Димитър Кутровски-Р. Харисън, 1/4 финал, АТП 250, Сан Хосе

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Re: Димитър Кутровски-Р. Харисън, 1/4 финал, АТП 250, Сан Хосе

Мнениеот Beck's » 17 фев 2012 10:49

zaqwsxd написа:За мен представянето на Кутровски се дължи изцяло на шанса при жребия , довечера Харисън ще го отупа. Кутровски няма стил за топ 100 (ударите с две ръце изискват по-голямо предвижване по корта и в пъти по-голямо натоварване) не виждам какво го превъзнасяте толкова , 24 годишен тенисист с най-високо място в ранглистата 472 който е спечелил 5 мача подред срещу тенисисти от неговата черга (никому неизвестни) .. Очаква го сблъсък с реалността и край на едноминутната му слава..

Евала "българино", незнаеш историята на това момче, то е от нашата черга и доскоро нямаше нито спонсори , нито свестен тренер !
Не си го чувал , защото туко що си завърши вишето образование и реши да потегли по пътя на тениса, има много хляб в него но до каква степен ще го развие ще видиме !

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 17 фев 2012 11:04

Значи Кутровски бил на 24 години,ами тогава как Григор е похабен талант на 20 ? Аз мислех че това момче е на 16/17 години щом това му е първият турнир,а то какво се оказа ...
Иначе браво за 1/4 финала :geek:
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 17 фев 2012 11:11

Авторът си е "лузър" "евър" "форевър" или както се казва на родния ти език. Явно си голям разбирач, ама само да плюеш по хората. Но за тенис, явно четеш същите "журналисти" и не си наясно. Последователно, че да ти е по-ясно:

1) Не виждам защо успех на един играч, веднага трябва да се противопоставя на друг. Все едно не се радваш на Дими, а плюеш по Гришо.
2) "млада надежда" е сочен не само от "журналистите", а от разни като Макенроу. Според мен той разбира от тенис, но сигурно не колко теб
3) "контрираш", че Монфис като се е отказал, нашето момче не се класирало директно. Ами да беше почел и ти малко, щом не се интересуваш. Монфис не беше играл на този турнир, класира се директно за 2 кръг. Дими щеше да се класира без игра, ако Монфис беше играл предния мач или се беше отказал преди началото на мача. На български ако не разбираш, да ти търсим правилата на твоя ти език?
4) Късмет Кутровски има и то доста. В първи кръг квалификант, във втори "щастлив губещ". Това е късмет и момчето го заслужаваше.
5) Изравнил постижението. Друг кой го е направил. Ах, да - онзи некадърен Димитров, дето на няма 20 години е успял. Колко интересно, че на тези години е толкова напред, колкото никой българин преди него не е бил. Заслужава си две храчки по него, авторе!
6) Димитров колко е играл срещу играчи от неговата класа ли? Доста и не случайно беше на крачка от топ50. Игра с хора от неговата класа, но малко не му достигаше да ги бие. А тези от неговата класа са топ10.
7) Сега пък Харисън е некадърник? Сигурно си фен на Джокович, преди две години на Надал, преди това на Федерер и т.н. Който не е на 1 място е некадърен. Логика, а
8) Треньорите, парите или каквото и да е, не си го дал ти, а някой друг е вложил в него. Така че какво се оплакваш? Някой видял, че момчето имал талант и го развил. Ако се надяват на такива умници като теб, всички ще сме в казана.
9) Тези че са преди него си има обяснения. Ще видим кой къде ще стигне. Някои от тях са по-големи и едва сега записват успехи. И някои от тях бяха изпаднали от топ100, но кой ли съм аз да ти го казвам.
10) Сега пък и проблем с Пиронкова имаш. Тази седмица сигурно си недоволен от нея. Така де, ако не спечели титла, за нищо не става. Ами че тя Иванович колко титли спечели миналата година, ама кой е изразявал така омразата. Някой неин сънародник?

Като разбирач, я ми кажи кой ще спечели четвъртфинала: Кутровски с "голямото желание" или "миналия зенита си" Харисън ?

Лично аз ще стискам палци за Кутровски и наистина ще се надявам да запише рекодно представяне. Хем след това да има и друг, който да се опита да го надмине. А и този успех ще го изкачи на добро класиране и без проблем ще участва в по-слабите турнири и в квалификациите на АТП турнири. Успех, Кутровски!

