Сравнение между 1895 год. и 2012 год. - цени и заплати !!!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Сравнение между 1895 год. и 2012 год. - цени и заплати !!!
Спомням си на младини през 1895г., че наистина човек можеше да си купи повече неща за по-малко пари. Ех, тогава и детството му детство си беше... и яйцето - яйце! Манталитета на хората беше друг, имаше уважение и се мислеше как за всички да има и да са добре. През 1939г. вече бях малко по-голям и си спомням тогава, че много съжалявах дето на времето не се бях решил да стана учител, щях да си уредя живота, да си построя хубава 3 етажна къща и щях да съм много уважаван. Пък сега то не е за разправяне.... няма работа, няма пари... реших да открадна един хляб да има какво да ям, арестуваха ме и сега пиша от затвора, със сълзи на очи си спомням преди колко хубаво беше 

Yanev написа:През 1939 г. не знам как се е живяло толкова добре при положение,че 20 години по-рано населението е било предимно земеделци (80 %).Съмнявам се картинката да се е променила много за 20 години,но мисля,че по това време само в София е бил висок жизненият стандарт,а тогава не си могъл да дойдеш в столицата "ей така",както правят сега мало и голямо.Истината е,че България е била с по-висок жизнен стандарт (статистически),защото е имала промишлени отрасли за развиване и износ.По времето на комунизма България отново е била напред (сравнение с днес) в класациите по живот,защото е изнасяла и произвеждала за сметка на вноса.За жалост Живков оклепва икономическия пейзаж малко преди да го свалят от власт,заради което сме днес на тоя хал.Оправия няма и няма и да има,защото няма държава,на чийто гръб да просперираме.
Ооо, да с 3 фалита сме били много добре икономически...
Много глупости има в тази тема...
ogrizko написа:Спомням си на младини през 1895г., че наистина човек можеше да си купи повече неща за по-малко пари. Ех, тогава и детството му детство си беше... и яйцето - яйце! Манталитета на хората беше друг, имаше уважение и се мислеше как за всички да има и да са добре. През 1939г. вече бях малко по-голям и си спомням тогава, че много съжалявах дето на времето не се бях решил да стана учител, щях да си уредя живота, да си построя хубава 3 етажна къща и щях да съм много уважаван. Пък сега то не е за разправяне.... няма работа, няма пари... реших да открадна един хляб да има какво да ям, арестуваха ме и сега пиша от затвора, със сълзи на очи си спомням преди колко хубаво беше
Тема "Луд съм" за съжаление няма в този форум...
[center]1914[/center]
- Red Warrior
- Контакти:
Значи, ако някой не ми вярва и вади "статистики" от учебниците по планова икономика, където се пишеше, че преди социализЪмЪ хората са живели много бедно, за разлика от "великото" време на БКП, да попита хората живели тогава. Все още има живи свидетели от тези времена. Ако не са комунисти, или неграмотни селяни - няма начин да ви кажат, че през соца се е живяло по-добре отколкото по царско време!
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
Какъв социализъм ? Такова животно в България не е имало никога през управлението на БКП ...
- Red Warrior
- Контакти:
Alexx написа:Какъв социализъм ? Такова животно в България не е имало никога през управлението на БКП ...
Не знаеш ли, че по времето на БКП се говореше, че живеем през зрелият социализъм, като някъде в светлото бъдеще ще настъпи и мечтаният комунизъм
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
То и сега се говори, че живеем в демокрация и има свободен пазар ...................
- Тони Шумахер
- Контакти:
Red Warrior написа:Alexx написа:Какъв социализъм ? Такова животно в България не е имало никога през управлението на БКП ...
Не знаеш ли, че по времето на БКП се говореше, че живеем през зрелият социализъм, като някъде в светлото бъдеще ще настъпи и мечтаният комунизъм
С приемането на Конституцията от 1971г.България трябваше да влезе в РСО ( развито социалистическо общество ) , последен и най висш етап на социализма ! Следващата "крачка" трябваше да бъде , така лелеяния от априлските другари комунистически строй.....