Новият национален стадион на 4-ти километър

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Re: Новият национален стадион на 4-ти километър

Мнениеот Blagoy » 19 фев 2012 11:38

Против съм точно на това място да се прави нов национален стадион. Като знам и виждам какво е положението на кръговото и около него след мач в "Арена Армеец" при 5000-6000 зрители, направо ми става лошо като си помисля какво би било след мач с 40 000-50 000 зрители. Инфраструктура НЯМА. Затова, ако се строи нов национален, трябваше да е някъде почти извън града. Даже идеята за Враждебна беше по-добра- особено както Бат Бойко беше казал, че до там щял да стига единия лъч на метрото. Не знам, някакъв ужас ще е с транспорта, ако е там.
Един преподавател в униоверитета казваше, че София е била замислена за максимум 600 000 човека. Самите булеварди, улици и цялата инфраструктура, когато са строени, са били предвидени да поемат трафик като за 600 000 души население. Затова и сега има толкова много проблеми. Не знам дали сте ходили в Букурещ, но там булевардите и улиците масово са 2 пъти по-широки от тези в София.
От друга страна- тези 200 млн. съвсем спокойно може да се използват за реконстуркция на В. Левски- да се сложи козирка над целите трибуни, седалките да се подменят, терена. Да не говорим, че от А и Б група 90% от стадионите са рушащи се. За тези пари може да ремонтират и да добият съвсем приличен европейски вид. Вид, такъв че да ти е кеф да отидеш на мач. Стадион "Пловдив" също може да се оправи и също да приема мачове на националния.
За мен е нерационално да се изразходват толкова много пари за едно-единствено съоражение.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 19 фев 2012 12:49

Blagoy написа:Против съм точно на това място да се прави нов национален стадион. Като знам и виждам какво е положението на кръговото и около него след мач в "Арена Армеец" при 5000-6000 зрители, направо ми става лошо като си помисля какво би било след мач с 40 000-50 000 зрители. Инфраструктура НЯМА. Затова, ако се строи нов национален, трябваше да е някъде почти извън града. Даже идеята за Враждебна беше по-добра- особено както Бат Бойко беше казал, че до там щял да стига единия лъч на метрото. Не знам, някакъв ужас ще е с транспорта, ако е там.
Един преподавател в униоверитета казваше, че София е била замислена за максимум 600 000 човека. Самите булеварди, улици и цялата инфраструктура, когато са строени, са били предвидени да поемат трафик като за 600 000 души население. Затова и сега има толкова много проблеми. Не знам дали сте ходили в Букурещ, но там булевардите и улиците масово са 2 пъти по-широки от тези в София.
От друга страна- тези 200 млн. съвсем спокойно може да се използват за реконстуркция на В. Левски- да се сложи козирка над целите трибуни, седалките да се подменят, терена. Да не говорим, че от А и Б група 90% от стадионите са рушащи се. За тези пари може да ремонтират и да добият съвсем приличен европейски вид. Вид, такъв че да ти е кеф да отидеш на мач. Стадион "Пловдив" също може да се оправи и също да приема мачове на националния.
За мен е нерационално да се изразходват толкова много пари за едно-единствено съоражение.

Първо "Васил Левски" е в парк и по законите на страната там не може да се извършва строителна дейност.Второ дори и да има някакъв илюзорен шанс този стадион да бъде реконструиран то няма да са необходими само козирки.За да покрие съвременните изисквания там трябва да бъдат изградени и много други неща едно от които е паркинг за няколко хиляди автомобила.Е кажи къде ще го сложат този паркинг?

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 20 фев 2012 17:30

Футболът ни е за лудницата - тъй че на правилното място ще е домът му!!!

Върни се в “Футбол - България”