Потребителски аватар
Beck's
Контакти:

Мнениеот Beck's » 17 фев 2012 11:24

Xamy написа:Авторът си е "лузър" "евър" "форевър" или както се казва на родния ти език. Явно си голям разбирач, ама само да плюеш по хората. Но за тенис, явно четеш същите "журналисти" и не си наясно. Последователно, че да ти е по-ясно:

1) Не виждам защо успех на един играч, веднага трябва да се противопоставя на друг. Все едно не се радваш на Дими, а плюеш по Гришо.
2) "млада надежда" е сочен не само от "журналистите", а от разни като Макенроу. Според мен той разбира от тенис, но сигурно не колко теб
3) "контрираш", че Монфис като се е отказал, нашето момче не се класирало директно. Ами да беше почел и ти малко, щом не се интересуваш. Монфис не беше играл на този турнир, класира се директно за 2 кръг. Дими щеше да се класира без игра, ако Монфис беше играл предния мач или се беше отказал преди началото на мача. На български ако не разбираш, да ти търсим правилата на твоя ти език?
4) Късмет Кутровски има и то доста. В първи кръг квалификант, във втори "щастлив губещ". Това е късмет и момчето го заслужаваше.
5) Изравнил постижението. Друг кой го е направил. Ах, да - онзи некадърен Димитров, дето на няма 20 години е успял. Колко интересно, че на тези години е толкова напред, колкото никой българин преди него не е бил. Заслужава си две храчки по него, авторе!
6) Димитров колко е играл срещу играчи от неговата класа ли? Доста и не случайно беше на крачка от топ50. Игра с хора от неговата класа, но малко не му достигаше да ги бие. А тези от неговата класа са топ10.
7) Сега пък Харисън е некадърник? Сигурно си фен на Джокович, преди две години на Надал, преди това на Федерер и т.н. Който не е на 1 място е некадърен. Логика, а
8) Треньорите, парите или каквото и да е, не си го дал ти, а някой друг е вложил в него. Така че какво се оплакваш? Някой видял, че момчето имал талант и го развил. Ако се надяват на такива умници като теб, всички ще сме в казана.
9) Тези че са преди него си има обяснения. Ще видим кой къде ще стигне. Някои от тях са по-големи и едва сега записват успехи. И някои от тях бяха изпаднали от топ100, но кой ли съм аз да ти го казвам.
10) Сега пък и проблем с Пиронкова имаш. Тази седмица сигурно си недоволен от нея. Така де, ако не спечели титла, за нищо не става. Ами че тя Иванович колко титли спечели миналата година, ама кой е изразявал така омразата. Някой неин сънародник?

Като разбирач, я ми кажи кой ще спечели четвъртфинала: Кутровски с "голямото желание" или "миналия зенита си" Харисън ?

Лично аз ще стискам палци за Кутровски и наистина ще се надявам да запише рекодно представяне. Хем след това да има и друг, който да се опита да го надмине. А и този успех ще го изкачи на добро класиране и без проблем ще участва в по-слабите турнири и в квалификациите на АТП турнири. Успех, Кутровски!

+1
Гледам да се радвам на всеки успех на българин по Света и да изживявам загубите , Гришо е уникален и съм сигурен че ще стигне топ 10 и то съвсем скоро , Кутровски ми е нов но се поинтересувах и видях защо го е нямало до сега ( в предния ми пост съм написал защо).Късмет на всеки един български спортист ( без Каратанчева ) !

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 17 фев 2012 11:30

Проблемът на Григор е чисто психологически. Иначе има таланта и ударите, с които да победи абсолютно всеки тенисист, без тези от голямата четворка.
Кутровски направи добър турнир, но е факт, че почти изцяло успехът му се дължи на доброто стечение на обстоятелствата. Не си спомням скоро да съм гледал тенисист да изпълнява форхенд с 2 ръце. При децата и юношите може би, но не и при мъжете. Не виждам как ще пробие с този форхенд, защото изпълнението с 2 ръце ограничава много възможностите на този вид удар.
Преди да ми кажете, че доста тенисисти изпълняват бекхенд с 2 ръце, ще кажа, че изпълнението на двата удара е коренно различно. Нито Надал, нито Джокович биха си позволили да изпълняват форхенд с 2 ръце.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 17 фев 2012 11:44

Нали знаеш шегата - нямал форхенд и бекхенд, а два бекхенда ;) То за оправяне е и сервисът. Но пък е със страхотен дух и сърце.
Иначе от 0:30 смятам да не спя ;)

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 17 фев 2012 14:20

Не знам, но Кутровски има уникален стил :) Не си спомням в последните години да съм гледал тенисист/ка, който/която да играе всички удари с две ръце (с изключение на някои волета). Много е интересен за наблюдение и ще видим, докъде ще стигне. Но няма две мнения - това, че има двама българи, които коментираме по турнирите ATP си е успех отвсякъде.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 17 фев 2012 14:24

