ЗИМА 2011/2012 - подготовка, трансфери, спекулации...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Re: ЗИМА 2011/2012 - подготовка, трансфери, спекулации...

Мнениеот greenpeak » 31 яну 2012 18:08

yavorescu написа:Повече нападатели не означава непременно по-атакуващ футбол и повече голове. При 4-4-2 ще сме уязвими в средата на терена, където ще губим топката и защитата ни ще бъде непрестанно под голямо напрежение. А нападателите ще бъдат напълно изолирани, както често се случва дори когато играем с един. С две думи, ще вкарваме по-малко и ще получаваме повече голове. Яки халфове трябват за тази формация, които да покриват огромен периметър и да са полезни и в двете фази на играта.

Тактическата ни постройка ще е абсолютно същата поради две причини: 1) не разполагаме с играчи за нещо по-различно (освен умения се изисква и тактическа подготовка) и 2) едно си баба знае, едно си баба бае.

При 4-2-3-1 може да се играе атрактивен и атакуващ футбол (справка: Арсенал и Ман Сити, вторите дори играят с 3-ма дефанзивни халфа в някои мачове). Ако Фернандес се разиграе и раздава точни пасове към нападателя и крилата, може да се получат хубави неща.

Яворе, в нашия случай конкретно ползата ни от 4-2-3-1 есента (с тези изпълнители) бе само в дефанзивен план: 7 гола във вратата ни (3 от стат. пол. и само 4 от игра). Аз не я отричам в никакъв случай..
В офанзивен план видя какво се случи, знаем каква е причината, да не я дискутираме.

Да имаме Ермес и Миро и да не ги ползваме в дует?
Срещу слабаците в групата (всички под нас в класирането) можем да си играем спокойно и 4-4-2 или дори 3-2-3-2, особено когато сме и домакини.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 31 яну 2012 19:18

Терена е ужасен, дори с тези техници не знам какво точно ще правим. Всяко дълго извеждащо подаване излиза, защото или тревата е катастрофа или терена е 10 метра по къс.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 31 яну 2012 19:21

Ами така е, и изпълнителите си казват думата, и очевидно треньора е фен на дефанзивния футбол. Схемата има много малко общо. И Лудогорец играят по нашата схема, даже без типичен нападател, а футбола им е съвсем различен.

Можем (а може би и трябва) да ползваме Миро и Паломино заедно, но единия ще се налага да е полузащитник. 3-5-2 става поне на теория, но нямаме трети стабилен централен защитник, нямаме и халфбек за лявата зона (Сашко е роден да играе в такава формация, според мен). При 4-4-2 с тези грешни пасове в средата на терена сме глътнали вода още преди да е започнал мача. И с петима нападатели да играем, някой трябва да печели/задържа топката в средата и да ги извежда на стрелкови позиции. С дълги топки няма да стане.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 31 яну 2012 19:27

wolf написа:Терена е ужасен, дори с тези техници не знам какво точно ще правим.

Wolf, пропускаш, че играем и на други терени :mrgreen: Надали с чиста съвест можем да оправдаваме яловите представления на отбора с терена.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 31 яну 2012 19:34

Това ми е ясно, но проблемите на Тича са видни. Опита за изкуствена засада сигурно е най-лесното нещо на нашия стадион и без това някъде да бягат.

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 31 яну 2012 20:38

Варианта при схемата на Генов, ляв халф Паломино, а десен Марлон също е възможен.
Друг е въпроса как ще са и двамата в защитната фаза :mrgreen: .

Гледам на клиповете на Фернандез му е много по-удобно в дясно, от колкото в центъра.
http://www.youtube.com/watch?v=jBPQrOUh ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Hkn3qpE9ZP0

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 01 фев 2012 00:30

greenpeak написа:Варианта при схемата на Генов, ляв халф Паломино, а десен Марлон също е възможен.

Неее, така твоя любимец №14 ще се намърда като титуляр хипер-юбер-мега-офанзивен халф ;)

Потребителски аватар
gambara
Контакти:

Мнениеот gambara » 01 фев 2012 10:30

http://gong.bg/view_article.php?article_id=250399

какво Ви е мнението,поне за конкуренция на поста....няма да е излишно,аз лично се надявам.
ПФК ЧЕРНО МОРЕ

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 01 фев 2012 11:08

gambara написа:http://gong.bg/view_article.php?article_id=250399

какво Ви е мнението,поне за конкуренция на поста....няма да е излишно,аз лично се надявам.

Нищо лошо няма в това да вземем един свободен агент на поста ляв бек,играл в А група.Най-малкото за да се застраховаме при евентуални наказания и недай Бог контузии на Янев.А дали ще е по-добър,или по-слаб,за това са тренировките и контролите.Катоо му гледам осанката,ми прилича на десния ни бек.Може и да излезе шило,кой знае?Аз съм ЗА,ама кой ли ме пита?
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 01 фев 2012 12:51

Този момък съм го гледал само като халф, затова нямам мнение дали става или не.

Върни се в “Архив”