Въпрос за измами на бензиностанциите !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
kiko3
Контакти:

Въпрос за измами на бензиностанциите !!!

Мнениеот kiko3 » 20 фев 2012 16:31

Здравейте,искам да попитам знае ли някой към кого мога да се обърна ако мисля,че ме лъжат в литрите на бензиностанциите ?
Въпросът ми е продиктуван от това,че имам газова бутилка с вместимост по паспорт-30 литра,като пише че максимално може да се напълни до 27-28 литра.Като зареждам в ОМВ наистина зареждам по 27-28 литра , а като заредя на ШЕЛ ми пълнят и над 30 литра ?!
По принцип не зареждам в ШЕЛ но от началото на годината ми се наложи да заредя 2 пъти при тях като и в двата случая ми пълнят повече от колкото събира бутилката :o
Ще съм благодарен ако някой ми каже каде мога да се оплача от това ;)

п.п. С газта на шел дори изминавам и по малко километри :evil:
Последна промяна от kiko3 на 20 фев 2012 16:42, променено общо 3 пъти.
[rimg]http://i.imgur.com/HEQSaT5.jpg[/rimg]
[rimg]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/998827_10151661794992860_969718475_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Въпрос за имами на бензиностанцийте !!!

Мнениеот CTAHKO » 20 фев 2012 16:37

Оправи си заглавието :!: И "й" смени с "и" :)Сега вече си готов :)
Последна промяна от CTAHKO на 20 фев 2012 16:43, променено общо 2 пъти.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
kiko3
Контакти:

Мнениеот kiko3 » 20 фев 2012 16:39

CTAHKO написа:Оправи си заглавието :!:

:lol: Готово.
[rimg]http://i.imgur.com/HEQSaT5.jpg[/rimg]
[rimg]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/998827_10151661794992860_969718475_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 20 фев 2012 16:49

kiko3 написа:
CTAHKO написа:Оправи си заглавието :!:

:lol: Готово.

Срамно е... Не е смешно...
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Въпрос за измами на бензиностанциите !!!

Мнениеот fcb_bg » 20 фев 2012 16:55

Много му помогнахте на човека. Браво!!! Той ако искаше уроци по български език, щеше да се обади на 112. :)
Иначе това са хората които ти трябват, пич. http://www.damtn.government.bg/
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
gin
Контакти:

Мнениеот gin » 20 фев 2012 17:03

комисията за защита на потребителите е първата инстанция, към която трябва да се обърнеш. това е често срещано трикче на бензинджиите. газта излиза от бутилката към изпарителя на 16 атмосфери, респективно трябва да бъде вкарвана в бутилката под по-голямо налягане. още повече, че когато по-голямата част от обема на бутилката се изпълни се изисква още по голям напор. не съм специалист, но трябва да се вкарва при 18-20 атмосфери. слушал съм, че при ниско налягане на колонката се върти само брояча, а не постъпва газ в колата.
преди 5 години и аз имах същия случай- тръгвам за морето и викам на пича- давай до горе. моята бутилка обаче е 70 литра и на 70.5л му вика "стой" :shock: :o :lol: просто си зареждай 26-7 литра и няма да ги имаш тези проблеми.
Един отбор е на света, завинаги в нашите сърца...
За нас е Той религия...

Потребителски аватар
levskinio
Контакти:

Мнениеот levskinio » 20 фев 2012 17:06

kiko3 написа:Здравейте,искам да попитам знае ли някой към кого мога да се обърна ако мисля,че ме лъжат в литрите на бензиностанциите ?
Въпросът ми е продиктуван от това,че имам газова бутилка с вместимост по паспорт-30 литра,като пише че максимално може да се напълни до 27-28 литра.Като зареждам в ОМВ наистина зареждам по 27-28 литра , а като заредя на ШЕЛ ми пълнят и над 30 литра ?!
По принцип не зареждам в ШЕЛ но от началото на годината ми се наложи да заредя 2 пъти при тях като и в двата случая ми пълнят повече от колкото събира бутилката :o
Ще съм благодарен ако някой ми каже каде мога да се оплача от това ;)

п.п. С газта на шел дори изминавам и по малко километри :evil:

Че те лъжат лъжатте но при теб може клапана да затваря по-късно, нее проблем според мен. Моя клапан в бутилката въобще неработи и при обем на бутилката 35 л би трябвало да неможе да побере повече но на омв редовно ми сипват по 35.500-800 при условие че всепак отивайки в бензиностанцията карам на газ...

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 20 фев 2012 17:17

Koлега,не се занимавай с тези неща,на някои станции колонките пълнят с по-голямо налягане от трейлърите и пропан бутана се компресира малко повече.Никой не те лъже в литрите!Друг е въпроса,че масово се слага повече бутан,от колкото пропан-ето затова може да се сезира КЗП!
I'M BLIND!IMPRESS ME!

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 20 фев 2012 17:46

Друг е въпроса,че масово се слага повече бутан,от колкото пропан-ето затова може да се сезира КЗП![/quote]
Тука не си прав,по принцип едната съставка се ползва по вече през летните месеци а другата през зимните.Забравил съм точно коя кога се слага във по вече,но това го спазват заради температурите през сезоните,лятото има по голям шанс за зрив.

e_cvetcov
Контакти:

Мнениеот e_cvetcov » 20 фев 2012 18:03

Че лъжат много теова е факт. До колкото знам има специал;ен отдел за такива оплаквания. НО....трябва да заплатиш някаква такса (мисля че беше около 40-50лв.) за тов,а че ги караш да си вършат работата. Ако се окажеш прав ти връщат парите,но такъв случай в БГ до момента няма. Преди да се направи проверката им се обаждат и от бензиностанциите си оправят колонките и ти си прецакан.
Другия вариант, който се случва, че когато има малко количество гориво в резервоара на бензиностанциите, техните помпи сазмукват въздух. Някой вземат мерки, като намалят налягането на помпата, а други просто ти сипват въздух под налягане в резервоара хехехе. Ако пуснеш жалба ще изкарат, че бутилката на газта не ти е в ред. Успокоявай се, че в БГ има още много такива като теб. Просто системата е такава че да ни е.е :roll: :lol: 8-)

Върни се в “Свободна зона”