авторът на темата никога не бяга от въпроси и ще отговори и на тези - повечето доста смислени и много градивни:

1. Отлично съм запознат с тениса - когато аз съм се интересувал от тенис,огромната част от пишещите тук (вероятно и ти) все още не сте били родени
2. Съгласен съм за лузър, евър и т.н. и приемам забележката ти - демографския профил на аудиторията тук е, че е доста млада и затова полвам и поодбни изразни средства
3. напълно съм наясно защо се появи щастлив губещ срещу Кутровски, а не продължи директно - Във всеки турнир, ако не си играл мач, а директно си се класирала като поставен за 2-ри кръг е така, естествено за турнирите от големия ялем няма как да се класираш директно за втори кръг
4. Кутровски нямаше късмет, а просто си заработи всичко. Знае ли уважаемият Xamy, че Кутровски отстрани Яни в квалификциите, а знае ли, че същият този Яни има 1/2 финал от АТП миналата година - нещо недостигано от нито един роден тенисист никога в историята на родния тенис
5. Фен съм на Надал и то от много, много време, а преди това бях фен на Агаси, преди него на Бекер
6. За Макенроу няма да коментирам, само ще припомня, че на запад има едно нещо, което се нарича устичвост и което в Бг не разбираме като такова, а като похвала - то и тренера на Барса похвали Левски след като ни биха 5:0, но това е друга тема
7. Не знам как ще свърши мача довечера, но се надявам на победа на нашия - ако се отпусне и не мисли, има всички шансове, а дали ще стане - ще видим
8. За Пиронкова предпочитам да си замълча - много я харесвам като жена, но....
9. За финал ще кажа няколко думи за Григор - тенисът е спорт, струва доста пари и без тпх нищо не става:
- Григор получи огромна част от точките си от турнири, в които игра с уайлд карт (осигурена му от академията му) и такива, на които се калсираше по право,заради силната му 2010
- Григор няма спечелен нито един мач срещу играч от топ 10, нито един (изкльювам демонстративния мач с Фиш)
- Григор е страхотен талант, но имаше и един друг такъв преди него - Тодор Енев, мисля знаеш, докъде стигна той, като за без пари, а и той имаше титла от ГСлам турнирите за юноши
- Григор беше на ръба да стане поредния провален талант, ако не бше предишния му тренер да го извади от дупката на "звезда" и да го пусне по селските турнири, за д аправи точки. Този тренер вече го няма
- И последно, но най-важно за мен, Григор се отказа от участие за Родината си на купа Дейвис, щото видите ли имал мачове за турнирите след Уимбълдън. Маляката багдатис, чиито успехи Григор ако постигне (желая му го от сърце) ще бъде обявен за личност на 10-летието, отсвири турнирите (а му трябваха жестоко точките от тях. защото беше започнал да пропада в ранклистата) след Уимбълдън, които реално са най-лесните за печелене на точки, щото никой от големите не играе на тях - почиват си и се пазят за сериите 1000 и Откритото първенство на САЩ, за да играе за Кипър. Нашата голяма звезда - не. Що ли пък да играе за България? В крайна сметка Григор отпадна още в първия кръг там, а Кипър ни би на родна земя - ами честито- да ти напомня на една друга примабалерина, която се отказа от национала, заради пари, а сега, понеже е закотвен на пейката, иска да се връща, а?
Но да не разводнявам нещата:

Пожелавам успех на всички родни спортисти, но истините трябва да се казват в очите.

Xamy написа:Авторът си е "лузър" "евър" "форевър" или както се казва на родния ти език. Явно си голям разбирач, ама само да плюеш по хората. Но за тенис, явно четеш същите "журналисти" и не си наясно. Последователно, че да ти е по-ясно:

Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Венелин
Контакти:

Мнениеот Венелин » 17 фев 2012 14:47

Бил на 24 години и до сега не бил направил нищо :) Ами човека е аматьор :!:
Точно затова, резултатът му е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН :!:
А всички почитатели на Григорча могат само да се молят, да не реши да стане професионалист - любимецът им до месеци ще се превърне във втора ракета...
Гледах му и двата мача. "Специалистите" ще му намерят доста кусури в техниката, но според мен е рационален и ефективен. Освен това се хвърля като питбул и праща топката със страшна скорост. Господ помага на силните :!:
Пожелавам му полуфинал!

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 17 фев 2012 16:02

За пръв път двама българи играят в основната схема на ATP турнир и пак се намериха" разбирачи".Радвайте се бе хора,ако може да се радвате на успехите на другите,естествено!
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Върни се в “Тенис”