Становище
на Спортно-техническата комисия
Спортно-техническата комисия одобри следното становище по искания на "ПСФК Черноморец Бургас"АД - Бургас, направени с писма /заведени в деловодство на БФС с вх.№77 от 17.01.2012г., вх.№81 от 18.01.2012г./, и жалба до СТК с вх.№111 от 25.01.2012г./, както и уведомление от състезателя Анисе Адрианантенаина /заведено в Направление „Спортно"-техническо при БФС с вх.№11 от 23.01.2012г./:
Въз основа на предоставените документи, Спортно-техническата комисия констатира прекратяване на трудовия договор между състезателя Анисе Адрианантенаина, род. 16. 03. 1990г., с „ПСФК Черноморец Бургас"АД-Бургас, извършено на основание чл. 326, ал. 1 във връзка с чл. 220, ал. 1 от Кодекса на труда, считано от 19.01.2012 г.
Спортно-техническата комисия намира, че прекратяването на договора е извършено без основателна причина по време на сезона. Това дава правната възможност на „ПСФК Черноморец Бургас"АД-Бургас да претендира обезщетение от състезателя по реда и при условията на чл. 44 от Правилника за статута и трансферите на футболистите (ПСТФ).
Спортно-техническата комисия смята, че ако състезателят сключи договор с друг клуб, следва да се приложи установената презумпция, че този футболен клуб е бил причина състезателят да извърши нарушение на договора и на този футболен клуб ще следва да се наложи спортна санкция - забрана да картотекира нови футболисти за един трансферен период, установена в чл.45, ал. 2 от ПСТФ.
Към момента на приемане на становището от СТК - 31.01.2012г. - в деловодството на Българския футболен съюз няма депозиран договор между състезателя Анисе Адрианантенаина и друг български професионален футболен клуб.
Всички събрани по случая документи се предават от СТК на Комисията по лицензиране на футболни агенти към БФС за тяхната компетентна намеса по отношение на действията на г-жа Сокена Ба Бенжалюн, лицензиран агент на състезатели по футбол с лиценз от Френската футболна федерация, представляващи евентуално подбуда на състезателя Анисе Адрианантенаина да наруши договора си с „ПСФК Черноморец Бургас"АД-Бургас.
Секретар СТК: Председател СТК:
/Е.Ваташка/ /Й.Томов/
БФС пак ви спасиха кожата. Ако го бяха картотекирали, както вие искахте, то веднага губихте право на други картотеки. А сега нека да си тичка при Вас, само не знам как ще му плащате. Нали нямате договор. Според мен още утре Анисе ще бъде освободен от лагера на ЦСКА.
Всичко за случая с Анисе.
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
k.dimitrov
- Контакти:
- Red_Girl
- Контакти:
Re: Всичко за случая с Анисе.
Ще ми е забавно кат си го вземете да видя как щеиграе за вас.
Гол няма да вкара!

шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
Офтопик:

- Red_Girl
- Контакти:
Viktor4o_Rs написа:Мила Red girl, надявам се и по-точно съм сигурен, че си много красива, в противен случай Господ е бил твърде несправедлив към теб
Мило мое славистче, не се тревожи за мен, аз съм си екстра.. и се чудя още колко ще се занимавате с тея глупости. Пренаписахте всички закони, даже нови измислихте и то в спор за некъв кон. Толкова други по-важни неща има, а цела седмица всички се занимават с него...
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
Офтопик:

- Искам си Акаунта
vaskonti написа:Искам си Акаунта написа:vaskonti написа:Ок, приемаме, че повечето неща в тоя договор се "подразбират" и това е допустимо, според теб.
Все още се чудя какъв е договорът през тези 6 месеца, след като не е срочен, какъвто би трябвало да е според правилниците на ФИФА.
Няма нищо са подразбиране , приятелю . И според КТ , и според правилника на ФИФА , договора е срочен . Единствения спорен момент е , дали изпитателния срок , евентуално би могъл да се окаже някакъв проблем . Защото нито в правилника на БФС , нито в този на ФИФА , не се споменава нищо за "срок на изпитване" . За тях той не съществува . И ако Черноморец е намерил "вратичка" ( както обичат да се изразяват вашите фенове ) , той клуба не може да бъде наказан . Във всички случаи , ще стане ясно какво е мнението на ФИФА и УЕФА по казуса . Вчера на срещата Пламен Киряков гарантира , че при всеки друг резултат различен от - наказания за Анисе и ЦСКА , ще има жалба да световната централа .
Ами приятелю, какво пречеше на Черноморец да подпишат обикновен срочен 3 годишен договор по чл68? Или пък договор за 1+2 години? Дали тогава щеше да има казуси, подразбирания и подобни? След като са съставили договора под член, чрез който той е не-срочен в първите си 6 месеца, значи има разлика! И не само, че е не-срочен, ами и човек трябва да се замисля какво се подразбира!
Това, което цитираш като отговор от тая кантора, може да е вярно, но си забравил да уточниш, че става въпрос за професионален футболист, а за тях освен правилата от КТ, важат и правилата на ФИФА. В обикновен трудов договор Чл. 68 или 67 са задължителни, но чл.70 е по желание. Като добавиш към това факта, че ФИФА изрично казва, че договорите трябва да са срочни, би трябвало да ти стане ясно, че в договора на Анисе задължително трябва да се цитира чл.68. За да е очевидно, че става въпрос за срочен договор, а не да се подразбира, цитирайки се член, който се отнася за друго нещо.
Приятелю , попитах същото Пламен Киряков вчера -защо има клауза за изпитване , след като клаузата за стабилност не позволява на клуба да се възползва от изпитателния срок , той отговори - защото закона и правилниците позволяват това .
-
k.dimitrov
- Контакти:
Red_Girl написа:Ще ми е забавно кат си го вземете да видя как щеиграе за вас.![]()
Гол няма да вкара!
![]()
А кой ти каза, че ние го искаме. Той сам звъни и иска среща с Херо, но Херо е отказал. Има други, които го искат. Между впрочем преди да разберат за освобождаващата клауза от 350 000Е, Левски са предлагали 700 000 Е за него.(това го изнесоха вчера, на срещата с феновете). Има и други, които го искат, но сега никой няма да ни даде повече.
И сега, какво правиме? Анисе се връща в Черноморец, Диого си заминава за Бразилия и селекцията е пълен провал. Браво на господата от Титан, за пореден път доказаха, че са абонирани за грешки. Досега имах доверие поне на адвокатите им, но и те се издъниха за една седмица три пъти. Не виждам, как Анисе ще играе тепърва във Бургас, но няма и да е при нас. Чичо Митко пак трябва да измисли някоя магия иначе положението е катастрофа. Видяхме срещу Свиленград талантливите ни младежи-звезди. Трансферите се правят от директора, а кой е той и какво може знаем всички. Дано да няма повече изненади и настоящите играчи да поемат отговорност, че са в ЦСКА. Сега ще се види, колко струват Костов, Карачанаков, Якимов и Грънчов. За Станко Йовчев не ми се говори, нито са лъжите, че някой ще дойде от Удинезе. Сега съм афектиран решението за Анисе, надявам се утре да има по-добри новини, но откъде? Нека шефовете да излязът и като мъже да кажат, какво е положението и за какво ще се бориме с тези играчи. Извинявайте, но от дълго време не се е случило нищо положително. Уж щяха да надграждат отбора, а те го разбиха, както миналата и по-миналата година. Браво Титан, благодаря ви, че пак ни излъгахте. Не знам дали вече има човек, който да повярва на господата Борисов и Иванов и на една дума. Сякаш нарочно превърнаха отбора ни в цирк и за три години разрушиха всичко градено десетки години. Божков продаде титлата 2006, но в сравнение с Титан е направо Абрамович. Не искам да пиша още грозни думи, но откакто гледам ЦСКА вече 20 години, такова чудо не съм виждал.
- CskaUl7rasB0ysS0f1a
кво пък се преместихте целия бургас тука
се едно тоя е нещо важно братче, вие цял ден за него ли живеете. цска не е черноморец ние си имаме достатъчно добри играчи да има ново 0-4 втория кръг
така че хапвайте по едно кремче и обратно от тука викам аз
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!
ТОВА СИ ТИ!
А наказания за неправомерни преговори от страна на ЦСКА с тая отрепка май няма да има,нали?
110 години любов!
БФС е престъпна организация , едва ли някой е очаквал друго решение на СТК.
То няма да последното по случая но нещата ще се проточат .
Очертава се трилър , ще видим как ще завърши.
То няма да последното по случая но нещата ще се проточат .
Очертава се трилър , ще видим как ще завърши.
Бате Борате,
кой е БАТЕ?
БАТЕ,БАТЕ!
кой е БАТЕ?
БАТЕ,БАТЕ!
- baerba1995
- Контакти:
redpride написа:И сега, какво правиме? Анисе се връща в Черноморец, Диого си заминава за Бразилия и селекцията е пълен провал. Браво на господата от Титан, за пореден път доказаха, че са абонирани за грешки. Досега имах доверие поне на адвокатите им, но и те се издъниха за една седмица три пъти. Не виждам, как Анисе ще играе тепърва във Бургас, но няма и да е при нас. Чичо Митко пак трябва да измисли някоя магия иначе положението е катастрофа. Видяхме срещу Свиленград талантливите ни младежи-звезди. Трансферите се правят от директора, а кой е той и какво може знаем всички. Дано да няма повече изненади и настоящите играчи да поемат отговорност, че са в ЦСКА. Сега ще се види, колко струват Костов, Карачанаков, Якимов и Грънчов. За Станко Йовчев не ми се говори, нито са лъжите, че някой ще дойде от Удинезе. Сега съм афектиран решението за Анисе, надявам се утре да има по-добри новини, но откъде? Нека шефовете да излязът и като мъже да кажат, какво е положението и за какво ще се бориме с тези играчи. Извинявайте, но от дълго време не се е случило нищо положително. Уж щяха да надграждат отбора, а те го разбиха, както миналата и по-миналата година. Браво Титан, благодаря ви, че пак ни излъгахте. Не знам дали вече има човек, който да повярва на господата Борисов и Иванов и на една дума. Сякаш нарочно превърнаха отбора ни в цирк и за три години разрушиха всичко градено десетки години. Божков продаде титлата 2006, но в сравнение с Титан е направо Абрамович. Не искам да пиша още грозни думи, но откакто гледам ЦСКА вече 20 години, такова чудо не съм виждал.
Тези момчета ще получат невероятен шанс в предвид създалата се ситуация....Време обаче някой от Титан да излезе и да каье какво става с прословутата селекция....защото до сега май смао Присо подписа....