Чети, Морски, чети! Така се напредва в професията - с четене, а не с писане.
Отсега обаче те предупреждавам - частни уроци не давам! Само приятелски съвети.
П.п. Забравих да ти пожелая лека нощ. А с домашното не бързай чак толкова - ще го погледна във вторник вечерта.
За цензурата в Ботев ПД! До тук!
Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: За цензурата в Ботев ПД! До тук!
gamaun написа:
До господина джурналистчето (извинявай, драги, но по друг начин не бих могъл да те нарека)
Още като видях, че бъркаш пълния член и поставянето на запетайки (има и липсващи, и излишни), предположих, че може би си член на някоя редколегия, но ти изби рибата дори само с няколкото изречения, които съм копирал съвсем произволно от писаниците ти по-горе. Ще ти оставя задачка за домашно - поправяш си грешките, качваш си новите варианти тук за всеобщо обсъждане и тогава критикуваш другите. Хайде, днес съм в добро настроение и по милост ще има малко жокери, но другия път няма да ти се размине публичния линч.
Хващай:
В първото изречение има изпусната запетайка и сбъркано членуване (все пак няма да кажа на коя думичка).
Във второто е обратно - запетайка в повече плюс две много, ама много груби тавталогии (стилистическите грешки са недопустими за един журналист).
Да не те мъча повече - при анализа на последното изречение си припомни за думичката "обособяване" и липсващата запетайка сама ще си дойде на мястото.
Успех в начинанието! А ако видиш зор, знаеш в кой форум да попиташ. Обещавам ти - няма да ти трият мнението!
[offtopic]Приемам извинения, но само ако докажеш, че съответната грешка е техническа. За по-сигурно при отговора си се консултирай с шефа на въпросната редколегия (без да му казваш, че са те разкрили в нета, разбира се).
И един съвет от мен - никога не оставяй интервал преди пунктуационния знак, а след него!
Надявам се да оцениш благоразположението ми и да се възползваш максимално от него.[/offtopic]
Първо, все ми е тая как ще ме нарече някой, който не ме познава. Второ, не знаех, че сме на изпит по български. Но даже и така да е , тежко и горко, ако ти си изпитващият драги- предвид факта, че като говориш за неправилно използвана граматика е редно ти самият да си изряден, а като ти чета мненията и се хващам за главата как самият ти си допуснал грешки.... Конкретно в това си мнение си се справил, "учителю"... Но то това и остана, да сбъркаш и тук
Случайно да знаеш, че това е форум, а не аула за изпит по български?
Задачки каза
Надявам се и аз следващото ти мнение да е по темата, а не плосък начин да се заядеш с някого, като дори не се вглеждаш в себе си!
Не може да бъде - специалистът по български език се почувства засегнат на болното място.
Показах ти само малка част от гредата в едното ти око. Не за друго, а защото беше си позволил да критикуваш други във форума за начина им на изразяване. А ако си толкова ербап (извинявай за чуждицата), да извадим картите (тоест всичките си съобщения) на масата и да оставим другите да преценяват. Надявам се, че все ще се намерят няколко филолози. Ако е необходимо, ще ангажираме платени от някой варненски ВУЗ.
За словореда - препиши си моите съобщения в отделна тетрадка и ги покажи на прекия си шеф. Само да не препишеш в бързината и някое твое, че тогаз ойде коня у ряката
И после се върни, за да ти дръпна една лекция за разликата в словореда при синтетичните и аналитичните езици (това вече няма да ти е от полза, ама нейсе).
[offtopic]Проверката във вторник не се отлага.[/offtopic]
Показах ти само малка част от гредата в едното ти око. Не за друго, а защото беше си позволил да критикуваш други във форума за начина им на изразяване. А ако си толкова ербап (извинявай за чуждицата), да извадим картите (тоест всичките си съобщения) на масата и да оставим другите да преценяват. Надявам се, че все ще се намерят няколко филолози. Ако е необходимо, ще ангажираме платени от някой варненски ВУЗ.
