Neftochimik написа:Чакай малко сега, Херо когато имаше проблеми си беше напълно здрав. Никой не му отрича качествата на треньор и за мен той е може би сред най-добрите БГ треньори. Просто попадна на грешното,място в грешния момент според мен. От към качества спора е излишен.След като се разбра за проблема му с тумора ,всички застанахме зад инициативата да подкрепим Херо. За лицензите в последните години стана модерно да се продават и прехвърлят лицензи.Но разликата при нас е че настоящия Нефтохимик 1962 наследи всички нематериални активи от Нафтекс и дори и по документи е наследник на Нефтохимик и Нафтекс.
Прав си за всичко, но пропускаш да кажеш, че същият този Събев даде тези активи, за разлика от другото л*йно Дражев, който ще си изгние с тях в затвора. Има страхотна тема в подфорум Черноморец - Историята на футбола в Бургас. Много неща, написани там са истина, за съжаление, ако имаш време и желание някой ден можеш да я прочетеш. Копирам ти само едно мнение на Миро :
Нефтохимик ( Нафтекс ) не е бил закриван . Нематериалните активи на клуба бяха изкупени от лицето събев , от една група бивши футболисти и от покойния Танев . Официално това означава , че клуба не е преустановявал своето съществуване . Обединението с Атлетик беше по няколко причини .
1. Танев си направи реклама като човек спасил Нефтохимик , без реално да издържа 2 отбора .
2. Ползван бе лиценза на Атлетик за участие във "В" група .
3. Нефтохимик реално беше само едното име ( почти всички футболисти бяха командировани в Черноморец или в Поморие ) . Обединението с Атлетик даде възможност да се "надгражда" върху един вече сработен отбор .
А Събев за мен си беше подведен от почетния президент Портос и Йоан, който имал инсулт, няма да говоря лоши неща за него... Но това не го оправдава. Единственото хубаво нещо след 1989, останало и до днес е стадиона, построен с държавните пари.