GONG.BG - мнения и препоръки

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Re: GONG.BG - мнения и препоръки

Мнениеот stenly » 08 фев 2012 14:12

decer написа:Нужно ли е всичко което се напише за някой Бг-футболист по разни знайни и незнайни сайтове(доста от тях жълти) да бъде веднага превеждано.Че то утре и аз мога да си направя сайт и да почна да пиша разни свободни съченения това означава ли че ще почнете да ме цитирате :) .
Както и да е пак си оставате любимата ми спортна медия макар че понякога се дразня от разни работи 8-) .

Проблемът, който беше поставил се разми много, а аз мисля, че отговорих изчерпателно. Това обаче, което ме радва, е че се вълнуваш от спорт, както и ние!!! Започни да пишеш новини (обърни внимание на думата НОВИНИ), те да са актуални, да имат някакво значение за спорта, да са интересни на читателите, и тогава ще започнем да ги превеждаме и цитираме. До тогава ти пожелавам всичко най-хубаво ;))))))))))))))))))
Модераторите не са ви враг!

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 08 фев 2012 15:17

stenly написа:Мисля, че си в грешка. Ти говориш за тази статия, която е съвсем различна от посочената от теб: http://gong.bg/view_article.php?article_id=250737

Да, моя грешка! Но въпреки това, не греша, че тези думи не са изречени от футболиста! Прегледал съм всички сръбски медии където беше отразена новината и смея да твърдя ,че това си е "ваша" интерпретация. А когато се прави това и под формата на цитат, е много, много жълто и подло!
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 08 фев 2012 17:30

BLUE CHAMPIONS написа:
stenly написа:Мисля, че си в грешка. Ти говориш за тази статия, която е съвсем различна от посочената от теб: http://gong.bg/view_article.php?article_id=250737

Да, моя грешка! Но въпреки това, не греша, че тези думи не са изречени от футболиста! Прегледал съм всички сръбски медии където беше отразена новината и смея да твърдя ,че това си е "ваша" интерпретация. А когато се прави това и под формата на цитат, е много, много жълто и подло!

А ти какво коректно и правилно заглавие, на безпристрастен читател, би дал?

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 08 фев 2012 18:05

stenly написа:
BLUE CHAMPIONS написа:

А ти какво коректно и правилно заглавие, на безпристрастен читател, би дал?

Все си мисля, че безпристрастния читател би искал точен цитат, а не интерпретации, още повече като сте решили този цитат да е заглавието на новината!
Да речем, че футболиста утре се появява в София и какво правим?...почваме да пишем спекулации защо е тук ли?, та нали вече сте написали, че той е казал "никакъв шанс"...с такива спекулации е пълно по разни сайтчета на единия от които дори сте му цензурирали тук линка и в които аз лично я вляза един път в седмицата, я не. В Гонг.бг читателите са свикнали на точни новини :!: ,хубаво е да не си разваляте репутацията, която е градена години...
И между другото като влизат тук потребителите да критикуват, не мисля, че е редно да се чувствате "наранени" , със сигурност го правят защото им пука за сайта. Знаеш ли кога бих писал препоръки в "балона" да речем?, - точно никога! ;)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 08 фев 2012 18:12

BLUE CHAMPIONS написа:Все си мисля, че безпристрастния читател би искал точен цитат, а не интерпретации, още повече като сте решили този цитат да е заглавието на новината!
Да речем, че футболиста утре се появява в София и какво правим?...почваме да пишем спекулации защо е тук ли?, та нали вече сте написали, че той е казал "никакъв шанс"...с такива спекулации е пълно по разни сайтчета на единия от които дори сте му цензурирали тук линка и в които аз лично я вляза един път в седмицата, я не. В Гонг.бг читателите са свикнали на точни новини :!: ,хубаво е да не си разваляте репутацията, която е градена години...
И между другото като влизат тук потребителите да критикуват, не мисля, че е редно да се чувствате "наранени" , със сигурност го правят защото им пука за сайта. Знаеш ли кога бих писал препоръки в "балона" да речем?, - точно никога! ;)

Като не отговаряме, питате защо не отговаряме, като отговаряме, сега защо не се съгласяваме с вас... Не може винаги да сме на едно мнение.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 08 фев 2012 18:15

stenly написа:Като не отговаряме, питате защо не отговаряме, като отговаряме, сега защо не се съгласяваме с вас... Не може винаги да сме на едно мнение.

ОК...както и да е. Остава единствено да стискате палци Диара да не се появи поне в този трансферен прозорец в столицата ни, за да не изпадате в неловка ситуация. :)

Потребителски аватар
stenly
Модератор
Контакти:

Мнениеот stenly » 08 фев 2012 18:43

BLUE CHAMPIONS написа:
stenly написа:Като не отговаряме, питате защо не отговаряме, като отговаряме, сега защо не се съгласяваме с вас... Не може винаги да сме на едно мнение.

ОК...както и да е. Остава единствено да стискате палци Диара да не се появи поне в този трансферен прозорец в столицата ни, за да не изпадате в неловка ситуация. :)

С риск да досадим на останалите читатели във форума, ще ти отговоря отново. Изобщо не смятам да стискам палци за когото и да било, напротив, ако Левски има нужда от въпросния футболист, по-добре да го вземе и той да се появи в София, независимо от това какви заглавия са се появявали в медиите, или при нас. По-неловко би било ако НЕ сме отразили случващото се около въпросния играч.

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 09 фев 2012 00:40

"Бивш талант" е един много сполучливо подбран израз :mrgreen:
http://gong.bg/view_article.php?article_id=252009
Талантът пораства и вече става "бивш" :) Големи сте!
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 17 фев 2012 14:40

Защо падате на такова ниво?
Изображение

Super_Mario
Контакти:

За статиите в сайта и способностите на някои от авторите им

Мнениеот Super_Mario » 01 мар 2012 10:00

Здравейте,

Прочетохте ли вече тази статия: http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=256283 . Ще си позволя да копирам текста и тук:

В интервю за Нова ТВ наставникът на Левски Николай Костов за първи път категорично заяви,че Левски ще спечели титлата.

„Как може футболистите на Левски да не играят за спечелване на титлата?, зададе риторичен въпрос Костов. Трябва да съм пълен идиот да не си мисля и аз нещо такова. Пък и затова съм дошъл в Левски за да печеля титли. Аз съм много амбициозен човек.И тези амбиции мои , също ги предавам на моите футболисти. Нашият отбор ще покаже не само добра борба за титлата, не само ще я спечели, но ще я спечели напълно достойно и с уважение след последния мач. Ще спечелим тази титла и ще бъдем горди всички с това, защото ще покажем и добър футбол.”

Това е част от изказването на старши треньорът на Левски в интервю за спортните новини на Нова телевизия.

Колко грешки открихте вие? Около 10? В 3-4 изречения?!

Молбата ми е под статиите в сайта да бъдат поставяни подписите (имената) на техните автори. Нека всички видим кои са тези некадърни (не пиша "необразовани", а "некадърни", защото това е най-точната дума в случая) журналисти, които се водят за членове на журналистическата гилдия. Нямам навика да чета толкова аматьорски написани статии в Гонг.Бг и наистина съжалявам, че попаднах на тази.

Моля, отговорните лица да подходят с необходимата сериозност към проблема.

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”