До тогава обаче има още много време.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
TYR написа:Време е Байерн да го повтори. Идеалният вариант е, Байерн побеждава Милан на финала. Две традиции/статистики се обръщат![]()
До тогава обаче има още много време.
milan199440barca написа:По-добре се тревожи от следната статистика: доколкото си спомням, Реал е единственият отбор, който е печелил най-важното отличие на собствения си стадион
megan fox написа:[b][color=#004000]Toва не е вярно. Сезон 1964/1965 Интер печелят ШЛ на Сан Сиро срещу Бенфика с 1:0
Sardukar написа:апф ае да идва мача с Наполи, че нямам търпение. Всички, които отписват ЧЕЛСИ ще си променят мнението след МАЧОВЕТЕ с Наполи![]()
ПП Аз си пожелавам 1/2 финали Реал М с/у баварците и ЧЕЛСИ с/у Милан(не е като да не гледам в бъдещето
)
milan199440barca написа:Sardukar написа:апф ае да идва мача с Наполи, че нямам търпение. Всички, които отписват ЧЕЛСИ ще си променят мнението след МАЧОВЕТЕ с Наполи![]()
ПП Аз си пожелавам 1/2 финали Реал М с/у баварците и ЧЕЛСИ с/у Милан(не е като да не гледам в бъдещето
)
Никой не отписва Челси, но доста хора се надяват англичаните да отпаднат.
milan199440barca написа:Alexx написа:Авалокитешвара
Не знам дали ти е ясно, но през 50те когато Англия започва да участва на СП английския футбол е в криза и с ниско ниво.През 60те и 50те нивото на футбола е много по-ниско от нивото отколкото през 30те, когато изживяват добри години.
В спорта се върви само напред. Няма как нивото на футбола през 50-те и 60-те да е по-слабо от нивото през 30-те. Дори и в Англия. Старите предават финтовете, уменията, тактиката и знанията си на младите, които на свой ред ги обогатяват и предават на следващото поколение. Погледни колко са непокътнатите рекорди в атлетиката. Човешкото тяло непрекъснато еволюира и отмества прага на възможностите си. Къде естествено, къде с малко медикаментозна помощ. Англия е родината на футбола (въпреки че в Китай са играли сходна игра още преди стотици години) и останалият свят е признателен към това, но англичаните просто нямат школа. Такава, каквато в Европа имат Холандия, Италия и Германия. А от началото на 90-те и Испания.
Може и Англия, респективно Арсенал, да са били най-силни през 30-те, кой знае? Но няма доказателства. Една победа над Италия, но с какъв резултат? С каква игра? Арсенал печелили приятелски турнири... пак същите въпроси. С какъв резултат и с каква игра? Защото един мач или турнир могат да се спечелят по много начини. Сама по себе си купата нищо не значи. Гърция бяха ли най-силни на Еврото, което спечелиха?
Alexx написа:Виж сега съгласен съм, че футболът и спорта постоянно върви нагоре и еволюира. За това много пъти се дразня като почнат да говорят как преди какви играчи е имало,а сега няма. Въпреки това даден спорт може да бъде в застой, но много рядко. В случая с Англия...
[offtopic]не говорим за застой и отслабване на целия футбол, а за застой и изоставане на дадено първенство и нация. Развитието на футбола се дава когато определена нация,първенство или отбор дават тласък на еволюцията и революциите в играта. Т.е. едно първенство може да бъде силно и водеще и един отбор може да бъде силен и водещ както една нация може да бъде водеща и силна и да диктува тенденцията, но може след време да бъде изместена и дори да бъде изоставаща. Ето добър пример за унгарците които от най-силния отбор сега са в криза.
Та случая конкретно Англия и английския футбол през 50те и 60те изостава спрямо другите големи. За разлика от 30те когато диктува модата на футбола. Поради две причини . Втората световна война и поради изолацията която си причиняват играчите. При първите мачове в ЕКТ и на големи форуми англичаните разбират, че футбола извън Албиона се е развил и заради тяхната високомерност са се изолирали от тенденциите в играта. Така първия английски отбор който успява да спечели КЕШ е Юнайтед през 68 година.Въпреки това Англия не успява да продуцира своя супер отбор като Реал в началото на ЕКТ и Аякс на тоталния футбол въпреки, че англичаните имат много успехи в другите турнири като КНК и Купата на УЕФА и чак 9 години след първия КЕШ в английския футбол те продуцират първия супер отбора - Ливърпул и след това Нотингам.[/offtopic]
megan fox написа:frostbite написа:От 2-3 седмици насам си мисля, че Барса на четвъртфинал ще играе с Интер или Марсилия (зависи кой ще продължи) и на 1/2 финал пак с Реал мадрид и поредна калъфка, а финалът с Байерн или Милан, то друг няма да може да стигне.
Нещата ги виждам така:
1/4 финали:
Барса - Интер (Марсилия)
Реал Мадрид (ЦСКА) - Лион (Апоел)
Байерн(Базел) - Зенит(Бенфика)
Милан - Наполи(Челси)
1/2 финали:
Победител от мач 1 - Победител от мач 2
Победител от мач 3 - Победител от мач 4
За мен финала ще е Барселона - Байерн Мюнхен (или Милан) и 5 КЕШ за барселона този път без подкрепяния, симулации, спестени картони и тн за когото и да е![]()
[offtopic]Смятам, че Барса и Милан са сигурни 1/4 финалисти[/offtopic]
Според мен на 1/4 финал ще играем с Реал, на 1/2 финал ще играем с Милан и росонерите ще ни отстранят, а финала ще е Милан - Байерн и росонерите ще вземат 8-а купа. Или поне така ми казва интуицията. Надявам се да греши и да защитим трофея. Вярвам, че можем.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 10 госта