Кой кога и къде е бил в казарма?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Re: Кой кога и къде е бил в казарма?

Мнениеот obi4am_pirin » 06 фев 2012 20:04

modor написа:Новобранския център го прекарах в Разград-Жандармерията.После ме преместиха във Враня-Жандармерията.За девет месеца имам 99 караула по посолствата и няколко караула в базата ни(до лудницата :lol: ) в С.Подгумер.Имахме само нощни градски и полагаемата разбира се.Хубавото беше,че за 30 минути се прибирах във вкъщи :) Но по някога ако искате ми вярвайте не ми се прибираше[offtopic]всеки път се правих на щайга,като ме пускаха :mrgreen:[/offtopic].По заслуги станах "Ефрейтор" .А една седмица преди да се уволня ме направиха "млад сержант" 8-) Но на единствения ми вътрешен караул се издъних(бях разводач на караула и ги пуснах сами да се сменят :lol: )Но за мой голям късмет точно тогава ни направиха проверка :lol: :lol:

А бе мани мани!Аз тъкмо пристигам от Плевен в Банско и веднага дневален!Между 2 и 4 часа през ноща трябваше да караме двама дневални!Разбрахме се да разделим по един час!Легнах аз и по едно време някой ме рита по краката...лейтенанта!Намаза ми целия коридор с боя за кубинките и падна здраво търкане!Лейтенанта си беше лайно...здрао се натегаше на старите!
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
аби
Контакти:

Мнениеот аби » 06 фев 2012 20:06

В град Ардино преди 40 години! :)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 06 фев 2012 20:06

Red Warrior написа:Отсвирих ги още на 16 години, като ми пращаха "покани" за военна комисия. Мои приятели ме плашеха, че ще дойдат военна полиция. Чаках, чаках.....никой не дойде :lol: Само че тях ги взеха в казарма, а мене ме взеха пичоците в Студентски град 8-)

То принципно на какво основание биха те арестували/съдили? И аз получвах бележки в пощата да се явявам, но така и не отидох нито веднъж... Имам предвид, че никой не се подписва, че ги е приел ами просто ти ги пускат в пощата.. как доказват, че си ги получил и не си отишъл? и тн?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 06 фев 2012 20:09

Red Warrior написа:Отсвирих ги още на 16 години, като ми пращаха "покани" за военна комисия. Мои приятели ме плашеха, че ще дойдат военна полиция. Чаках, чаках.....никой не дойде :lol: Само че тях ги взеха в казарма, а мене ме взеха пичоците в Студентски град 8-)

И ние си имахме един такъв дето ги е отсвирил за 10 години и после..........набор 73 с набор 83 :mrgreen:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 06 фев 2012 20:12

modor написа:

И ние си имахме един такъв дето ги е отсвирил за 10 години и после..........набор 73 с набор 83 :mrgreen:

И аз завърших висше преди казармата!Не съм имал проблем!Напротив сплотявах момчетата!Веднага се заформи една група от македонския край в Плевен!После ни преместиха по разпределение в комплект в Банско!В групата е силата!Видят ли те сам и отделен веднага ти се нахвърлят!
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
Seichov
Контакти:

Мнениеот Seichov » 06 фев 2012 20:13

3 месеца в Смолян учебен център после в Любимец 1 месец и от там на границата 8 месеца с.Щит-граничар.Хубаво време беше. :cry:

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 06 фев 2012 20:13

1-та година НШЗО - Плевен, 2-та парашутно десантен полк Пловдив до братската могила ( "гадните" майни ми разрушиха поделението) :mrgreen:

Потребителски аватар
C2H5OH
Контакти:

Мнениеот C2H5OH » 06 фев 2012 20:14

Бях определен за мото-пехотна брегада в Карлово, но УНСС и Ст. град, бяха по-настоятелни! :) :) :)

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 06 фев 2012 20:14

kartago написа:1-та година НШЗО - Плевен, 2-та парашутно десантен полк Пловдив до братската могила ( "гадните" майни ми разрушиха поделението) :mrgreen:

С ракети земя-въздух ли :lol: :lol:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 06 фев 2012 20:18

За една година служба не съм виждал нито ТАНК,нито някаква друга бронирана машина.Само мини и мини,или дърва за огрев на старшините или за някъде друго.Моя набор ни уволниха последния ден като натоварихме 20 кубика дърва на два камиона и така ни пуснаха.При нас беше закон,всеки уволняващ се набор последния ден да прави нещо и чак след това да ги пускат.Това за дървата нашия набор си го знаеше,но иначе аз и още един друг си ударихме гъзовете във тавана.Ако не сте познавали до сега такъв,вече можете да кажете,че има и такъв човек.

Върни се в “Свободна зона”