Вече повече от месец тече зимната подготовка на всички родни футболни отбори. Тя започна доста интересно, след гръмкото изявление на наставника на Лудогорец Ивайло Петев, че целта на новака в ''А'' група е шампионска титла. Това определено подразни доста отбори. Съвсем логично е , при положение че сме свикнали такива изказвания да се чуват от ЦСКА, Левски и Литекс. Лошо няма.
Но какво биха си казали отбори които си играят в елитната ни група от години, но никога не са се изхвърляли с такива изказвания- „Тия пък на какви се правят, до вчера ги нямаше на картата , а днес шампиони ще ми стават“. Със сигурност футболната пролет ще е доста интересна, предвид факта , че всеки ще иска да се докаже пред „милионерите“, и ще играе за победа. От това печели и футбола и феновете.
Но да се върна на „смърфовете “ от Пловдив или казано на прост език за тимът на Локомотив . Имах възможността през последния месец да съм всеки ден около тях. Като започнем от треньора и стигнем до шофьора на рейса, всички са единни. Да си призная честно никога не съм имал близка комуникация с Емил Велев. Признавам си, че в началото ми беше трудно, но сега смело мога да кажа , че е човек който вдъхва респект и знае как да накара „звездите“ в отбора да са равни с другите.
Дори минаващия за човек на Коко Динев португалец Сержиньо бе изчакан да се възстанови от контузия и да мине обичайната подготовка с многото тичане. През този месец покрай Локомотив минаха знайни и незнайни играчи. Някой дори бяха освобождавани по време на тренировка , други дори и не се съблякоха по екип.
Вратарския пост. След контузията на титулярния вратар Лучини и освобождаването на младия Аргилашки се отвори огромна дупка на вратата на локото. Единствен ветерана Стоян Ставрев се опитваше да я запълни, но трябваше и други. Минаха доста на проби, но в крайна сметка под рамката ще застава бившия страж на ЦСКА Иван Караджов или латвиецът Андрей Павлов, а Ставрев ще е винаги на разположение.
В отбраната на черно-белите като чели все още има леко колебание. И то е за централната двойка бранители, тъй като от ляво Венков и от дясно Родригес май са бетонирани за титуляри. Разбира се имат и достойни заместници Ангел Йошев и Данчо Тодоров , който пък може да играе и в по предни позиции. Като партньор на Юнес Бенжальон бе привлече от закъсалия столичен Локомотив Танко Дяков.
Халвовете, там май вече Велев ще може да избира между доста футболисти. Това е мечтата на всеки треньор. Като започнем от Христо Златински, Дани Георгиев, Любо Витанов, Валери Георгиев, Даксон конкуренцията става сериозна. Най- силния трансфер на този етап, казвам на този понеже до започването на първенството всичко е възможно е израелецът Шай Ревиво. Въпреки, че е брат на легендата на Израел Хаим Ревиво, Шай се държи като всички останали новобранци в отбора. Няма хънкане и мънкане. Както ви казах по-рано заслуга за това има треньора. Също за място под слънцето ще се бори и младокът Станислав Маламов.
От ляво по крилото на локото ще снове Сержиньо(ако не си уреди трансфер в Китай) , а като негов сериозен конкурент се изявява юношата Илиян Йорданов. В дясно вариантите също са няколко, капитанът Здравко Лазаров, Драги Коцев, ако се наложи и Данчо Тодоров. Тук Велев има много варианти, и хубавото е , че всеки ще се бори за титулярното място.
Атаката, най-важната част на един отбор. За нейния връх е сигурен (В)Карвальо, и дошлия малко преди да тръгне отбора за Турция Любомир Цеков. Интересно е, че той дойде на проби след като вкара гол на ЦСКА с екипът на Свиленград. Само след един, два изиграни мача Цеков показа, че няма да е лоша конкуренция на Карвальо или на някои от миналите на проби играчи. Друг млад играч Христо Бисеров е вариант за нападението.
За лагера в Турция. Много треньори казват, че резултатите не ги интересуват но това няма как да не е така, защото ако отборът ти пада всеки мач с какво самочувствие ще са футболистите. Ако съдим по резултатите то „смърфовете “ трябва да са с най-голямо тъй като нямат загуба на турска земя.
Победа с два на нула над Марибор, равенство два на два срещу Хайдук Сплит на Красимир Балъков, успех с два на един над втородивизионния руски Луч Енергия, нулев хикс с казаците на Вячислав Грозни – Тобол, заслужена победа над Люпко Петрович и неговия Тараз с един на нула, и отново равенство два на два с китайците от Жиангсу където наставник е Драгомир Окука.
За отлагането на първенството. Локомотив може би е най-пострадалия от това смешно решение. Именно такова го нарече и Емил Велев, след като подновяването на шампионата ще започне от втория кръг. „Това се прави с цел да се угоди на Лудогорец, Литекс и Левски които имат трудни мачове първия кръг, а все още на са подготвени добре. Домусчиев малко се превъзбужда като види микрофони“, допълни още Велев. „Кацали от Анталия направо в пловдив и ни биели, е как ще стане това “, каза Велев след изказването на президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев, че отбора каца в Пловдив, бие и си тръгва за Разград.
За трансферите. Съвсем логично е след като феновете на Локомотив да искат да се запази отбора след тези резултати а и имайки предвид, че собственикът Коко Динев си пожела за рожденият си ден, участие в Европа. Обаче парите са основния фактор за тази цел. Динев издържа тимът сам, без абсолютно никакви облаги от община Пловдив. Сам с негови средства направи ремонт на стадиона, направи игрище с изкуствена настилка, плаща за всяка една прищявка на футболистите да са настанени в луксозни хотели, самолети, лагери в чужбина. Нали по някакъв начин и той трябва да си върне част от тези разходи.
Привържениците обаче през есенния дял на първенството на няколко пъти го обидиха с различни издигнати плакати, но те трябва да разберат, че ако не е той отборът нищо чудно да поеме съдбата на вечния противник Ботев Пловдив. Така, че ако Сержиньо, Даксон, Златински, Карвальо, Венков, Бенжальон или някои друг бъде продаден феневете трябва да се съобразят с това негово решение. Все пак бюджетът на отбора не е малък, а в период на световна финансова криза всеки един лев или евро влезнал в касата е добре дошъл. Все още в Локомотив на се пристигнали парите от трансферите на Пламен Крачунов в ЦСКА(150 000 евро), и обезщетението за пропадналия трансфер на Карвальо в Левски(300 000 евро). Сериозни суми, които ако бъдат платени и изразходвани правилно, Европа може да види „смърфове“.
Локо ПД в Европа - шансове, мнения, прогнози
Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Смърфове в Европа....защо не
Домусчиев малко се превъзбужда като види микрофони“, допълни още Велев. „Кацали от Анталия направо в пловдив и ни биели, е как ще стане това “, каза Велев след изказването на президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев, че отбора каца в Пловдив, бие и си тръгва за Разград.

