Има ли феърплей или всичко е само едно лицемерие ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Има ли феърплей или всичко е само едно лицемерие ?

Мнениеот Pichichi » 28 фев 2012 10:41

И така има ли феърплей или всичко е само едно лицемерие ?

Повод за да задам този въпрос е поведението на вратаря Дж. Л. Буфон и неговите коментари
за мача Милан - Ювентус (подчертавам че не съм фен на нито един от 2-та отбора и не съм гледал
мача директно дори), и случката с незачетения гол на С.Мунтари(гледах положението на видео повторения).
Буфон каза че никога не би признал пред съдя че топката е минала голлинията дори и тoй да е убеден в това!
Т.е. ако съдята дойде и го пита винаги би излъгал !!!
Според вас губи ли се значението на толкова шумно прокламирания от УЕФА/ФИФА феърплей и не е ли двулично
и лицемерно Буфон да хвърли топката в тъч когато даден играч на противника е контузен примерно ?
Защо трябва да зачиташ феърплея в едни ситуации а в други да вървиш с/у него ?
Трябва ли да очакваме когато самия Буфон е контузен и на земята противниковите играчи
да играят феърплей или ще е по-добре за тях да шутират в опразнената врата ?
Той твърди че не му трябва уважението на другите било достатъчно че неговите съотборници ще му имат
вяра и ще са доволни . И това са думи на национал на Италия и капитан ако не се лъжа !!!
Нима играчите на Милан не са му съотборници в нац. отбор !!!
Да припомним случката и с друг капитан и легендарен футболист Т.Анри !!!
Като цяло има стотици примери , дори през миналата година не помня в кой мач един от централните защитници
се опита да изчисти в тъч за да се спре играта заради контузен играч на противника, топката обаче се движеше
бавно към тъча и съиграч на контузения я овладя излезе сам с/у вратаря и вкара гол !!!

Какво мислите вие ?

Потребителски аватар
POPCORN
Контакти:

Re: Има ли феърплей или всичко е само едно лицемерие ?

Мнениеот POPCORN » 28 фев 2012 10:55

феърплея отдавна си отиде от футбола!
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 28 фев 2012 11:36

Има ли в България етническа толерантност или всичко е само едно лицемеие? Само във медиите се опитват да ни убедят както във феърплей така и в толерантност ! Истината е че с кански мъки човека се бори срещу първо природата си!
Феърплей - Няма. Всеки момент в който има възможност да измами и да се възползва човека , той го прави! И ако не го хванат няма и проблем! ;)
Етническа толерантност - няма и едвали някога ще има колкото и да им се иска на разни политичета да я наложат! Защо ? Защото като всяко фалшиво и неестествено явление и то е обречено на неуспех!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 28 фев 2012 14:09

Истински феърплей съм виждал само веднъж, когато Ди Канио спря едно центриране с ръце, за да се окаже лекарска помощ на контузен вратар, а можеше да вкара гол. Другото е лицемерие. Няма вратар, който да си признае такъв гол. Същото е и когато топката тупне пред вратата и бъде зачетен неправомерно гол. Няма нападател, който да си признае, че няма попадение.

P.s. Както разбирам, Буфон е показал и липса на феърплей в интервютата след мача. То си е за него.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EWdf5ZLbtYo[/youtube]
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 28 фев 2012 15:45

На Буфон му плаща Ювентус, за да помага на отбора да печели, за Абиати същото прави Милан и т.н. На съдията му плащат да си отваря очите какво се случва на терена. Нищо общо няма с това да изчистиш топката в тъч, ако има страдащ човек на полето, независимо от кой отбор. Това вече е страдание, а не някой отменен гол или недадена засада. Футболът е спорт за мъже. Мъжете не се оплакват, че са им задигнали куклите. Животът не е справедлив по сладникавия начин, който мнозина си представяте, но генерално е изключително справедлив.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 28 фев 2012 17:28

Животът си е живот постъпките в него са си всяка за себе си !!!
Според теб на П. Ди Канио от горния пример не му ли плащат за да вкарва голове ?
За мен няма феърплей и всички които говорят за него лицемерничат !!!
Нима на нападателя падащ за дузпа (симулиращ) не му се плаща за да печели отборът му ?
Отива при него съдята и го "пита ти симулира ли ?", Играчът казва "Не чиста дузпа си беше!!".
Къде е разликата и едното е лъжа и другото също !!!
После този играч ми спира играта в духа на феърплея за да получел някой си мед. помощ или
защото бил попаднал балон на терена !!!

За мен аз както ги разбирам нещата феърплей е цялостното ти отношение към играта,противниците,
феновете и съдиите дори !!!
Феърплей не е да изчистиш топката в тъч,корнер или аут !!!

Потребителски аватар
Nask0
Контакти:

Мнениеот Nask0 » 28 фев 2012 22:17

DmG написа:

Ето това е пу*кин номер. И мисля, че Меси го е правил и преди. Може да не е против правилата, но направо е против футбола. А това с Буфон е нищо. Няма вратар който да се скара на съдията, защото не е свирил гол. Това е все едно Марадона да беше тръгна да мрънка, че са му зачели прословутия гол с ръка. А Буфон просто е честен. Според мен прекалено много го нападат.
Изображение

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 29 фев 2012 09:58

DmG написа:

е за тва цялата планета мрази това отборче и особено гномчето Меси :evil: :evil:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 02 мар 2012 00:36

Мисля, че Буфон се е на*кал с това изказване. Това си е за негова сметка. Мачът вече е свирен, но трябва да си мери приказките. Жалко за футбола, но живота продължава!
Освен положителния пример с Ди Канио, ето още едно видео:

[center][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J6L66rnXedw[/youtube][/center]

За да извършиш такова нещо, са нужни топки.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Върни се в “Футбол - Свят”