Искам си Акаунта написа:RED 1948 написа:Проблема на Черноморец е че са скючили трудов договор по Чл.70 ал1 и ал.2,това е договор със срок за изпитване,който не може да бъде повече от 6-месеца.А в договора са написали 3 години,това са пълни глупости,юристи ли нямат в клуба,що ли?Договора е трябвало да бъде сключен по Чл.70 ал.1 и ал.2 във връзка с Чл.67 ал.1 т.1 и тогава договора става вече и временен.Това и 5-разреден счетоводител ще ви го каже,явно не се чете КТ.
Специално за теб и всички които продължават да повтарят за чл. 67 и чл. 68 , ще го пускам от време навреме .
Предложения ми трудов договор е срочен и не е по общия ред на КТ . Притесняват ме няколко момента
Започва така :
Днес .... в гр. ... на основание чл. 70 , ал. 1 и ал. 2 от КТ се сключи настоящия договор между ; ...
И чак по надолу се уточнява срока на договора :
II СРОК НА ДОГОВОРА
II.1. Настоящия договор се сключва за срок от 3 (три) години и влиза в сила от ...... Договора се прекратява след изтичането му на ...... В договора има и клаузи регламентиращи реда по прекратяването му и неустойки от моя страна ако реша да го прекратя едностранно .
Попитах защо основанието по чл. 70 не е вързано с чл.68 .Отговориха ми , че след като има изрична клауза упоменаваща срока на договора , това не е необходимо . Въпроса ми е - това вярно ли е и дали липсата на изрично вписан чл. 68 поражда правни последици .Договора ще бъде подписан пред нотариус ( изискване на фирмата )
Ако на по късен етап реша да прекратя едностранно договора по чл326 , това възможно ли е и какви ще са последиците от клаузите регламентиращи реда на прекратяване .
Въпрос
Отговор от ... : Не е необходимо изрично да е посочен чл. 68 от КТ, ако договорът е написан както сте цитирали. Неустойките по прекратяване на трудов договор са изрично предвидени в Кодекса на труда и не могат да бъдат завишавани при никакви условия.
Който си е направил труда да прочете договора на Анисе с Черноморец , неминуемо ще забележи общите неща .
пак ще постна това ..
http://www.btv.bg/videos/sport/video/12 ... ulite.html
който си е направил труда да прочете договора на анице с черноморец неминуемо ще забележи общите неща
НАПРЕД АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