За словореда - препиши си моите съобщения в отделна тетрадка и ги покажи на прекия си шеф. Само да не препишеш в бързината и някое твое, че тогаз ойде коня у ряката
той Морския/Реалския (от второто му идва и злобата) и със математиката е много зле горканчо - видя ли му тънките сметки за популация, отнесена към фенство и т.н. 
gamaun написа:Не може да бъде - специалистът по български език се почувства засегнат на болното място.![]()
Показах ти само малка част от гредата в едното ти око. Не за друго, а защото беше си позволил да критикуваш други във форума за начина им на изразяване. А ако си толкова ербап (извинявай за чуждицата), да извадим картите (тоест всичките си съобщения) на масата и да оставим другите да преценяват. Надявам се, че все ще се намерят няколко филолози. Ако е необходимо, ще ангажираме платени от някой варненски ВУЗ.![]()
За словореда - препиши си моите съобщения в отделна тетрадка и ги покажи на прекия си шеф. Само да не препишеш в бързината и някое твое, че тогаз ойде коня у рякатаИ после се върни, за да ти дръпна една лекция за разликата в словореда при синтетичните и аналитичните езици (това вече няма да ти е от полза, ама нейсе).
Много е жалко когато си вярваш прекалено. Още по-жалко е когато се опитваш да го демонстрираш толкова явно и в същото време се пробваш да поучаваш някого, без даже да го познаваш
Когато се правиш на учител (за щастие явно не си такъв) е редно поне малко повече да разбираш от другия събеседник. А ти правиш също нелепи грешки.
Засегнат не съм се почувствал в никакъв случай
Отново ти казвам- жалко е, ако не правиш разлика между неформално общуване във форум, изпит по български и естеството на работа на един журналист, когато е на работното си място.Вече ти отговорих, но явно или не си го разбрал, или се правиш на интересен, тъй като видимо нямаш аргументи- мен, който трябва и когато е било нужно ме е оценил. И видимо е доста по-начетен от теб
ПС: Много бързо стана вторник
Последна промяна от MORSKI на 29 яну 2012 01:15, променено общо 1 път.
venomcho написа:той Морския/Реалския (от второто му идва и злобата) и със математиката е много зле горканчо - видя ли му тънките сметки за популация, отнесена към фенство и т.н.
Ти пък горканчо къде се месиш, като твоите съждения в темата направо събудиха присмеха на не един потребител във форума
Злобата я търси някъде другаде. Ще ти дам жокерче, за да не се мъчиш (в градът под тепетата се намира и е в жълто-черни и черно-бели окраски)
MORSKI написа: И математиката не знам дали ми е зле, ама при теб нещата също не са розови![]()
отново си толкова духовит, та чак вдлъбнат
такава оригиналност даже и за варненски тоалетен ежемесечник си е мизерна
П.П. абе шефче, нали беше много надъхан нещо - нямало да продължаваме да си правим квото си искаме...баси оптимиста тая писарушка
venomcho написа:
отново си толкова духовит, та чак вдлъбнат![]()
такава оригиналност даже и за варненски тоалетен ежемесечник си е мизерна![]()
П.П. абе шефче, нали беше много надъхан нещо - нямало да продължаваме да си правим квото си искаме...баси оптимиста тая писарушка
Уча се от теб на духовитост
Като гледам явно си "запознат" с варненските тоалетни ежемесечници, гледам "четеш" ги редовно- шегаджия
Не знам за тях, ама в пловдивските филмирани форумчета и сайтчета блика такава оригиналност, от вас и от черно-белите, че дори и Франсис Форд Копола може да ви завиди
Имате и една светска помия, която даже и тоалетна не може да се нарече- "Под тепето май беше"
Кажи играч такъв, мамин сладък, данеби да си правите каквото поискате
MORSKI написа:Кажи бе играч такъв, мамин сладък, данеби да си правите каквото поискатеКажи и веднага ще вземем мерки, недосегаеми
ахахахаха край край
тва на Максуденско-Журналистичен език кво трябва да значи
venomcho написа:П.П. абе шефче, нали беше много надъхан нещо - нямало да продължаваме да си правим квото си искаме...баси оптимиста тая писарушка
Каквото вероятно на столипиновски значи тази дума
И виждам, че си запознат с циганските квартали на Варна. Явно си ги посещавал, защото аз лично през живота си дори не съм се доближавал до Максуда, ама като гледам това за теб не важи
Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”