- shotgun blues
- Контакти:
това е коментар на Livesport 

[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]
shotgun blues написа:това е коментар на Livesport
Да кокала е луд имаме шансове.
Предвид ниското качество на футбола в България и ситуацията в Левски и ЦСКА нищо чудно Локомотив да успее да се пребори за участие в евротурнитирите. Според мен отборът направи качествена подготовка, съставът е запазен и са привлечени няколко футболисти, които ще паснат на местата си, така че който ги подцени ще бере ядове. Проблемът на Локомотив си остава само и единствено Коко Динев, но мисля че под натиска на феновете едва ли ще си позволи да играе тото в ущърб на отбора и затова класиране на едно от местата даващи право на участие в лига Европа е напълно логично.
Абе като цяло,единственото хубаво нещо в БГ футбол е това,че все повече стават отборите извън София,които си вдигат нивото
До преди няколко години се знаеше или Левски или ЦСКА ще са шампиони.След това и Литекс и Локомотив Пд се намесиха в борбата за титлата и развалиха хегемонията на софийските отбори.Сега вече наблюдаваме,че отборите конкурентни на софийските са четири(ако прибавим и Лудогорец и Черноморец),което е добре за българското първенство.Черно Море не мисля,че имат някакви шансове за класиране за място в евротурнирите,но пък всеки от претендентите може да загуби точки от тях.Дай боже след време и Ботев да се намеси сред тези отбори и тогава вече наистина черното тото ще остане в историята 

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
Този полу-сезон определено ще е най-горещо на Лаута. Искрено се надявам да вземете квота за европа, но да играете в Пловдив. Кокала е много сериозен човек, аз лично много харесвах работата му в Левски.
п.с. Дано все пак Левски ви бие
п.с. Дано все пак Левски ви бие

ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
- Пловдивчанин
- Контакти:
Gonzi_407 написа:Този полу-сезон определено ще е най-горещо на Лаута. Искрено се надявам да вземете квота за европа, но да играете в Пловдив.
И ние искаме, ама няма как да стане..
ЕДНА ЛЮБОВ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!
Битките на пролет ще са жестоки за Пловдив. Както на терена, така и по трибуните. Ще видим какво ще стане накрая, и дали наистина имаме сили за Европа.

- obi4am_pirin
- Контакти:
Локо ще бие Лудогорец!Мисля че ако не са направили организация със съдиите и БФС Лудогорец нма да издържат на напрежението!
damyanov1963:
Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции
Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции