Има ли право Локомотив да картотекира нови играчи?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist, Sofia 1929

Потребителски аватар
loko1
Контакти:

Има ли право Локомотив да картотекира нови играчи?

Мнениеот loko1 » 03 фев 2012 09:52

Да питам, но знаещите, не някой дето е чул, попрочел от вестници и сайтове! Има ли право Локомотив да картотекира нови играчи? Една калмара футболисти разтрогнаха по вина на клуба. Говори се че докато не им се плати, няма право да бъдат картотекирани всички нови. Новите обаче са или юноши на клуба или свободни агенти, няма привлечени с трансфери и затова се говори, че спокойно ще бъдат картотекирани.

Моля, ако някой знае къде точно е записано, да даде един линк или извадка. А ако гонг напишат нещо по-въпроса още по-добре.
ОБИЧАМ ЛОКО СОФИЯ
АНКЕТА любим отбор http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=114333
Левски 23%, ЦСКА Локо Пд Локо Сф Манчестър Ю Славия Черно море Лудогорец

Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ отбора си когато ГУБИ нямаш право да го ПОДКРЕПЯШ когато ПОБЕЖДАВА

Потребителски аватар
Jord
Контакти:

Re: Има ли право Локомотив да картотекира нови играчи?

Мнениеот Jord » 03 фев 2012 10:13

До колкото съм запознат, няма да имате право да картотекирате едва през лятото. И то, ако дотогава не сте се издължили. Мисля, че такъв беше правилника. А иначе по принцип клуб със задължения към играчи може да картотекира само юноши, дори свободни агенти не може.
Бъди възторжен идеалист,
смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм,
честен до самопожертване!
/Борис Дрангов/

Потребителски аватар
Sofia 1929
Контакти:

Мнениеот Sofia 1929 » 03 фев 2012 10:23

Доколкото знам в правилника е записано, че при разтрогване по вина на клуба, потвърдено от арбитражен съд на БФС, клубът няма право да картотекира футболисти от следващият трансферен прозорец, в случай, че не са уредени финансовите взаимоотношения между играча и клуба. Това трябва да бъде показано с удостоверение за изплащане на сумите, договор за разсрочване на изплащането с нотариална заверка на подписа на футболиста.
Тълкувано по този начин, евентуален проблем би се породил за картотекиране на нови играчи за следващият шампионат, поне така мисля аз. Има и процедурни врътки(използвани най-вече от ЦСКА), при които дължимата сума се оспорва пред съда и докато тече делото, се отлага забраната от картотекиране.

Ако има някой да разясни по-добре ще бъде идеално.
ИзображениеИзображение
Български Железничарски Спортен Клуб

СЪСИПАХТЕ ОТБОР СВЕТИЛО - ЗАСЛУЖАТЕ БЕСИЛО!

Потребителски аватар
Pride
Контакти:

Мнениеот Pride » 04 фев 2012 10:55

Явно тези процедурни врътки се ползват и от Гигов. Той Левашки май още никакви пари не е получил макар, че и частен съдебен изпълнител да прати.
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ http://www.lokosf.info

Изображение Изображение

Върни се в “Локо София”