За цензурата в Ботев ПД! До тук!

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

gamaun

Re: За цензурата в Ботев ПД! До тук!

Мнениеот gamaun » 28 яну 2012 22:07

Чети, Морски, чети! Така се напредва в професията - с четене, а не с писане.
Отсега обаче те предупреждавам - частни уроци не давам! Само приятелски съвети.

П.п. Забравих да ти пожелая лека нощ. А с домашното не бързай чак толкова - ще го погледна във вторник вечерта.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 28 яну 2012 22:13

gamaun написа:
До господина джурналистчето (извинявай, драги, но по друг начин не бих могъл да те нарека)

Още като видях, че бъркаш пълния член и поставянето на запетайки (има и липсващи, и излишни), предположих, че може би си член на някоя редколегия, но ти изби рибата дори само с няколкото изречения, които съм копирал съвсем произволно от писаниците ти по-горе. Ще ти оставя задачка за домашно - поправяш си грешките, качваш си новите варианти тук за всеобщо обсъждане и тогава критикуваш другите. Хайде, днес съм в добро настроение и по милост ще има малко жокери, но другия път няма да ти се размине публичния линч.
Хващай:
В първото изречение има изпусната запетайка и сбъркано членуване (все пак няма да кажа на коя думичка).
Във второто е обратно - запетайка в повече плюс две много, ама много груби тавталогии (стилистическите грешки са недопустими за един журналист).
Да не те мъча повече - при анализа на последното изречение си припомни за думичката "обособяване" и липсващата запетайка сама ще си дойде на мястото.
Успех в начинанието! А ако видиш зор, знаеш в кой форум да попиташ. Обещавам ти - няма да ти трият мнението! ;)
[offtopic]Приемам извинения, но само ако докажеш, че съответната грешка е техническа. За по-сигурно при отговора си се консултирай с шефа на въпросната редколегия (без да му казваш, че са те разкрили в нета, разбира се ;) ).
И един съвет от мен - никога не оставяй интервал преди пунктуационния знак, а след него!

Надявам се да оцениш благоразположението ми и да се възползваш максимално от него.[/offtopic]

Първо, все ми е тая как ще ме нарече някой, който не ме познава. Второ, не знаех, че сме на изпит по български. Но даже и така да е , тежко и горко, ако ти си изпитващият драги- предвид факта, че като говориш за неправилно използвана граматика е редно ти самият да си изряден, а като ти чета мненията и се хващам за главата как самият ти си допуснал грешки.... Конкретно в това си мнение си се справил, "учителю"... Но то това и остана, да сбъркаш и тук :lol: За твое сведение, на когото трябва, където трябва и когато трябва, отлично съм се доказал и знам къде и кога се поставя пълен и кратък член. Но като гледам - ти май за словоред не си чувал.

Случайно да знаеш, че това е форум, а не аула за изпит по български?

Задачки каза :lol: Ти пък си най-малко човекът, който да ми поставя задачки.....

Надявам се и аз следващото ти мнение да е по темата, а не плосък начин да се заядеш с някого, като дори не се вглеждаш в себе си!

gamaun

Мнениеот gamaun » 28 яну 2012 22:38

Не може да бъде - специалистът по български език се почувства засегнат на болното място. :mrgreen:
Показах ти само малка част от гредата в едното ти око. Не за друго, а защото беше си позволил да критикуваш други във форума за начина им на изразяване. А ако си толкова ербап (извинявай за чуждицата), да извадим картите (тоест всичките си съобщения) на масата и да оставим другите да преценяват. Надявам се, че все ще се намерят няколко филолози. Ако е необходимо, ще ангажираме платени от някой варненски ВУЗ. :mrgreen:
За словореда - препиши си моите съобщения в отделна тетрадка и ги покажи на прекия си шеф. Само да не препишеш в бързината и някое твое, че тогаз ойде коня у ряката ;) И после се върни, за да ти дръпна една лекция за разликата в словореда при синтетичните и аналитичните езици (това вече няма да ти е от полза, ама нейсе).
[offtopic]Проверката във вторник не се отлага.[/offtopic]

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 29 яну 2012 00:32

той Морския/Реалския (от второто му идва и злобата) и със математиката е много зле горканчо - видя ли му тънките сметки за популация, отнесена към фенство и т.н. :mrgreen:

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 29 яну 2012 01:07

gamaun написа:Не може да бъде - специалистът по български език се почувства засегнат на болното място. :mrgreen:
Показах ти само малка част от гредата в едното ти око. Не за друго, а защото беше си позволил да критикуваш други във форума за начина им на изразяване. А ако си толкова ербап (извинявай за чуждицата), да извадим картите (тоест всичките си съобщения) на масата и да оставим другите да преценяват. Надявам се, че все ще се намерят няколко филолози. Ако е необходимо, ще ангажираме платени от някой варненски ВУЗ. :mrgreen:
За словореда - препиши си моите съобщения в отделна тетрадка и ги покажи на прекия си шеф. Само да не препишеш в бързината и някое твое, че тогаз ойде коня у ряката ;) И после се върни, за да ти дръпна една лекция за разликата в словореда при синтетичните и аналитичните езици (това вече няма да ти е от полза, ама нейсе).
[offtopic]Проверката във вторник не се отлага.[/offtopic]

Много е жалко когато си вярваш прекалено. Още по-жалко е когато се опитваш да го демонстрираш толкова явно и в същото време се пробваш да поучаваш някого, без даже да го познаваш ;)

Когато се правиш на учител (за щастие явно не си такъв) е редно поне малко повече да разбираш от другия събеседник. А ти правиш също нелепи грешки.

Засегнат не съм се почувствал в никакъв случай :mrgreen: Или ти по-добре от мен знаеш как съм се чувствал когато съм ти отговарял (явно е някаква нова екстра на форума да усещаш реакциите на другите :roll: ).

Отново ти казвам- жалко е, ако не правиш разлика между неформално общуване във форум, изпит по български и естеството на работа на един журналист, когато е на работното си място.Вече ти отговорих, но явно или не си го разбрал, или се правиш на интересен, тъй като видимо нямаш аргументи- мен, който трябва и когато е било нужно ме е оценил. И видимо е доста по-начетен от теб ;)

ПС: Много бързо стана вторник :lol: Или пишем прибързано, а? :lol:
Последна промяна от MORSKI на 29 яну 2012 01:15, променено общо 1 път.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 29 яну 2012 01:11

venomcho написа:той Морския/Реалския (от второто му идва и злобата) и със математиката е много зле горканчо - видя ли му тънките сметки за популация, отнесена към фенство и т.н. :mrgreen:

Ти пък горканчо къде се месиш, като твоите съждения в темата направо събудиха присмеха на не един потребител във форума :lol: И математиката не знам дали ми е зле, ама при теб нещата също не са розови :mrgreen:

Злобата я търси някъде другаде. Ще ти дам жокерче, за да не се мъчиш (в градът под тепетата се намира и е в жълто-черни и черно-бели окраски) :mrgreen:

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 29 яну 2012 01:27

MORSKI написа: И математиката не знам дали ми е зле, ама при теб нещата също не са розови :mrgreen:

отново си толкова духовит, та чак вдлъбнат :mrgreen:
такава оригиналност даже и за варненски тоалетен ежемесечник си е мизерна :mrgreen:

П.П. абе шефче, нали беше много надъхан нещо - нямало да продължаваме да си правим квото си искаме...баси оптимиста тая писарушка :mrgreen:

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 29 яну 2012 01:38

venomcho написа:
отново си толкова духовит, та чак вдлъбнат :mrgreen:
такава оригиналност даже и за варненски тоалетен ежемесечник си е мизерна :mrgreen:

П.П. абе шефче, нали беше много надъхан нещо - нямало да продължаваме да си правим квото си искаме...баси оптимиста тая писарушка :mrgreen:

Уча се от теб на духовитост :mrgreen: Но като гледам, няма да мога да те стигна скоро. До такива висоти си достигнал, че няма стигане :roll:

Като гледам явно си "запознат" с варненските тоалетни ежемесечници, гледам "четеш" ги редовно- шегаджия :lol:

Не знам за тях, ама в пловдивските филмирани форумчета и сайтчета блика такава оригиналност, от вас и от черно-белите, че дори и Франсис Форд Копола може да ви завиди :mrgreen:

Имате и една светска помия, която даже и тоалетна не може да се нарече- "Под тепето май беше" :lol:

Кажи играч такъв, мамин сладък, данеби да си правите каквото поискате :lol: Кажи и веднага ще вземем мерки, недосегаеми :mrgreen:

Потребителски аватар
venomcho
Контакти:

Мнениеот venomcho » 29 яну 2012 01:42

MORSKI написа:Кажи бе играч такъв, мамин сладък, данеби да си правите каквото поискате :lol: Кажи и веднага ще вземем мерки, недосегаеми :mrgreen:

ахахахаха край край :mrgreen:
тва на Максуденско-Журналистичен език кво трябва да значи :mrgreen:

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 29 яну 2012 01:48

venomcho написа:П.П. абе шефче, нали беше много надъхан нещо - нямало да продължаваме да си правим квото си искаме...баси оптимиста тая писарушка :mrgreen:

Каквото вероятно на столипиновски значи тази дума :lol:
И виждам, че си запознат с циганските квартали на Варна. Явно си ги посещавал, защото аз лично през живота си дори не съм се доближавал до Максуда, ама като гледам това за теб не важи :lol:

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”