Всичко за случая с Анисе.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

b0unc3
Контакти:

Re: Всичко за случая с Анисе.

Мнениеот b0unc3 » 26 яну 2012 18:21

k.dimitrov написа:Очакваме, ако нещо е подправено от служители на "Черноморец", да бъде опровергано от Георги Градев или юристите на ЦСКА. Ако не е, да потвърдят, че това е договора. "Черноморец" разкриха картите, нека ги разкрият и те. Нека обществеността да научи, ако някой злоупотребява. За да не говорим, че БФС е синьо или червено, ние трябва също да знаем истината.

Напълно съм съгласен, нека веднъж видим и ние "простолюдието" всички документи по даден казус, а не всичко да е покрито и да се обвинява БФС - синьо ли е, червено или оранжево!

fen0212
Контакти:

Мнениеот fen0212 » 26 яну 2012 19:15

Ако на защитниците на Черноморец все още не им е станало ясно ----ЦСКА сключва договор със свободния агент Анисе. Ако Черноморец имат претенции, то те трябва да са само срещу Анисе и неговото напускане от клуба.Стига сте обвинявали за всичко ЦСКА.Аман от душмани, бе.Аи тези взаимоотношения не се изясняват в интернет пространството и това което правят Черноморец са поредни безмозъчни напъни.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 26 яну 2012 19:25

fen0212 написа:Ако на защитниците на Черноморец все още не им е станало ясно ----ЦСКА сключва договор със свободния агент Анисе. Ако Черноморец имат претенции, то те трябва да са само срещу Анисе и неговото напускане от клуба.Стига сте обвинявали за всичко ЦСКА.Аман от душмани, бе.Аи тези взаимоотношения не се изясняват в интернет пространството и това което правят Черноморец са поредни безмозъчни напъни.

Пич , според правилниците на БФС , УЕФА и ФИФА , ако Черноморец е прав , а Анисе не , то заради сключения договор с играча ЦСКА ще се счита за подбудител на действията на играча ... и Черноморец няма да има нищо общо ;)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 яну 2012 19:28

Аз само искам да попитам защо Анисе няма право да прекрати договора си, след като въпросният чл.326, ал.1 му дава това право? Нека някой ми обясни защо договорът му с Черноморец е над КТ. Питах това нещо преди 3-4 дена, сега пак питам - Анеси и ЦСКА ли са виновни, че КТ допуска такава възможност?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 яну 2012 19:37

vaskonti написа:Аз само искам да попитам защо Анисе няма право да прекрати договора си, след като въпросният чл.326, ал.1 му дава това право? Нека някой ми обясни защо договорът му с Черноморец е над КТ. Питах това нещо преди 3-4 дена, сега пак питам - Анеси и ЦСКА ли са виновни, че КТ допуска такава възможност?

Имаш ли спомен за случаят с тройката от Пловдив, преди 2,5 години, когато те пак бяха прекратили договорите си с Ботев?Спомняш ли си, че свикваха извънредно заседание на Арибтражната (тогава) комисия, която да им прекрати договорите, за да ги вземете.Ако и това не ти опреснява паметта и не ти дава отговор, виж какво гласи т.7 в изискванията, за това, какво трябва да съдържа един професионален договор между клуб и играч.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 яну 2012 19:43

Кашчей написа:
vaskonti написа:Аз само искам да попитам защо Анисе няма право да прекрати договора си, след като въпросният чл.326, ал.1 му дава това право? Нека някой ми обясни защо договорът му с Черноморец е над КТ. Питах това нещо преди 3-4 дена, сега пак питам - Анеси и ЦСКА ли са виновни, че КТ допуска такава възможност?

Имаш ли спомен за случаят с тройката от Пловдив, преди 2,5 години, когато те пак бяха прекратили договорите си с Ботев?Спомняш ли си, че свикваха извънредно заседание на Арибтражната (тогава) комисия, която да им прекрати договорите, за да ги вземете.Ако и това не ти опреснява паметта и не ти дава отговор, виж какво гласи т.7 в изискванията, за това, какво трябва да съдържа един професионален договор между клуб и играч.

Арбитража май прекратява само въпросните професионални договори между клуб и играчи договори, за трудовите договори те нямат думата. В онзи случай Арбитража просто прекратява тези спортни договори на база на факта, че има нарушен и следователно прекратен трудов договор.
[/center]

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 26 яну 2012 19:49

Никой не може да спре Анисе да прекрати договора си според КТ . Но подписвайки го , той се е съгласил с няколко неща :
1. На първо място - да спазва правилниците и разпоредбите на футболните централи .
2. Ако иска да прекрати договора си - да го направи според реда посочен в договора . А нали никой не го е карал да подписва насила .
3. Съгласил се е , ако има някакви спорове с клуба , те да се разглеждат от Арбитражния Съд на БФС .
И ако се окаже , че не е прав , наказанието му ще е заради факта , че не е спазил разпоредбите на централите . То естествено не е абсолютно наказание . Ще важи само за първенства под егидата на ФИФА и УЕФА . Няма да има никаква пречка да играе професионален футбол в държава която не е членка на ФИФА .

fen0212
Контакти:

Мнениеот fen0212 » 26 яну 2012 19:55

Основното в този казус е ,че това не е договор ,какъвто трябва да е сключен по чл68 и от там произтичат по-различни ситуации ,нали.Освен това някой беше споменал че БФСнямат право да приемат такъв договор -и това е още едно нещо над което определено ще има да размишляват от БФС-то.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 яну 2012 19:56

Искам си Акаунта написа:

Никой не може да спре Анисе да прекрати договора си според КТ . Но подписвайки го , той се е съгласил с няколко неща :
1. На първо място - да спазва правилниците и разпоредбите на футболните централи .
2. Ако иска да прекрати договора си - да го направи според реда посочен в договора . А нали никой не го е карал да подписва насила .
3. Съгласил се е , ако има някакви спорове с клуба , те да се разглеждат от Арбитражния Съд на БФС .
И ако се окаже , че не е прав , наказанието му ще е заради факта , че не е спазил разпоредбите на централите . То естествено не е абсолютно наказание . Ще важи само за първенства под егидата на ФИФА и УЕФА . Няма да има никаква пречка да играе професионален футбол в държава която не е членка на ФИФА .

Ок, но това, че се е съгласил за каквото и да е, не отменя правото му, дадено от КТ. Всъщност, КТ му дава право да прекрати договора без да дава обяснения за причините, поради които го прави, тоест въобще не е нужно дори да има какъвто и да е спор. Просто пуска предизвестие и това е. Признавам, че до някъде е тъпо и нередно, но не ЦСКА или пък Анисе са писали този КТ.
[/center]

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 26 яну 2012 19:57

От БФС са обявили, че няма да вземат решение по случая до края на седмицата, защото се налага допълнително разследване. Ако всичко беше толкова "ясно", както от Черноморец го изкарват не знам дали има нужда от такова разследване. Но ще видим какво ще стане.
Аз пак заявявам, че ако отсъдят в полза на Черноморец ще се извиня на всички, с които съм спорил по въпроса и ще съм един от тези, които ще искат незабавното напускане на Титаните.
Ако обаче бъде отсъдено в полза на Анисе, очаквам същото от опонентите :)
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Върни се в “ЦСКА”