в Ловеч. Било е празник, а като са го попитали къде отива е казал, че отива да прекопае лозето. Това е усъмнило турците.
Или по точно само една туркиня и една арменка са го приютявали.
Самият Васил Левски в черновата на своето писмо до ловчанци от 12 декември 1872г. се опасява от предателство:
„…Писменно да ми дадете за тия писма които са писани от Вас , Пророкувам! Целта каква ви е била , и по вишегласие ли сте го направили , или сам някой и кой е! Ако на това са отричете , и секи каже от Вас не знам , то ас знам , и ще ви го покажа да го видите кой е … за следствието на тия подхвърляни писма , оставам да говора до като вида ще ли исповяда сам оня който ги е мушнал в Портата из ряската , и като какво е мислил с това , па тогава. По тия писма лъжовни страхувам се да дода в градът Ви , в тях тълкувам: Предателство истинно и Предателство без да ще – от страх.„